Výpověď v neschopnosti
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jj na Dpp mam normalne neschopenku chodila jsem od po do patku sice par hodin denne ale i tak mi odchazi socialni a zdravotni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lísteček1 píše:
Pri smlouve na DPP se nestrhava socialni a zdravotni, ne?
Strhava, poku vydela vic jak 10000 za mesic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Strhava, poku vydela vic jak 10000 za mesic.
A haa, to jsem nevedela.Ja na dpp mela vzdycky mene ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krásný dobrý den vše. Mám prosbicku a následně potřebují poradit.Od 7.12.2017 jsem v pracovní neschopnosti, nemocenskou mi už vyplácí ČSSZ.28.2.2018 mi skončil pracovní vztah po 6 měsíční zkušební lhůtě, dále jsem ale v pracovní neschopnosti. Zaměstnavatel mi chce dat podepsat výpověď… Potřebují radu zda mám výpověď podepsat či ne, jaký to pro me bude mít + i -.Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 píše:
Krásný dobrý den vše. Mám prosbicku a následně potřebují poradit.Od 7.12.2017 jsem v pracovní neschopnosti, nemocenskou mi už vyplácí ČSSZ.28.2.2018 mi skončil pracovní vztah po 6 měsíční zkušební lhůtě, dále jsem ale v pracovní neschopnosti. Zaměstnavatel mi chce dat podepsat výpověď… Potřebují radu zda mám výpověď podepsat či ne, jaký to pro me bude mít + i -.Dekuji
Pokud se nemýlím, tak zkušební doba se o dobu strávenou v PN prodlužuje? Jinak pokud marodíš ve zkušební době, tak prvních 14 dní ti zaměstnavatel dát výpověď nemůže, pak už ano…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 píše:
Nechápu tvůj příspěvek - jak ti tedy prac. poměr už skončil, když zároveň píšeš, že ti zaměstnavatel terpve chce dát výpověď?
Ve zkušební době se nedává výpověď, ale zrušení prac. poměru ve zkušební době - to může být na rozdíl od výpovědi bez udání důvodů. Pro výpověď by musel být některý z důvodů uvedených v zákoně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 No, ve zkuševní době může zaměstnavatel zrušit pracovní poměr i při trvání PN a tvůj podpis k tomu nijak nepotřebuje, on to musí pouze prokazatelně doručit, takže mu buď podepíšeš převzetí nebo ti to pošle poštou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš Pracovni poměr jsem mela stanoveny na 6.měsíční zkušební lhutu.,která mi skončila 28.2.2018.od 7.12.2017 jsem v pracovní neschopnosti(dal marodim).Volala mi ucetni, ze chce abych se dostavila podepsat ukončení pracovního poměru ke dni 28.2.tím se chci zeptat zda to ukončení pracovního poměru mám podepsat nebo ne? co to pro me bude znamenat když jsem v pracovní neschopnosti a zda toto zaměstnavatel může udělat někomu kdo je v pracovní neschopnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 Já mám takový pocit, že motáš jabka s hruškama a neměla si žádnou 6 měsíční zkušební lhůtu, ale prostě pracovní poměr na dobu určitou na 6 měsíců a ten prostě k tomu datu skončil. A tvůj podpis na tom nic nezmění…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám z toho taky takový pocit jako @j.a.n.i1
Na jak dlouho byl ten pracovní poměr sjednán?
Jinač zrušit prac. poměr ve zkušebce jde i v době pracovní neschopnosti, jen ne v prvních 14 dnech PN.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Nemotam jablka a hrusky. Nastoupila jsem 1.8.2017 a ve smlouvě je, ze zkušební doba se sjednává na 6mesicu!!!Můj dotaz zněl zda mi může zaměstnavatel dat podepsat výpověď i když marodim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 No, kdyby to tak opravdu bylo, tak jak ta smlouva mohla skončit 28.2.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit