Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Proč by to dával k soudu?
Třeba protože chce aby druhá strana plnila smlouvu a platila mu nájem po celou dobu jejího trvání…
@Anonymní píše:
Prostě pronajimatelka pronajala byt přes realitku, která zajistila smlouvu, prohlídky a nevim co ještě a mimo jiné také zajištění přepisu energií, což se nestalo.
No, ale to, že je plyn psaný na majitelku tebe nijak neomezuje v užívání bytu, takže to je těžko důvod, který se dá pro něco použít.
@martinca píše: @Anonymní píše:
Hm, tak to si ale každý může něco vymyslet.
Jen zkouška, jakože ctrl c ctrl v
Aha, už jsem to asi pochopila. Dík!
@j.a.n.i1 píše:
No, ale to, že je plyn psaný na majitelku tebe nijak neomezuje v užívání bytu, takže to je těžko důvod, který se dá pro něco použít.
Ne energie nejsou psány na majitele, ale nejspíš na původního majitele, ale měli být přepsaný na mě. Normálně si energii platim sama na sebe.
@Anonymní píše:
Ne energie nejsou psány na majitele, ale nejspíš na původního majitele, ale měli být přepsaný na mě. Normálně si energii platim sama na sebe.
To ale nic nemění na tom, že tě to nijak neomezuje v užívání bytu…
Teď to vypadá, jako že jsem zhulená
Majitelka se soudit nebude, to se jí nevyplatí, ale možná tím bude vyhrožovat. Nebrala bych to vážně. Můj známý má rozsudek, že má od podnájemníka dostat dvě stě tisíc a může si s ním leda tak vytapetovat. A soud ho stál padesát. Není blbá..
Tak co. myslíte, jak bych to měla řešit?
Zítra se spojím s majitelkou a domluvim se s ni, pokud nebude problém, tak pošlu výpověď.
No musíte se „dohodnout“ - Obvykle to probíhá tak, že ty dáš něco navíc (třeba navrhneš, že jí necháš tu kauci) a z bytu odejdeš hned. Ona si ho může hned pronajmout znova a vydělá na tom. Pokud je normální. Pokud je to zapšklá stará bába, která toho není schopná, což by tomu, že k pronajmutí potřebovala realitku odpovídalo, bude dělat problémy. S blbem se nedohodneš. Ale myslím, že na tři nájmy na ruku a okamžité opuštění uklizeného bytu ti kývne snad každý. Doufám..
@Anonymní píše:
Hm, tak to si ale každý může něco vymyslet.
Tak si něco vymysli.
@martinca píše:
No musíte se „dohodnout“ - Obvykle to probíhá tak, že ty dáš něco navíc (třeba navrhneš, že jí necháš tu kauci) a z bytu odejdeš hned. Ona si ho může hned pronajmout znova a vydělá na tom.
Jj, dohoda musí být pro obě strany výhodnější, než nedohoda.
@martinca píše:
Teď to vypadá, jako že jsem zhulenáMajitelka se soudit nebude, to se jí nevyplatí, ale možná tím bude vyhrožovat. Nebrala bych to vážně. Můj známý má rozsudek, že má od podnájemníka dostat dvě stě tisíc a může si s ním leda tak vytapetovat. A soud ho stál padesát. Není blbá..
No, na to bych zas až tolik nesázela, jsou lidi, co jsou schopni se soudit i částky do 5000,–
@j.a.n.i1 píše:
No, na to bych zas až tolik nesázela, jsou lidi, co jsou schopni se soudit i částky do 5000,–
Já mezi ně patřím. Částka 5000 Kč není takový pakatel, abych nad ním mávl rukou.
@eumedon Já se tedy přiznám, že já mávnu tou rukou… vím, že to není správné, ale když si vezmu, že jsou to cca 3 dny mé práce, tak si říkám, že bych tím strávila víc času.
@eumedon píše:
Já mezi ně patřím. Částka 5000 Kč není takový pakatel, abych nad ním mávl rukou.
Tak to šťastnou cestu
Já zas nejsem takový právní fanda, abych si to hledala sama v zákonech a právníkovi bych zaplatila mnohem víc. Navíc s miminem odešla i má schopnost se soustředit. A to mě lidi obrali o víc než pět tisíc. Však ono se jim to jednou vrátí
No nic, bylo mi tu s vámi dobře, díky za hezký pokec, ale teď „iděm pozerať moj oblíbený sitkom susedia“ a spát, protože mimi nedbá a bude za chvíli chtít své
DOBROU
@martinca píše: … Mně taky nejednou zdrhli podnájemníci před prázdninama, obzvlášť cizinci. No co, nechala jsem si kauci (cca 12 000Kč), uklidila a pronajala znova. Byla jsem ráda, že jsem z nich dostala aspoň klíče.
No, kauci (jistotu) ale nedostáváte na vyrovnání nájemného, ale na úhradu škody v bytě. Myslím tím, že když nájemník nezaplatí poslední nájem a myslí si, že to kauce „vyrovná“, tak se mýlí a pronajímateli stále dluží 1 nájem…