Ochranná lhůta, neschopenka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ochrana lhůta,neschopenka
Dobrý den, mám dotaz dostala jsem výpověď dohodou v ochrane lhůtě jsem šla na neschopenku kterou doktor poslal do firmy kde jsem pracovala. Dnes přišel e-mail o tom ze si tu neschopenku mám sama poslat na zdravotní pojišťovnu. V tom případě mám kontaktovat doktorku aby tu neschopenku poslala na tu zdravku nebo jak to resit dal? Chtěla jsem se zeptat než resit tohle všechno tak od 1.5. Jdu na živnost a jestli by byl problém když bych teď par dni nebyla nikde hlášena jakoze úřad práce, zaměstnání, neschopenka? Děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@kavenka mám tam tedy jen zavolat a říct? Protože to vypadá ze ta firma jim to tam neposlala tak prave nevím jestli to nemám resit s doktorkou ať to tam ofiko pošle ona?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sabs99426 firma tu neschopenku poslala na sociálku a ty to nahlásíš na své zdravotní pojišťovně. To je normální postup. Od firmy je fajn, že tě na to upozornila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kavenka prave ze v tom e-mailu stojí tohle Potřebuji Vám sdělit, že pracovní neschopnost vzniklou po skončení pracovního poměru si pojištěnec hlásí na svou zdravotní pojišťovnu sám.
Tak prave proto jsem zmatená
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sabs99426 buď ráda, že tě na to upozornili. Ty jsi povinná to na zdravotce nahlásit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kavenka tak když mám zdravotní pojišťovnu VoZP tak zavolat přímo tam a říct tedy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kavenka děkuji moc za pomoct řeším něco takoveho poprvé tak jsem si vůbec nevěděla rady jak mám dále postupovat a trochu mne ten e-mail vyděsil
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No prvních 14 nebudeš mít placených, pak se musí neschopenka poslat na sociálku.
Na zdravotní pojišťovně nahlásíš, že ti skončil pracovní poměr a jsi na neschopence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit