Výpověď - částečný úvazek při RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1219
23.1.13 22:01

Abych to tu ještě trochu zamotala mám dotaz.
Jsem na rd a od února nastupuji do původní práce na snížený úvazek. Budu platt daně a vše potřebné z výplaty a pak v danovém mě to vrátí? Slyšela jsem že ano tím, že pobírám rodičák. Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
24.1.13 08:50

@mag Díky za informace, to by bylo dobré, kdyby šla přerušit výpovědní lhůta návratem na mateřskou… a musí s tím souhlasit zaměstnavatel nebo mu můžu přinést papír a brát to jako „hotovou věc“? Jak se tohle dělá? Má zaměstnavatel právo chtít po lidech, aby šli hned, nebo když řeknu, že chci 2 měsíční lhůtu, tak mi musí vyhovět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
24.1.13 09:05
@Aknyt píše:
@mag Díky za informace, to by bylo dobré, kdyby šla přerušit výpovědní lhůta návratem na mateřskou… a musí s tím souhlasit zaměstnavatel nebo mu můžu přinést papír a brát to jako „hotovou věc“? Jak se tohle dělá? Má zaměstnavatel právo chtít po lidech, aby šli hned, nebo když řeknu, že chci 2 měsíční lhůtu, tak mi musí vyhovět?

se obavam ze musi souhlasit zamestnavatel…ja to mela stejne jak ty…ptala sem se tehda i na pracaku…a jak jsem jednou rodicovskou dobrovolne ukoncila (nstupem na snizeny uvazek) tak nemam narok na dalsi…pokud by ses teda asi vyslovene nedohodla se zamestnavatelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
24.1.13 11:24

Další rodičovskou Ti zaměstnavatel nemusí povolovat, ze zákona Ti ji musí schválit!
Právní názor: http://www.aperio.cz/poradna/24292

O výpovědní lhůtě jsi nepsala, proto jsem Ti tuhle variantu ani nenavrhovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
24.1.13 12:53
@Aknyt píše:

Do tří let dítěte ti musí umožnit čerpání rodičovské dovolené, stačí mu ti písemně oznámit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
24.1.13 13:12

@mag @Kicki Moc děkuji :kytka:
Teď jsem se dověděla, že ti, co chtěli mít výpovědní lhůtu (ne jít hned s odstupným), že jim řekli, že jim dají překážku v práci ze strany zaměstnavatele a do práce je nepustí.
Jde jít zpět na rodičovskou i v průběhu výpovědní lhůty? A kdybych se na rodičovskou vrátila, na ní otěhotněla, až mi skončí rodičovská na první dítě, tak bych šla rovnou na neschopenku až do nástupu na mateřskou… a výpověď by mi pak doběhla až po případné druhé rodičovské? Vím, že je to překombinované, taky se nám druhé mimi povést nemusí, ale nerada bych šla teď na pracák a z něj potom na mateřskou… Navíc po tom, jak se zaměstnavatel zachoval (z 21 zaměstnanců jich 15 propustili, protože chtějí pracoviště pronajmout a těch pár lidí si tam drží kvůli zaučení pronajímatelů na strojích, kterými je to tam teď vybaveno)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat