Výpověď v práci - jak dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11559
24.4.24 17:05

A nebo prostě jet datumově: posledního mínus 10 dní a poslat to.
BTW: jak se řeši situace, že něco dostanu na dodejku a zásilka bude prázdná, nebo s prázdným papírem? Protože- že mi něco přijde ještě samo o sobě neříká, co mi přišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
24.4.24 17:10
@Ivan PPZ píše: Více

Nevím, jak se to řeší. Může se klidně stát, že do obálky zapomenu vložit, co jsem chtěl poslat, nebo tam omylem či záměrně vložím něco jiného (teda - já ne, já to schválně nedělám). Ale ještě se mi nestalo, že by někdo tvrdil, že jsem mu poslal prázdnou obálku.

Právě proto je nejprůkaznější osobní předání proti potvrzení na kopii (při obavách z obstrukcí si přibrat svědka anebo pořídit nahrávku) a potom datová zpráva - z té je zřejmé, nejen kdy to bylo posláno, kdy to bylo doručeno, ale hlavně, co bylo doručeno.

Na datovou zprávu zaručeně doručenou soukromoprávní osobě v dubnu je už pozdě.

A antedatování jednostranných právních úkonů je k ničemu. Rozhodující je u nich datum doručení, ne datum, které odesilatel napsal na dopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.24 19:06
@Ivan PPZ píše: Více

Já tohle řešila nedávno, posílala jsem výpověď. Hrozné jednání, vedení daleko, nebrali telefon, nereagovali na maily. Ano, i tohle je možné. Nafotila jsem si podepsanou výpověď, datum i obálku, vše na poště, k poslání jsem si vzala svědka. Dodejku pečlivě uschovala. Ani 14 dní po tomto žádná reakce, zda to dorazilo.
Pro tvůj dotaz: vše řešení nemá. Odesílatel pokud má dodejku, může tvrdit, že výpověď poslal, stejně tak může zaměstnavatel tvrdit, že nic nedošlo, a tu výpověď stopit.
Mě nedávno napadla podobná věc: když zaměstnanec marodí a jde ho zaměstnavatel zkontrolovat, může zaměstnavatel tvrdit, že u zaměstnance byl, dát mu do schránky lístek kdy tam byl a přitom vůbec nezvonit. Marně pak zaměstnanec bude dokazovat, že doma v daný čas byl. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.24 15:35

Vždycky mě zajímalo, jak dopadlo téma, ve kterém jsem diskutovala.

Šéf přijel po dvou týdnech a podepsal mi výpověď tak, jak jsme se telefonicky dohodli, takže končím k poslednímu červnu. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat