Výpočet mateřské po nemocenské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Zdravím, přišla mi první mateřská a moc se mi nezdá částka, přijde mi moc vysoká, a tak se chci ujistit, jak se počítá mateřská v mém případě.Loni jsem měnila práci, měsíc jsem byla na pracáku a v listopadu nastoupila do nové práce. Později jsem neplánovaně otěhotněla a začátkem února nastoupila na nemocenskou. Začátkem srpna jsem z nemocenské nastoupila na mateřskou. Každý měsíc, co jsem byla na nemocenské, mi od zaměstnavatele chodilo pár korun - nestěžovala jsem si. Teď mi ale došlo, jestli mi to nesníží mateřskou. Ta mi každopádně přišla mnohem vyšší, než by podle internetových kalkulaček měla, ať počítám jak počítám.
Jak se tedy v mém případě počítá mateřská? Hrubý příjem za posledních 12 kalendářních měsíců, započítávají se tam ty peníze, co mi chodily z práce během nemocenské? A co příjem z pracáku? A z minulého zaměstnání?
Děkuji.
PS: Jo a přišla mi sice mateřská, ale pořád mi nepřišla poslední nemocenská, je možné, že by to poslali dohromady? To by neměli, ne, když je v popisu napsána mateřská.
Od státu.
Nemocenská se do toho nepočítá. A PPM by měla být o něco vyšší než nemocenská. Pokud porovnáváš stejný počet dní neboli denní vyměřovací základ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ppm se pocita z posledniho zamestnani, pn je doba vyloucena
Příspěvek upraven 07.09.23 v 18:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Od státu.Nemocenská se do toho nepočítá. A PPM by měla být o něco vyšší než nemocenská. Pokud porovnáváš stejný počet dní neboli denní vyměřovací základ.
Nene, opravdu tím myslím zaměstnavatele. Od státu mi chodila nemocenská, od zaměstnavatele mi chodilo pár korun taky, i výplatní páska, kde jsou ty peníze uvedeny, přestože jsem nepracovala.
Chápu, že se do toho nepočítá nemocenská, ale za posledních 12 kalendářních měsíců jsem byla 2 měsíce u předchozího zaměstnavatele, měsíc na úřadu práce a 3 měsíce pracovala u nového zaměstnavatele + pár dnů ve 4. měsíci, ve kterém jsem nastoupila na nemocenskou. Tak mě zajímá, co přesně z toho všeho počítám jako hrubý příjem pro výpočet PPM.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nene, opravdu tím myslím zaměstnavatele. Od státu mi chodila nemocenská, od zaměstnavatele mi chodilo pár korun taky, i výplatní páska, kde jsou ty peníze uvedeny, přestože jsem nepracovala.Chápu, že se do toho nepočítá nemocenská, ale za posledních 12 kalendářních měsíců jsem byla 2 měsíce u předchozího zaměstnavatele, měsíc na úřadu práce a 3 měsíce pracovala u nového zaměstnavatele + pár dnů ve 4. měsíci, ve kterém jsem nastoupila na nemocenskou. Tak mě zajímá, co přesně z toho všeho počítám jako hrubý příjem pro výpočet PPM.
Dobře, ale tak to byly nějaký prémie, podíl na zisku apod. To nemělo s nemocenskou nic společného. Pokud nemáte nějaký benefit úplně extra apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Dobře, ale tak to byly nějaký prémie, podíl na zisku apod. To nemělo s nemocenskou nic společného. Pokud nemáte nějaký benefit úplně extra apod.
mohlo se jednat o dorovnavaci prispevek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Nevím, ale to není podstatné. Jde mi o to, z čeho přesně z uvedených příjmů se ta mateřská počítá. Pokud by se nepočítala z těch drobných příjmů od zaměstnavatele za posledních pár měsíců, tak jestli se počítá i z toho příjmu z úřadu práce a z posledních 2 výplat od předchozího zaměstnavatele, nebo pouze z výplat od současného zaměstnavatele.
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše:
mohlo se jednat o dorovnavaci prispevek
To spíše ne, nebyla jsem převedena na jinou práci, vlastně jsem vůbec nepracovala, když jsem byla na nemocenské.
- Citovat
- Upravit
Zdravím, přišla mi první mateřská a moc se mi nezdá částka, přijde mi moc vysoká, a tak se chci ujistit, jak se počítá mateřská v mém případě.
Loni jsem měnila práci, měsíc jsem byla na pracáku a v listopadu nastoupila do nové práce. Později jsem neplánovaně otěhotněla a začátkem února nastoupila na nemocenskou. Začátkem srpna jsem z nemocenské nastoupila na mateřskou. Každý měsíc, co jsem byla na nemocenské, mi od zaměstnavatele chodilo pár korun - nestěžovala jsem si. Teď mi ale došlo, jestli mi to nesníží mateřskou. Ta mi každopádně přišla mnohem vyšší, než by podle internetových kalkulaček měla, ať počítám jak počítám.
Jak se tedy v mém případě počítá mateřská? Hrubý příjem za posledních 12 kalendářních měsíců, započítávají se tam ty peníze, co mi chodily z práce během nemocenské? A co příjem z pracáku? A z minulého zaměstnání?
Děkuji.
PS: Jo a přišla mi sice mateřská, ale pořád mi nepřišla poslední nemocenská, je možné, že by to poslali dohromady? To by neměli, ne, když je v popisu napsána mateřská.