Výpadek clostilbegytu

68938
23.8.18 18:26

Tamoxifen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3999
23.8.18 18:33

@ugluk je to samé? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
23.8.18 18:33
@Lilian.white píše:
Ahoj holky dnes mi dr napsal clostylbegyt ale všude mi řekli ze nebude vůbec 8o ze si mám říct o něco jiného za nej, ale ze neví co ze nic není 8o dr mi řekl ze bude zase za dva tydny, v lékárně ze vůbec. Tak nevíte jak to je? Případně jestli bych sehnala na česky recept třeba v Německu? :nevim:

A jsi si jistá, že opravdu všude? Třeba taťka bere léky na cukrovku a taky mu v jeho „oblíbené“ lékarně řeknou, že není, ale o 7 km dál ho samozřejmě mají. :)

Navíc - opravdu ten „Clostík“ nepotřebuješ dřív než za 14 dní. Já ho brala nějak ze začátku mensturace, takže když mi ho gynekolog předepsal, tak jsem čekala skoro celý cyklus, tzn. 30 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
23.8.18 18:34

Mně dr napsal za to Femaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
23.8.18 18:34

@tininas Prý ho vůbec neposílají do ČR :roll:

Jj je to pravda, ze mám ještě fakt ty dva tydny čas :) tak uvidím pak a kdyžtak by jsem případně řešila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
23.8.18 18:35

@Kskaja tak já ještě počkám teda :) jak není ještě ms tak nebudu plasit :D každopádně dekuju za rady ze je i neco za nej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68938
23.8.18 18:55
@Lilian.white píše:
@ugluk je to samé? :potlesk:

No, je to úplně stejný lék - antiestrogen - a účinek má stejný - stimulace vaječníků k růstu více folikulů. Ale zatímco Clostilbegyt mají doktoři v kolonce gynekologický lék, Tamoxifen mají pod onkologickým a proto o tom dost z nich neví a ani v lékárnách ho nenabídnou jako náhradu za lék se stejnou účinnou látkou. Ale CARy ho na stimulaci běžně předepisují, někde i radši než Clostilbegyt, protože tolik nesnižuje sliznici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
23.8.18 19:05

@ugluk n jasně. Takže kdyby jsem v lékárně řekla ze vím o tyhle náhradě co je vlastně totéž tak by nemusel byt problém ani tam, což? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68938
23.8.18 19:18

No to netuším, jestli oni ti ho mohou 1:1 dát, ale určitě ti ho může předepsat lékař, pokud mu řekneš, že Clostilbegyt není k sehnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
23.8.18 19:29

@ugluk dobře děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
23.8.18 20:07

@Lilian.white mě doktorka v lednu snad předepsala clostil na x měsíců dopředu s tím že končí, že už nebude… jako náhrada prý bude nějaký jiný lék, který je tedy na něco jiného ale má podobné, neli lepší učinky, ale oficiálně je na něco jiného… tak bych řekla že je to tu, že už nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
24.8.18 08:18

@kristyn.g to mi prave taky řekli v lékárně  :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
24.8.18 11:28

@Lilian.white Tak vzhledem k tomu, že přerušení dodávek trvá od 15.3. a ani SUKL neví, kdy budou obnoveny, tak bych moc nevěřila doktorovi, co ti tvrdí, že za dva týdny bude.
A vzhledem k tomu, že podle SUKLu žádná náhrada není, tak ti to v lékárně sami za nic jiného nevymění.

http://www.sukl.cz/…rt/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.18 11:45

On je clostilbegyt nedostupný uz od března? :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
24.8.18 12:55

@Michaela.9196 Tak ještě zřejmě byly nějaké zásoby v lékárnách a u zásobovačů, ale jinak ano, od března se přestal dovážet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí