Vyřazené oblečení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2067
21.10.18 14:55
@stinga píše:
prosím, prosím napiš KONKRÉTNÍ název dětského domova, který bude vděčný za starší společenské oblečení od dospělé ženy?
:mrgreen: pobavilas ;) Jinak co ja vim, tak v decakach dostavaji HROMADY znackoveho obleceni od sponzoru. Nase sousedka tam kdysi delala a memu synovi nosila tasky obleceni, protoze se jim tam toho valely kupy a ty deti by to vubec neunosily.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76234
21.10.18 14:59
@vulpes píše:
OT zamyšlení: takový paradox je snad možný jen u lidí - že někdo, kdo má „nouzi“ je tučnější než ten „kdo se má dobře“

protože se stravují v rychlém občerstvení, v mekáči a v KFC, tyto maminky V nouzi moc nevaři ani sobě natož dětem, děcka dostanou u vietnace hranolky a kolu, čaj a krupice je za desetinu ceny, ale NEDÁ se koupit, musí se uvařit a to je problém
a též jim asi moc nezáleží na postavě, což „bohatějším“ záleží na postavě i na zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
21.10.18 14:59
@Aliik píše:
Zakladatelka psala, že má sportovní i společenské oblečení :nevim:

EDIT: OK, chtěl jsem jen poradit ;)

Příspěvek upraven 21.10.18 v 14:53

Pise „hlavne spolecenske obleceni“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76234
21.10.18 15:00

@srpen89 mně vždycky baví, kolik je taky naivních romantiček, které vůbec neznají skutečný život, to bývají rady, jako z čítanky první republiky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
21.10.18 15:08
@stinga píše:
@srpen89 mně vždycky baví, kolik je taky naivních romantiček, které vůbec neznají skutečný život, to bývají rady, jako z čítanky první republiky :)

Presne tak. Azylaky, charity, armada spasy a tak o takové oblečení nema zájem. Co ja vim, tak co opravdu vitaji jsou treba boty, zimni boty, deky, stany a takovehle veci. Urcite ne svatecni kalhoty a halenky. A decaky nebo pubertacky ? To uz je uplne mimo. Jak jsem psala. Par super kousku nafotit a zkusit dat cely pytel do nejakych fb bazaru za 2-5 stovek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
21.10.18 15:11

Jo, ohledně děcáku se připojuji k tomu, že nemá smysl tam cokoliv nosit, materiálně jsou na tom opravdu VELMI dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61021
21.10.18 15:29

Ja teda osobne nesnasim kdyz mi nekdo nosi veci co vyhazel ze svy skrine :oops: takovych hadru mam taky plnou skrin..
A vetsina veci je bud uplne mimo muj styl nebo se mi to proste nelibi, jeste nikdy jsem na sebe nevzala nic co mi nekdo obnoseny prinesl..
Nevim asi v mym okoli nikdo nevyhazuje uplne novy veci, co se ted nosi :lol:
Ani ja to teda nedelam a proto ani nikde nenabizim, rovnou to hazim do kontejneru na obleceni, mne by bylo trapny donyst kamosce moje vyrazeny obleceni :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
21.10.18 15:37

Jak jsem psala to „hlavně společenské obleceni“, tak to se týkalo jen tě very před tím. Čili většina je sportovní oblečení, miminy, kalhoty, triky, tilka, kraťasy, trictvrtaky, svetry. A pak je tam pouze pár společenských kousků, které jsem moc několika, tudíž jsou ve velmi pěkném stavu. Jsou to dvě sukně, dvoje šaty a dva svetry, nosila jsem to do divadla a na koncerty. Čili naprostá většina z toho je sportovního stylu.
Ale to je jedno, zkusím udělat balík a když to nevyjde, tak buď pro známé nebo do kontejneru. Věci jsou to fakt pěkné, ty otrhane a zaprane jsem vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.18 15:39
@Framik píše:
U nás je Kolo pro Afriku charitativní obchůdek kde zadarmo odnesete oblečení a oni ho prodají a peníze zasílají na tento projekt. Taky tam tak nosívam oblečení a nejednou jsem z tam koupila.

Podobne funguji charitativni odchudky cerveneho krize, charitativni obchody Sue Rieder, charitativni obchody Cesta domu… Zalezi odkud jses, Praha je takovych obchudku plna, ale i v jinych mestech byvaji. Jen je potreba se dopredu ujistit, ze z jejich strany bude zajem. Vetsinou nemaji radi, kdyz jim doneses velkou tasku do prodejdy, tam nemaji ani misto to skladovat, takze je potreba dopredu zavolat a zeptat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
21.10.18 15:43
@vulpes píše:
píše, že si není jistá, co s tím vlastně dělají…

Máme jeden kontejner na textil přímo před oknem. Vyvážejí ho tak max. 1× za měsíc a to tak, že přijedou, chvíli se v tom hrabou, něco málo z toho odeberou a zbytek nechají uvnitř, zavřou a odjedou. :nevim: Lidi tam stále něco nosili, nějak jim nedocházelo, že nechávat to vedle kontejneru venku a ještě nezabalené je trochu kravina…takže asi 2 měsíce jsme tam měli obrovskou hromadu - vyloženě skládku. Nakonec obec tu firmu vypověděla, ať konetejner zruší.
Očividně o žádné oblečení ta společnost nestála :nevim:

Takže @chaela chápu, jsem v podobné situaci - hromada vytříděného oblečení, ze kterého jsem „vyrostla“, ale některé kusy jsem měla na sobě taky jen třeba 3-5× (neco taky vůbec a ještě mají cedulku :oops: ) a přemýšlím, kam s tím, když z těch kontejnerů to očividně nikam účelně nedoputuje. :nevim:

Příspěvek upraven 21.10.18 v 14:51

Je kontejner a kontejner. Házím jen do kontejneru Diakonie Broumov, ti oblečení berou a potřebuji. Nebo Charita. Pak jsou různé „No name“ kontejnery a tam taky nevěřím tomu, že se to oblečení nějak smysluplně využije. Já vždy nabídnu po rodině, kamarádkám. I když to není jejich velikost, ony zase nabídnou dál a vždycky se všechno zužitkovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7844
21.10.18 15:54
@Mandarinka01 píše:
Je kontejner a kontejner. Házím jen do kontejneru Diakonie Broumov, ti oblečení berou a potřebuji. Nebo Charita. Pak jsou různé „No name“ kontejnery a tam taky nevěřím tomu, že se to oblečení nějak smysluplně využije. Já vždy nabídnu po rodině, kamarádkám. I když to není jejich velikost, ony zase nabídnou dál a vždycky se všechno zužitkovalo.

tenhle kontejner měl „name“ zcela evidentní, byl tím celý pomalovaný :D Ale očividně neměli zájem.
Co mám dojezdní okresní město, tak tam vídám kontejnery nejrůznějších značek (asi spíš organizací ;) ), docela by mě zajímalo, které z nich tedy „fungují“ a opravdu to zužitkují (ve smyslu, že skoro nové čisté a dobře uskladněné oblečení ještě poputuje k nějakému nošení) a které to jen někam vysypou na hromadu a namelou na hadry. Hadry si z toho umím udělat sama :?

Příspěvek upraven 21.10.18 v 15:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.18 15:55
@a12 píše:
Ja teda osobne nesnasim kdyz mi nekdo nosi veci co vyhazel ze svy skrine :oops: takovych hadru mam taky plnou skrin..
A vetsina veci je bud uplne mimo muj styl nebo se mi to proste nelibi, jeste nikdy jsem na sebe nevzala nic co mi nekdo obnoseny prinesl..
Ani ja to teda nedelam a proto ani nikde nenabizim, rovnou to hazim do kontejneru na obleceni, mne by bylo trapny donyst kamosce moje vyrazeny obleceni :oops:

Tak ja to treba miluju :mrgreen: V rodine si nektere veci takhle protocime i nekolikrat. Bych to vyhodila, dam to pribuzne… Za dva roky to chce vyhodit pribuzna, a ja najednou koukam, ze se mi to vlastne libi, tak to zas nosim ja…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
21.10.18 15:58
@a12 píše:
Ani ja to teda nedelam a proto ani nikde nenabizim, rovnou to hazim do kontejneru na obleceni, mne by bylo trapny donyst kamosce moje vyrazeny obleceni :oops:

Jsem na om přesně opačně :D Jsem ráda, za každý housek oblečení, který dostanu, protože nemusím do obchodu. Mám svůj zdroj, paní, která je přesný opak než já, nakupuje ve velkém značkové věci a často je na sebe ani neobleče. Dřív to prý dávala v tašce před barák a vždy si to někdo vzal. Ted to nosí mě. Já to vždy proberu, co se mi nehodí, to rozdám po rodině nebo známých. Na kontejner většinou ani nezbude.

Oblečení po dětech také rozdávám dál, už mám kontakty, maminky, které si oblečení ode mne berou. Casto na tom ani nejsou finančně špatně, ale máme stejnou životní filosofii.

Své skříně probírám každý rok a to co jsem za minulý rok nevzala na sebe posílám zase dál. Podařilo senám tak dát dohromady koloběh pěkného oblečení, často úplně nového nebo nenošeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61021
21.10.18 16:05

No ja osobne si zas tolik obleceni nekupuju, nemam potrebu mit ve skrini novy veci ktery pak nevezmu na sebe.. Kdyz si neco novyho koupim, tak to vetsinou nosim skoro porad :mrgreen: proto nemam potrebu brat si domu cizi vytridenej satnik.. Mam taky obleceni xlet, vypada porad jako novy, porad ho nosim.. Ale je fo moje obnoseny obleceny.. Me kdyz nekdo neco da tak ja na tom proste vidim, ze je to noseni a neni to novy :nevim:
Nebo to je proste mimo muj styl, nebo ikdyz to vypada jako novy, je videt, ze se to prodavalo treba pred 10ti lety a pod. :lol: ale pokud mate nakej svuj zdroj a vyhovuje vam to tak proc ne :lol:
Ja zas obleceni fakt unosim, nevyhazuju novy veci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7844
21.10.18 16:05
@malytlustyhroch píše:
Tak ja to treba miluju :mrgreen: V rodine si nektere veci takhle protocime i nekolikrat. Bych to vyhodila, dam to pribuzne… Za dva roky to chce vyhodit pribuzna, a ja najednou koukam, ze se mi to vlastne libi, tak to zas nosim ja…

já takhle měla jen jednu kamarádku, se kterou nám to nějak fungovalo. Když jsem byla na rodičáku, tak jsem měla trochu fóbii z nakupování sa ani nebyl čas, tak mě zásobovala a měla jsem oblečení od ní celkem ráda.
Jednou jsem jí povídala, jek tu jednu sukni od ní moc ráda a často nosím. A ona na to, že jí dřív taky moc ráda nosila…a že ji má od Martiny, která ji taky měla ráda a dost jí nosila a koupila ji kdysi v nějakém sekáči 8o to byla asi nejužitečnější sukně v Čechách :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová