Vyplacení mateřské když je otec OSVČ

5913
12.3.19 13:07

Ahoj. Asi myslíš rodičovský příspěvek. Ano nemůžeš si dát jen tak nějakou částku. Je to omezeno podle příjmu toho, kdo si o rodičák žádá. Může to být myslím max 36 tis ale ono se to pořád mění. Ale to jen v případě, že jsi měla nárok na PPM. Pokud ne tak je myslím strop těch 7.600 Kč za měsíc, to by ti ale měli říct na UP. Nejde to jinak udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kytkalenka
12.3.19 13:08

Je to rodicovska a ne materska a pokud ani jeden nemate dostatecny zaklad tak o ty penize bohuzel prijdes.

• Citovat
  • Upravit
37144
12.3.19 13:11

Řešíš rodicak ne mateřskou, ten se řeší na UP ne? Měla jsi nárok na mateřskou? Pokud ano může být rodicak do výše té mateřské, pokud ne tak se voli buď přes chlapa (ale jako OSVČ by si musel platit on nemocenske, aby měl nárok) nebo se prostě budeš muset spokojit s tou nejvyšší povolenou částkou a zbytek ti propadne, s tím se nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.3.19 13:17

Omluvám se popletla jsem to řeším rodicak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
12.3.19 13:26

@catherin2 měla jsi mateřskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.3.19 13:28

Jo mateřskou jsem měla. Takže jsem defakto limitovaná mým výdělkem pred otěhotněním a porodem. Kdybych vydělávala 50 tisíc měsíčně neměla bych co řešit :D takže všem děkuji za odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
12.3.19 13:30
@catherin2 píše:
Jo mateřskou jsem měla. Takže jsem defakto limitovaná mým výdělkem pred otěhotněním a porodem. Kdybych vydělávala 50 tisíc měsíčně neměla bych co řešit :D takže všem děkuji za odpověď ;)

Ani tak bys těch 50 podle mě nedostala. I rodičovská je stropovana letos je to kolem těch 36tis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
12.3.19 13:32
@catherin2 píše:
Jo mateřskou jsem měla. Takže jsem defakto limitovaná mým výdělkem pred otěhotněním a porodem. Kdybych vydělávala 50 tisíc měsíčně neměla bych co řešit :D takže všem děkuji za odpověď ;)

no jasněže, maximální měsíční částka se odvíjí od výdělku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat