Výpověď, 13. a 14. plat...

22.8.06 12:51

Výpověď, 13. a 14. plat...

Ahoj, mám takový dotaz, přemýšlím, zda změnit práci, ale splácím dluhy, tak mám problém, jestli to zvládnu, když by mě náhodou ve zkušební lhůtě vyhodili…jak to pak je, dostala bych pak už jen peníze od pracáku?

A nevíte, jak to je, když člověk onemocní ve výpovědní nebo ve zkušební lhůtě? Platí mu do konce výpovědní lhůty nebo dokud je na nemocenské a jak to je ve zkušebce, mohou ho vyhodit, když je nemocný? Dostává se 13. a 14. plat, když je člověk na nemocenské?

Asi to zbytečně řeším, ale strávila jsem loni v zimě dva měsíce doma, tak jenom zjišťuju, abyhc se pak moc nedivila, díky Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
88
22.8.06 13:59

Ahoj nevím jestli ti odpovím správně, ale co vím, tak když tě vyhodí, máš peníze z pracáku příp. ze sociálky. Pokud bys měla nemocenskou ve výpovědní lhůtě tak platí do konce nemocenské a pokud ve zkušební tak tě vyhodit nemůžou až po ukončení nemocensk. To záleží na přístupu zaměstnavatele. 13. a 14. plat bys dostat měla aspoň já měla.
Snad jsem pomohla Anina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
22.8.06 14:15

kdyby te vyhodili ve zkusebni dobe, tak narok na odstupne nemas…
nemocenska by na 13 a 14 plat nemela mit vliv, ovsem jestli je to brano jako premie nebo odmeny, tak zalezi na zamestnavateli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
22.8.06 15:09

Re: Výpověď, 13. a 14. plat...

• pokud ukončíš zaměstnání, hned nastoupíš do dalšího a z něj tě ve zkušební době vyhodí, máš nárok na peníze od pracáku
  • pokud budeš na pracáku a vyčerpáš - pokud se nepletu - půl roku, předají tě na sociálku. peníze budeš dostávat od ní. když poté nastoupíš do zaměstnání a z něj tě ve zkušební době vyhodí (neodpracuješ 3 měsíce) nemáš nárok na peníze z pracáku
  • nemoc ve výpovědní lhůtě - pracovní poměr je ti ukončen dnem ukončení neschopenky (ovšem rozdíl je pokud je pracovní poměr na dobu určitou - to je ukončeno dohodnutým dnem, ovšem pak dál „marodíš na zaměstnavatele“)
  • nemoc ve zkušební lhůtě - pracovní poměr je ti ukončen dnem ukončení neschopenky
  • 13. a 14. plat při nemoci dle kolektivní smlouvy zaměstnavatele
  • pokud si vedena na pracáku, můžeš být zároveň i zaměstnaná, ale můžeš si vydělat max. o korunu méně z půlky životního minima..

Snad je to srozumitelně napsané ?? :o)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí