Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Předevčírem se nám objevila vyrážka. Nejdřív jsem si myslela, že se někde rozplácla, ale…Chtěla jsem se zeptat co by to mohlo být. Mám s tím utíkat hned k doktorce? Předem děkuji za odpověd…
Namažte to fenistylem. Jestli se to zlepší, tak je to alergie… A může to být na něco čím jí myjete či mažete, na prášek či aviváž, nebo třeba na nějaké jídlo.
Ahoj, jestli je to suche a drsne, mohl by to byt atopicky ekzem. Na podzim se obvykle zhorsuje. Pomuze promazat necim hodne mastnym.
@Katcha dovolim si nesouhlasit, na to mastne nepatri, to se muze zhorsit.
Ja bych to pro zmenu natrela 2-3× denne zinkovou masti (nejlepe od Herbacos) a az se to vysusi a sloupe, tak si davala pozor na to, at chodi ven namazana kremem do mrazu. Meli jsme to ted taky a zmizelo to po te zinkovce.
Edit: i kdyz tak moc na koreni nosu to nemela, ona jen na tvarich.
Když mají decka na puse nějaké fleky nejvíc zabírá obyčejná modrá Indulona.
Tu nam i dětská poradila. Ja ji moc nedůvěřovala, ale měla pravdu.
No ten ekzém opravdu bývá spíše na tvářích. Modrá indulona funguje výborně, ale navíc k ní teď u třetího dítěte přidávám bambucké máslo, případně lopuchovou mast a v podstatě se to zastaví vždy ve fázi „suchá krupice“. U dvou starších jsme se občas Locoidu nevyhnuli.
Ale v tomto případě to chce zvážit jestli je to opravdu ono. No, záhady se objevují obvykle v pátek odpoledne
Ale vy už máte pár dní náskok, vyčkala bych do pondělka a kdyby se to nelepšilo, k doktorce bych zašla.