Výpověd ve zkušební době

Napsat příspěvek
Velikost písma:
826
5.11.18 17:27

@eumedon
Poradí, jak správně postupovat aby neměla problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
5.11.18 17:46
@zuracz1 píše:
@eumedon
Poradí, jak správně postupovat aby neměla problém

A Vám už někdy úřad práce poradil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
5.11.18 17:51
@sagina píše:
tak pokud nechodí do práce od 16.10., ale zrušení pracovního pracovního poměru zaslala až 20.10., čili nejdřív jej zaměstnavatel mohl převzít 22.10., tak i tak ten problém potenciálně má, protože minimálně týden nechodila do práce, i když jí pracovní poměr trval :nevim:
Jistě.
@Miška_Sal píše:
Po telefonu jsem ukoncila pp s vedouci(protoze byla nemocna) 16.10.2018 a rekla mi, ze mi zavola jaky bude postup.

Po telefonu totiž nelze ukončit pracovní poměr. Každý právní titul k rozvázání pracovního poměru - zrušení ve zkušební době v to - vyžaduje písemnou formu, jinak se k němu nepřihlíží.

Nicméně: Má sice týden áček, ale po týdnu áček doručila zrušení PP ve zkušební době.

Za ten týden áček už může mít nejvýš náhradu případné škody, která tím zaměstnavateli vznikla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
5.11.18 18:26
@eumedon píše:
A Vám už někdy úřad práce poradil?

ne, protože jsem tohle naštěstí řešit nemusel
jedno zaměstnání bylo ukončeno vypršením pracovní smlouvy uzavřené na dobu určitou a druhou práci jsem ukončil ústní dohodou a oni vše připravili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
5.11.18 20:53
@zuracz1 píše:
ne, protože jsem tohle naštěstí řešit nemusel…

A mimoto mají zakázáno řadit v pracovně právních věcech. Takže neporadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.18 16:26

Holky, mám dotaz. Nastoupila jsem do práce 20.08.2018 s 3 měsíční zkušební dobou. V práci nezůstávám a chci podat okamžité zrušení PP ve zkušební době. Mohu tak učinit maximálně zítra? Tzn., že zkušební doba mi končí 19.11.2018 nebo 20.11.2018? Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
5132
22.11.18 05:10
@Nikody píše:
Ukončí se ti to v den předání, takže když tam s papírem přijdeš 19., tak 19.

Tvá rada přišla poněkud pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
22.11.18 08:51
@Anonymní píše:
Holky, mám dotaz. Nastoupila jsem do práce 20.08.2018 s 3 měsíční zkušební dobou. V práci nezůstávám a chci podat okamžité zrušení PP ve zkušební době. Mohu tak učinit maximálně zítra? Tzn., že zkušební doba mi končí 19.11.2018 nebo 20.11.2018? Děkuji za odpovědi.

Pro ostatní: „Okamžité zrušení PP ve zkušební době“ je podobný nesmysl, jako "výpověď dohodou. Buď je to okamžité zrušení, nebo zrušení PP ve zkušební době. Ve zkušební době se obvykle nepodává okamžité zrušení PP, neboť to lze podat jen z velmi restriktivně omezených důvodů (o jejichž naplnění pak může vzniknout spor), zatímco zrušení PP ve zkušební době není nutno zdůvodňovat (může však vzniknout spor o to, zda běží zkušební doba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.12.18 23:30

Zdravím, mám dotaz. Chci skoňit ve zkušební době. Teoreticky vzato, je možné přijít do práce (v pondělí) s papírem v ruce, že ukončuji, dnes prac.poměr ve zkušební lhůtě a odejít?! Takhle ze dne na den? A mám si připravit papír, že jsem vrátila telefon a čip atd.?! Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
8.12.18 23:52

@Vameta
jde ve zkusebni dobe muzete skoncit kdykoliv bez udani duvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.12.18 00:00

A jak je to se zápočtovým listem, ten mi dá kdy a kdo? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
9.12.18 00:36

Může se skončit okamžitě,slušnost je domluvit se třeba pár dní předem,že končíš.Zápočtový list většinou účetní pošle poštou,i na pracáku počítají,že ho nový uchazeč hned nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
9.12.18 07:57
@B4RC3LON4 píše:
@Vameta
jde ve zkusebni dobe muzete skoncit kdykoliv bez udani duvodu

V principu ano, ale tva odpoved je zavadejici, protoze pracovni pomer konci nejdrive dnem oznameni a tedy pokud prinese ukonceni v pondeli, tak je povinna jeste pondelni smenu odpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
9.12.18 07:58
@Vameta píše:
Zdravím, mám dotaz. Chci skoňit ve zkušební době. Teoreticky vzato, je možné přijít do práce (v pondělí) s papírem v ruce, že ukončuji, dnes prac.poměr ve zkušební lhůtě a odejít?! Takhle ze dne na den? A mám si připravit papír, že jsem vrátila telefon a čip atd.?! Díky :kytka:

Ne, neni, pondeli jeste musis odpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
9.12.18 09:54

@j.a.n.i1

si tam napisi datum na nedelu nebo na patek ne?a je to vyresene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...