Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jakou mas postavu? Vyska, vaha? A jaky styl?
Jake spolecenske obleceni? Treba najdes nekoho, kdo to pd Tebe koupi. Ale to bys musela priblizit veci zminene vyse a pridat par fotek. Ja treba kdyz vyrazuju veci z satniku, tak mam kamaradky, ktere maji automaticky zajem a obracene. Mame stejne proporce a vkus a je jasne, ze se nam neco muze dost hodit ![]()
Já bych to nabídla někde na Fcb nebo bych to nechala v tašce na kontejneru. Třeba si to někdo vezme ![]()
@chaela jedine kontejner. Taky to tak delame, kazdy rok takhle vyhazujeme valky pytel. Nebo zkus probrat a jestli mas nejake fakt super kusy, tak je spousta bazaru na fb, nafot to a nabidni to za nejakou symbolickou cenu.
O spolecenske saty v zadnem azylaku, ani armade spasy asi zajem nebude.
@Zwetta O kontejneru na textil jsem psala, tam nikdy nevíš, co s tím bude, slyšela jsem i že to proberou a stříhají na hadry, pálí apod.
@BloomingGorgeous Téměř vše je velikost S nebo 36. Sportovní styl, až na ty společenské kousky (sukně, svetry, černé kalhoty). Prodej mě taky napadl, ale je toho tolik (a ještě přibyde), že než bych to celé nafotila a popsala, tak bych se zbláznila. Nejradši bych to dala jako celek, ale to zase nikdo nekoupí. Řešením je vybrané kusy prodat, zbytek darovat třeba do toho kontejneru, ale i to je spousta práce, znovu probírání, focení, dávání na net, vyřizování, odesílání… Na to nemám čas ani nervy. No nejspíš to v tom kontejneru skončí. Kamarádky mám všechny prostorově výraznější než já, takže to taky padá.
Já vyměňuji s kamarádkami, když je něco fakt pěkného, ale už to nechcem tak si to prostě čas od času vyměníme, někdy se někomu něco hodí. Horší věci házím do červeného kříže. Kdyztak to můžeš zkusit třeba i darovat do nějakého azylaku, maminky v nouzi by určitě byly rády za pár hezkých kousků ![]()
@chaela buď to prodej přes fb, jak už ti tady radili, nebo hoď do kontejneru, o staré oblečení není fakt vůbec žádný zájem ani zadarmo, natož za nějaký slušný peníz ![]()
každý má na nové a zas sociální případy společenské šaty moc nevyužijí
U nás je Kolo pro Afriku charitativní obchůdek kde zadarmo odnesete oblečení a oni ho prodají a peníze zasílají na tento projekt. Taky tam tak nosívam oblečení a nejednou jsem z tam koupila.
Já jsem na fcb v našich místních bazárcích a prodávám tam za pár kaček (třeba kus za 20 kč) a vždycky prodám, nemám potřebu na tom vydělat a zase to nechci nechat ležet u popelnice
.
@Kriss Tina píše:
Já vyměňuji s kamarádkami, když je něco fakt pěkného, ale už to nechcem tak si to prostě čas od času vyměníme, někdy se někomu něco hodí. Horší věci házím do červeného kříže. Kdyztak to můžeš zkusit třeba i darovat do nějakého azylaku, maminky v nouzi by určitě byly rády za pár hezkých kousků
maminky v nouzi jsou většinou také prostorově výraznější než vel. 36, azylák máme téměř vedle, tak je vidívám každý den, a společenské šaty jim k ničemu nejsou - spíš rifle a svetry nebo bundičky, trika mají nové od vietnamců
@chaela píše:
@Zwetta O kontejneru na textil jsem psala, tam nikdy nevíš, co s tím bude, slyšela jsem i že to proberou a stříhají na hadry, pálí apod.
@BloomingGorgeous Téměř vše je velikost S nebo 36. Sportovní styl, až na ty společenské kousky (sukně, svetry, černé kalhoty). Prodej mě taky napadl, ale je toho tolik (a ještě přibyde), že než bych to celé nafotila a popsala, tak bych se zbláznila. Nejradši bych to dala jako celek, ale to zase nikdo nekoupí. Řešením je vybrané kusy prodat, zbytek darovat třeba do toho kontejneru, ale i to je spousta práce, znovu probírání, focení, dávání na net, vyřizování, odesílání… Na to nemám čas ani nervy. No nejspíš to v tom kontejneru skončí. Kamarádky mám všechny prostorově výraznější než já, takže to taky padá.
Kdybys dala cely pytel za symbolickou castku, treba 100ks za 2-5 stovek (podle toho jak to obleceni fakt vypada a jestli jsou to tricka z pepca, nebo neco lepsiho), par kousku pro predstavu nafotila, tak to nekdo koupi,i kdyby toho mel 2/3 vyhazet.
Co se děje s věcmi z kontejnerů ti můžu říct. Třídí se, nejlepší jdou do sekáčů, zbytek se třídí podle materiálu a pak dál zpracovává. Bavlna a vlna se recykluje, zbytek se používá třeba na izolace.
@chaela zkus kamarádky co mají podobnou postavu. Mě takto nabídla oblečení spolužačka, hodně věcí takřka nenošených a u mě udělají službu dál. A spokojené jsme obě.
@stinga píše:
maminky v nouzi jsou většinou také prostorově výraznější než vel. 36, azylák máme téměř vedle, tak je vidívám každý den, a společenské šaty jim k ničemu nejsou - spíš rifle a svetry nebo bundičky, trika mají nové od vietnamců
Udelej pytel a dej kamosce stejne velikosti. A zbytek at posle dal. Obcas takhle posjilam pytel sestrenici, vybere si a zbytek da zase dal nejake dalsi kamaradce.