Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co se tyka detskyho tak, tak do dvou let deti nosili dost veci po synovci, ted co mi segra nosi tak to po klukovi je tak leda na zahradu
zaprve je synovec malej, takze obleceni sam nosi dlouho a za druhe kluci to proste hned znici ![]()
@vulpes píše:
já takhle měla jen jednu kamarádku, se kterou nám to nějak fungovalo. Když jsem byla na rodičáku, tak jsem měla trochu fóbii z nakupování sa ani nebyl čas, tak mě zásobovala a měla jsem oblečení od ní celkem ráda.
Jednou jsem jí povídala, jek tu jednu sukni od ní moc ráda a často nosím. A ona na to, že jí dřív taky moc ráda nosila…a že ji má od Martiny, která ji taky měla ráda a dost jí nosila a koupila ji kdysi v nějakém sekáčito byla asi nejužitečnější sukně v Čechách
@chaela píše:
Ahoj, konečně jsem se odhodlala a začala jsem probírat svoji skříň. Jsem lehce za půlkou a už tu mám cca 50 ks oblečení, které zpět do skříně nevrátím. Vše je hezké, něco starší, ale bez vad (kalhoty, kraťasy, trika, mikiny). Spousta věcí krásná, jako nová (hlavně společenské oblečení).
Moc se mi to nechce jen tak hodit do kontejneru s oblečením, protože kdo ví, kam to ve výsledku jde a co s tím udělají.
Nemáte nějaký nápad, co s tím? Bazary, které vykupují oblečení, chtějí jen kusy max 3 roky staré a většinou konkrétní značkové, což je jen minimum z toho všeho. Tak mě napadla buď konkrétní osoba (nebo i víc), ale tam zas člověk snadno naletí. Nějaké neziskovky, útulky pro bezdomovce apod? Fakt nevím, tak budu rád za nápady.
Díky.
dej inzerat na bazos, nekdo si to koupi
http://www.restartshop.cz/ nemáte v okolí něco podobného? Tam to poslouží dobré věci
Já nosím oblečení do charitativních obchodů Moment nebo Sue Ryder.
Do kontejneru na textil hážu jen nenositelné věci.
Samozřejmě vycházím z toho, že se nejednalo pouze o společenské oblečení. Nevím, jak to chodí v jiných městech, u nás, na severu Čech, byli v dětském domově a v klokánku vděční opravdu za všechno oblečení, i v horším stavu.
@teresa27 prosím tě tedy po druhé o adresy skutečných organizací, které mají zájem o oblečení pro děti, ráda bych jim poslala, mám po dceři pěkné - flekaté nebo nemoderní vyhazuju do těch kontejnerů, to hezké se mi tam nechce, ale tady to fakt nikdo nechce, dokonce už ani zadarmo ![]()
U nás je na kontejnerech napsáno Charita. Tindelaji s oblečením co? Víte to někdo? Mam doma dost věcí, které jsou jako nové, občas něco nové, po dětech mám zničené věci, ale taky věci jako nové, krásné, např. kabátky na holčičku, šatičky, kalhoty mám nenošené. To neni na použití na hadr. Mam to do tech kontejnerů vůbec dávat? Kam s tím?
Milé maminky, pokud by to nějak šlo, ráda by jsem si od vás věci vzala nebo odkoupila. Mám tři dcery (7,11,18let) a moc by se nám oblečení hodilo. Bydlíme na vesnici, takže odnosíme vše a na značkovém oblečení netrváme. Něco jsme kdysi dostávaly,ale teď už dlouho ne, stěhovali jsme se a kontakty se přetrhaly. Děkuji.
@Alinka 000 já mám dceru teprve dvouletou, tak to by ti nepomohlo, zkus napsat do diskuse „Maminky v nouzi“, tam se sdružují lidi, co chtějí pomoci a i ti, co něco levného nebo zdarma potřebují
@stinga píše:
@teresa27 prosím tě tedy po druhé o adresy skutečných organizací, které mají zájem o oblečení pro děti, ráda bych jim poslala, mám po dceři pěkné - flekaté nebo nemoderní vyhazuju do těch kontejnerů, to hezké se mi tam nechce, ale tady to fakt nikdo nechce, dokonce už ani zadarmo
Ano, pošlu do sz. Ono je to asi opravdu město od města…věřím, že někde mají i dostatek.