Vyplatí se ještě stavební spoření?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kulišanda píše:
Zdravím, vyplatí se ještě dnes jako spoření založit stavebko? Chceme pro dvě malé děti nějaký účet na pravidelné vkládání menších částek, před pár měsíci mi lidi radil, že stavebko je nejvýhodnější. Je to tak pořád?
Teď šlápnu do vosího hnízda.
Kulišando píši příspěvěk k tobě, ale směruji jej na všechny, co si to přečtou.
Maminečky (a taťuldové), je skvělé, jak se snažíte z mateřských ušetřit svým dětem do budoucna. To moc a moc chválím. Ovšem je mi smutno nad tím, jak se všichni řídí jedním názorem. Když propočítám stavební spoření 1000 Kč za měsíc (dle finparády to nejlepší)vychází mi roční úrok 1,95%. Inflace za minulý rok byla 3,3% a to co se u nás událo letos? Těžce uspořené peníze pro své děti NESPOŘÍTE, ale znehodnocujete. Když se zeptáte: „kam tedy ukládat?“ a já odpovím: „podílový fond“, sesype se na mne spousta připomínek, že je to rizikové, ztrátové, neznámé, a kdoví co ještě. Ano je to rizikové, ale proč tam tedy dávají peníze, banky, penzijní fondy i pojišťovny???(viz stránky AKAT) Chtějí přít o své výdělky, které si vytvoří z klientových peněz?? HAHA. Jsou to obchodníci, proč by to dělali. Čím víc peněz těmto institucím od lidí přibude, tím to pro ně bude výnosově zajímavější!
Chápu, když mi klient řekne, že se bojí. Každý se bojí toho, co nezná. Aby si takovou investici vyzkoušel, potřebuje poradce. Se zubem jdete k zubaři, pro účes ke kadeřníkovi, pro pojištění do pojišťovny, a pro investici k investičnímu poradci. Čtete dobře INVESTIČNÍMU PORADCI. Né k bankéři, né k pojišťovacímu agentovi, né k finančnímu poradci. Pouze a jenom k investičnímu poradci, který se této problematice věnuje a který je schopný mi peníze pohlídat. Ano, a taky si za to nechá zaplatit. Je to logické. Ovšem čistý výnos nejen vrátí poplatek, ale vytvoří velice zajímavé zhodnocení nad inflací, které se nejen vyplatí, ale které je pro dítě efektivní. On je totiž rozdíl, zda za 18 let uspořím 240.000 nebo 414.000 Kč! Toť můj pohled na stavební spoření, či jiné peněžní vklady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kudli píše:
Teď šlápnu do vosího hnízda.
Kulišando píši příspěvěk k tobě, ale směruji jej na všechny, co si to přečtou.
Maminečky (a taťuldové), je skvělé, jak se snažíte z mateřských ušetřit svým dětem do budoucna. To moc a moc chválím. Ovšem je mi smutno nad tím, jak se všichni řídí jedním názorem. Když propočítám stavební spoření 1000 Kč za měsíc (dle finparády to nejlepší)vychází mi roční úrok 1,95%. Inflace za minulý rok byla 3,3% a to co se u nás událo letos? Těžce uspořené peníze pro své děti NESPOŘÍTE, ale znehodnocujete. Když se zeptáte: „kam tedy ukládat?“ a já odpovím: „podílový fond“, sesype se na mne spousta připomínek, že je to rizikové, ztrátové, neznámé, a kdoví co ještě. Ano je to rizikové, ale proč tam tedy dávají peníze, banky, penzijní fondy i pojišťovny???(viz stránky AKAT) Chtějí přít o své výdělky, které si vytvoří z klientových peněz?? HAHA. Jsou to obchodníci, proč by to dělali. Čím víc peněz těmto institucím od lidí přibude, tím to pro ně bude výnosově zajímavější!
Chápu, když mi klient řekne, že se bojí. Každý se bojí toho, co nezná. Aby si takovou investici vyzkoušel, potřebuje poradce. Se zubem jdete k zubaři, pro účes ke kadeřníkovi, pro pojištění do pojišťovny, a pro investici k investičnímu poradci. Čtete dobře INVESTIČNÍMU PORADCI. Né k bankéři, né k pojišťovacímu agentovi, né k finančnímu poradci. Pouze a jenom k investičnímu poradci, který se této problematice věnuje a který je schopný mi peníze pohlídat. Ano, a taky si za to nechá zaplatit. Je to logické. Ovšem čistý výnos nejen vrátí poplatek, ale vytvoří velice zajímavé zhodnocení nad inflací, které se nejen vyplatí, ale které je pro dítě efektivní. On je totiž rozdíl, zda za 18 let uspořím 240.000 nebo 414.000 Kč! Toť můj pohled na stavební spoření, či jiné peněžní vklady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit