Vyřazené oblečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9019
21.10.18 14:29

K tomu pytli oblečení za symbolickou cenu se připojuji, nebýt zrovna těhotná (přece jen ještě nevím jestli mi moje velikost zůstane i po porodu), tak se o ten pytel klidně přihlásím i sama :mrgreen: a zrovna takhle kupuji oblečení pro dítě, celý pytel, který si přeberu a co se mi nebude zdát pošlu dál, je to jednodušší než kupovat jednotlivé kousky od různých lidí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
21.10.18 14:31
@chaela píše:
Ahoj, konečně jsem se odhodlala a začala jsem probírat svoji skříň. Jsem lehce za půlkou a už tu mám cca 50 ks oblečení, které zpět do skříně nevrátím. Vše je hezké, něco starší, ale bez vad (kalhoty, kraťasy, trika, mikiny). Spousta věcí krásná, jako nová (hlavně společenské oblečení).
Moc se mi to nechce jen tak hodit do kontejneru s oblečením, protože kdo ví, kam to ve výsledku jde a co s tím udělají.
Nemáte nějaký nápad, co s tím? Bazary, které vykupují oblečení, chtějí jen kusy max 3 roky staré a většinou konkrétní značkové, což je jen minimum z toho všeho. Tak mě napadla buď konkrétní osoba (nebo i víc), ale tam zas člověk snadno naletí. Nějaké neziskovky, útulky pro bezdomovce apod? Fakt nevím, tak budu rád za nápady.
Díky.

To budu resit presne taky, plno obleceni trika, s dl.i kratkym vel 38 ale tak let stare, ale hezke znackove, pak mraky zimn bund ne ty outdor, ruzne prosivane..ruzne barv, vel 38-40 uz ted se mi do toho nechce, rozhodne nemam chut aby mi nekdo kvuli tomu chodil domu, fotit posilat, nejradeji charita, kde by to vzali najednou, to same panske boty, sice nosene, ale znavkove, zachovale..kvanta, no skonci to nakonec v tom kontaku na oblec.i kdyz se mi nelibi ze z toho udelaji hadry. Kamosly maji jine postavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
21.10.18 14:31

Nevím no, asi to napřed zkusím celé prodat, jak tu někdo psal, nafotím něco pro představu a vymyslím smysluplnou cenu. A když to nikdo nebude chtít, tak to dám toho kontejneru s oblečením. Díky za rady, nidky jsem toto neřešila, vždy jsem vyřazovala jen pár fakt starých a škaredých kousků, ale teď jsem to vzala z gruntu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
21.10.18 14:32

Já nosím oblečení do červeného kříže, tam mi vždycky vzali všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
21.10.18 14:36

@stinga tak ne každá ženská v azylaku má 100kg :nevim: a ty společenské (pokud to není vyloženě večerní róba) se může hodit třeba na pohovory do práce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
21.10.18 14:37

Vel. 36 bych zkusila nabidnout do detskeho domova pro mlade slecny. Tam vetsinou obleceni opravdu vyuzijou a jsou vdecni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
21.10.18 14:42

Já bych to spíš směřovala na maminy s dětmi, co si to vezmou na puberťačku. Já jsem třeba byla ráda za 2 krabice ve velikosti 34-36, co jsem dostala od známé, protože to dcery utahají cca v 6.třídě (na tábory, na zahradu, na sport atd.). Budou po nás vysoké a tato velikost bude v pubertě velmi přechodná, tak určitě nebudu kupovat spoustu drahých věcí. Některé ano, ale krabice věcí na lítačku se rozhodně hodí ;) A myslím, že mamin na vesnici, co by věci na děti uvítaly, je dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7855
21.10.18 14:44
@Zwetta píše:
Co kontejner na textil? :think:

píše, že si není jistá, co s tím vlastně dělají…

Máme jeden kontejner na textil přímo před oknem. Vyvážejí ho tak max. 1× za měsíc a to tak, že přijedou, chvíli se v tom hrabou, něco málo z toho odeberou a zbytek nechají uvnitř, zavřou a odjedou. :nevim: Lidi tam stále něco nosili, nějak jim nedocházelo, že nechávat to vedle kontejneru venku a ještě nezabalené je trochu kravina…takže asi 2 měsíce jsme tam měli obrovskou hromadu - vyloženě skládku. Nakonec obec tu firmu vypověděla, ať konetejner zruší.
Očividně o žádné oblečení ta společnost nestála :nevim:

Takže @chaela chápu, jsem v podobné situaci - hromada vytříděného oblečení, ze kterého jsem „vyrostla“, ale některé kusy jsem měla na sobě taky jen třeba 3-5× (neco taky vůbec a ještě mají cedulku :oops: ) a přemýšlím, kam s tím, když z těch kontejnerů to očividně nikam účelně nedoputuje. :nevim:

Příspěvek upraven 21.10.18 v 14:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
21.10.18 14:46
@Aliik píše:
Já bych to spíš směřovala na maminy s dětmi, co si to vezmou na puberťačku. Já jsem třeba byla ráda za 2 krabice ve velikosti 34-36, co jsem dostala od známé, protože to dcery utahají cca v 6.třídě (na tábory, na zahradu, na sport atd.). Budou po nás vysoké a tato velikost bude v pubertě velmi přechodná, tak určitě nebudu kupovat spoustu drahých věcí. Některé ano, ale krabice věcí na lítačku se rozhodně hodí ;) A myslím, že mamin na vesnici, co by věci na děti uvítaly, je dost ;)

No nevim, jestli pubertacky uvitaji na litacku po vesnici a na tabor spolecenske obleceni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76367
21.10.18 14:47
@Kriss Tina píše:
@stinga tak ne každá ženská v azylaku má 100kg :nevim: a ty společenské (pokud to není vyloženě večerní róba) se může hodit třeba na pohovory do práce :think:
:mrgreen: taková diskuse už tu nedávno byla, víš ony tam fakt nejsou maminky, které by šly na pohovor ve společenském oblečení, některé nechtějí do práce vůbec, a do fabriky k pásu nebo na uklízečku se na pohovor moc nechodí :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76367
21.10.18 14:49
@srpen89 píše:
No nevim, jestli pubertacky uvitaji na litacku po vesnici a na tabor spolecenske obleceni :think:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7855
21.10.18 14:49
@stinga píše:
maminky v nouzi jsou většinou také prostorově výraznější než vel. 36, azylák máme téměř vedle, tak je vidívám každý den, a společenské šaty jim k ničemu nejsou - spíš rifle a svetry nebo bundičky, trika mají nové od vietnamců

OT zamyšlení: takový paradox je snad možný jen u lidí - že někdo, kdo má „nouzi“ je tučnější než ten „kdo se má dobře“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
21.10.18 14:51

Zakladatelka psala, že má sportovní i společenské oblečení :nevim:

EDIT: OK, chtěl jsem jen poradit ;)

Příspěvek upraven 21.10.18 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76367
21.10.18 14:51
@teresa27 píše:
Vel. 36 bych zkusila nabidnout do detskeho domova pro mlade slecny. Tam vetsinou obleceni opravdu vyuzijou a jsou vdecni.

prosím, prosím napiš KONKRÉTNÍ název dětského domova, který bude vděčný za starší společenské oblečení od dospělé ženy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
21.10.18 14:52
@Kriss Tina píše:
@stinga tak ne každá ženská v azylaku má 100kg :nevim: a ty společenské (pokud to není vyloženě večerní róba) se může hodit třeba na pohovory do práce :think:

Ty asi moc netusis, jake zeny se vyskytuji v azylovych domech. Rozhodne to nejsou zeny, ktere by chodily na pohovory ve spolecenskych satech. Jsou tam spíš zeny, které o praci moc nestoji a kdyz uz, tak se nejedna o praci, kde by musely na pohovory a kdyz uz, tak urcite ne ve spolecenskych satech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová