Vyplacení mateřské když je otec OSVČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj. Asi myslíš rodičovský příspěvek. Ano nemůžeš si dát jen tak nějakou částku. Je to omezeno podle příjmu toho, kdo si o rodičák žádá. Může to být myslím max 36 tis ale ono se to pořád mění. Ale to jen v případě, že jsi měla nárok na PPM. Pokud ne tak je myslím strop těch 7.600 Kč za měsíc, to by ti ale měli říct na UP. Nejde to jinak udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je to rodicovska a ne materska a pokud ani jeden nemate dostatecny zaklad tak o ty penize bohuzel prijdes.
- Citovat
- Upravit
Řešíš rodicak ne mateřskou, ten se řeší na UP ne? Měla jsi nárok na mateřskou? Pokud ano může být rodicak do výše té mateřské, pokud ne tak se voli buď přes chlapa (ale jako OSVČ by si musel platit on nemocenske, aby měl nárok) nebo se prostě budeš muset spokojit s tou nejvyšší povolenou částkou a zbytek ti propadne, s tím se nedá nic dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo mateřskou jsem měla. Takže jsem defakto limitovaná mým výdělkem pred otěhotněním a porodem. Kdybych vydělávala 50 tisíc měsíčně neměla bych co řešit
takže všem děkuji za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@catherin2 píše:
Jo mateřskou jsem měla. Takže jsem defakto limitovaná mým výdělkem pred otěhotněním a porodem. Kdybych vydělávala 50 tisíc měsíčně neměla bych co řešittakže všem děkuji za odpověď
Ani tak bys těch 50 podle mě nedostala. I rodičovská je stropovana letos je to kolem těch 36tis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@catherin2 píše:
Jo mateřskou jsem měla. Takže jsem defakto limitovaná mým výdělkem pred otěhotněním a porodem. Kdybych vydělávala 50 tisíc měsíčně neměla bych co řešittakže všem děkuji za odpověď
no jasněže, maximální měsíční částka se odvíjí od výdělku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit