Výpočet mateřské a práce na zkrácený úvazek

26
17.8.16 19:38

výpočet mateřské a práce na zkrácený úvazek

Ahojky všem. Moc prosím o radu. Řešíme s přítelem výpočet mateřské a to, že jsem ze zdravotních důvodů chtěla zkrácený úvazek. Když to shrnu, pracovní smlouvu mam od 22.9.2014. Pred tim jsem pracovala u jineho zamestnavatele, prechazela jsem z prace do prace. Nastup na materskou, osm tydnu pred porodem vychazi na 20.9.2016. Pracovala jsem standartne osm hodin. Ted jsem ale zacala byt hodne unavena, nekdy behem dne se mi delalo spatne a slabo. Domluvili jsme se se zamestnavatelem, ze ode dneska ni da dodatek ke smlouve a budu delat sest hodin denne.
Pritel s tim ma ale velky problem. Ze si pry tim strasne snizim materskou.
Jak to tedy je? Dekuji za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21732
17.8.16 19:48

@summer21 přítel má pravdu. sníží se ti denní vyměřovací základ, ze kterého se pak počítá mateřská. Ale tento základ se počítá z posledních 12 měsíců, takže ten jeden měsíc nebude podle mě dělat nijak výrazné snížení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.8.16 19:56

@nozu
Moc dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
17.8.16 20:00

@summer21 ano je to přesně tak jak napsala nozu. :-) Ale zas takový rozdíl ti to neudělá, vzhledem k tomu, že na zkrácený úvazek budeš pracovat jen měsíc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
17.8.16 20:06

Holky, mám taky dotaz. Jak to je s výpočtem mateřské, když skončí pracovní smlouva a jste v ochranné lhůtě, kterou stihnete do porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.8.16 20:07

@Yasminn
Tak snad to tak bude. Pripadam si totiz jako hyena, ze jsem chtela ted zkraceny. Protoze uplne doma jsem zustat nechtela. Takze budu doufat, ze to extra snizeni nebude, nebo budu muset vydrzet osm hodin v praci, aby se pritel vyklidnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
17.8.16 20:12
@chipsa píše:
Holky, mám taky dotaz. Jak to je s výpočtem mateřské, když skončí pracovní smlouva a jste v ochranné lhůtě, kterou stihnete do porodu?

no měla by být ve stejné výši jako původní mateřská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
17.8.16 20:14
@summer21 píše:
@Yasminn
Tak snad to tak bude. Pripadam si totiz jako hyena, ze jsem chtela ted zkraceny. Protoze uplne doma jsem zustat nechtela. Takze budu doufat, ze to extra snizeni nebude, nebo budu muset vydrzet osm hodin v praci, aby se pritel vyklidnil.

neboj se, on to fakt nebude moc velký rozdíl. :-) Je to jen 1 měsíc ze dvanácti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
17.8.16 20:20

@nozu Tak on to nebude ani jeden měsíc, protože dnes máme 17. a září už se pro výpočet PPm brát nebude, takže to bude spíše půlka jednoho měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
17.8.16 20:20
@Yasminn píše:
no měla by být ve stejné výši jako původní mateřská

Jako jaká původní mateřská?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
17.8.16 20:25
@j.a.n.i1 píše:

Asi myšleno 12 odpracovaných měsíců u zaměstnavatele. Ale já nevím, zda se těch 12 měsíců počítá z běžící pracovní smlouvy, nebo se to počítá i z ochranné lhůty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
17.8.16 20:27
@j.a.n.i1 píše:

no jo sorry, já nevím proč, ale četla jsem, že je to na druhé dítě :P :P Asi už je to dnes na mě moc :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
17.8.16 20:35
@chipsa píše:
Asi myšleno 12 odpracovaných měsíců u zaměstnavatele. Ale já nevím, zda se těch 12 měsíců počítá z běžící pracovní smlouvy, nebo se to počítá i z ochranné lhůty?

Jak to myslíš?
Tak buď jsi v ochranné lhůtě nebo ti běží jiná pracovní smlouva, oboje najednou nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.8.16 20:41

@Yasminn
Dekuji za povzbuzeni. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
17.8.16 20:43
@summer21 píše:
@Yasminn

Přítel tě tedy moc nepodporuje :roll:.
Možná jsi měla zůstat doma na neschopence, pokud ti není dobře, ta na výši mateřské nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí