Výpověď v neschopnosti
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lendeš když teda podepisu výpověď, vyplacení nemocenské se mi samo ukončí? marodim se zády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miane zkušební dobu mi bohužel neprodlouzili, bylo mi řečeno, ze měsíc jsem marodila se zápalem plic a to je jejich důvod k ukončení pracovního poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 To znamená, že tvůj prac. poměr teď v březnu normálně dál pokračuje, jo? Pak bych rozhodně nic nepodepisovala k 28.2. Mimo jiné třeba proto, že máš povinnost do 8 dnů od skončení PP hlásit změnu zdravotní pojišťovně.
Jinak jak už jsem psala výše, nebude ti dávat výpověď, ale zrušení ve zkušební době a ano může, a to i když mu nic nepodepíšeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 protože byla od 1.8.2017 do 28.2.2018…tj 6 měsíců zkušební lhůta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 A ty jsi vedoucí zaměstnanec, že máš takovou zkušebku? Nesnaží se tě zaměstnavatel jen ošidit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinač na nemocenské můžeš být i po skončení pracovního poměru, dál ji bude OSSZ vyplácet, pokud bude trvat zdravotní důvod. Jen změna se musí hlásit na zdravotní pojišťovně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš nic jsem nepodepsala tak asi prac. poměr pokračuje jen jsem prostě v neschopnosti…takže nic nepodepisovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 píše:
A od 1.8. do 28.2. je to dokonce 7 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš nejsem vedoucí zaměstnanec, byla jsem dělník ve výrobě…ve smlouvě mám napsano, ze pracovní poměr se stanovuje od 1.8.17 do 28.2.18.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 Abychom ti mohly opravdu dobře poradit, tak se podívej do své pracovní smlouvy a napiš přesně jak máte ujednaný ten pracovní poměr - neurčito nebo určito (pak odkdy dokdy) a jak přesně máte formulovanou tu zkušební dobu. A jestli pracuješ nebo nepracuješ na vedoucí pozici. Podle těch informací co píšeš se mi zdá, že tam může být nějaký nezákonná formulace v pracovní smlouvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 píše:
Tak pokud byl pracovní poměr sjednán od 1.8. 2017, zkušební lhůta 6 měsíců je do 1.2.201, ne do 28.2.2018…
A s tou nemocenskou, nejsem si jistá, jestli se neprodlužuje zkušební lhůta o nemocenskou /nebo se prodlužuje jen o ukončenou nemocenskou..)
Nicméně, pokud ti opravdu skončila zkušební lhůta a zaměstnavatel ti do konce této doby nedoručil ukončení pp ve zkušební době, Tvůj pracovní poměr dál trvá.. Tudíž jim nic nepodepisuj a si dál zaměstnaná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 píše:
@Lendeš nejsem vedoucí zaměstnanec, byla jsem dělník ve výrobě…ve smlouvě mám napsano, ze pracovní poměr se stanovuje od 1.8.17 do 28.2.18.
A když jsem to psala já, tak si mi tvrdila, že to nemotáš… to se těžko radí, když vlastně ani nevímě co máš ve smlouvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš když to pocitas od 1.8 do 1.9 je to měsíc, od 1.9 do 1.10. 2 měsíce atd, ted 1.3. už by to bylo 7.měsíců…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 píše:
No a jsme u toho, že si vůbec nerozumíme s pojmy. Takže vůbec jsi nebyla už ve zkušební době, ta mohla být max. tříměsíční. A pracovní poměr ti normálně skončil k 28.2. uplynutím doby. Na nemocenské můžeš být dál, ale nahlaš na zdravotní pojišťovně, že ti k 28.2. skončil pracovní poměr a dále jsi v pracovní neschopnosti, aby za tebe zdravotní platil stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka22 No, možná bude úplně nejlepší, když začerníš osobní údaje a dáš sem přímo tu smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit