Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den den, prosím o radu ohledně prvního topení v kamnech. Včera jsme je instalovali a dnes jsem v nich zatopila, jde mi o to že to dost smrdí, samozřejmě větrám-nevíte jak dlouho ten zápach trvá? A pak ještě výrobce udává v návodu že se nemají z počátku než se lak vypálí a vytvrdí uzavírat dvířka topeniště aby se nepřilepila a následně se nevytáhlo těsnění-jak dlouho musí být otevřená? Už topím cca tři hodiny-děkuji.
@Zacharova Já bych řekla, že ty tři hodiny na vypálení stačily (u nás). Roztopili jsme to hodně a nějakým dobrým dřevem.
@Zacharova My kupovali krbové kamna za sedm tisíc - první zatopení smrdělo jak bolavá noha po celém baráku
Takže jsem obývák uzavřela a otevřela okna dokořán. Ještě trochu to pak smrdělo celou dobu prvního zatopení. Pokud jde o dvířka, tak netuším - na něco takového si nevzpomínám, že by v návodu bylo. Ale pokud ti nelétá ven popel, tak bych je nechala ještě pár hodin otevřené… ![]()
Zdravím,
nám smrděli fest asi dva měsíce, vypozorovala jsem, ze pomuze, kdyz davam mene dreva (2-3 polena), aby kamna nebyla nacpana az nahoru. Potom to preslo. Dotazovala jsem se vyrobce a tvrdil, ze po dvou zatopeni to prejde a myslels si, ze si vymyslime.
Bohuzell s tim nic nenadelas, vydrz a vetrej.
Hezky den
Katka
Zdravím,
nám smrděli fest asi dva měsíce, vypozorovala jsem, ze pomuze, kdyz davam mene dreva (2-3 polena), aby kamna nebyla nacpana az nahoru. Potom to preslo. Dotazovala jsem se vyrobce a tvrdil, ze po dvou zatopeni to prejde a myslels si, ze si vymyslime.
Bohuzell s tim nic nenadelas, vydrz a vetrej.
Hezky den
Katka