Vyrážka ve vlasech u novorozence

21.11.24 23:22

Vyrážka ve vlasech u novorozence

Zdravím, prosím o radu 😊
Dnes jsem si při mytí vlásků mého dvoutydenního synka všimla, že v nich má docela dost pupínků a zarudnutí na dvou místech. Nemyslím si, že by ho to nějak svědilo… Má teď novorozenecké akné, jak mi bylo řečeno u pediatra, ale než tam poběžím s planým poplachem, chtěla bych se zeptat zkušenějších maminek.
Myslíte si, že je to ono novorozenecké akné, které se rozšířilo i do vlasů? Nebo se jedná o nějakou vyrážku?
Napadla mě i nějaká reakce na šampon, ale to by to měl asi všude a navíc používáme šampon pro novorozence, tak nevím.
Moc děkuji všem za radu a zkušenosti. Prikladam foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6693
22.11.24 00:35

Pravděpodobně seborea
Proč používáš šampon? Můj drahoušek se potí jak hrom, stačí opláchnout vodou :) je teda roztomile vlasatý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14762
22.11.24 01:10

Z fotek to neni moc jasne, ale taky me hned napadla seborea. Koukni na jeji popis, jestli to sedi. A taky nechapu, proc pouzivas sampon (byt pro novorozence), voda uplne staci a jeste dlouho stacit bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.24 08:05

@Janča6 @Temnástranasíly

Díky za rady :palec:, šampon jsme použili dvakrát, protože měl extrémně mastné vlásky a nenapadlo mě ho nepoužít :?. Odteď ho tedy vynecháme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
22.11.24 09:15

To měl náš malej také, je to u miminek asi dost časté, i všelijaké vyrážky. Nic to není, přejde to časem samo. Hlavičku jsme myli jenom čistou vodou a ty odloupané stroupky jsme vyčesávali jemným kartáčkem. Taková ložiska drsné, pupínkovaté kůže se můžou objevit i na nožičkách. Kdyby ano, na to ti v lékárně udělají mazání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6693
22.11.24 09:45
@Domcina333 píše: Více

Chápu, dokud není nutná přídavná chemie, tak se na ni vyprdni :D pokud chceš pokožku vyzivit, kup např ovesnou koupel a mrskni mu to do vaničky. Vlásky jsem oplachla každé koupání, ale jen vodou. Kdyby ne, sáhnout po šamponu můžeš vždy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6693
22.11.24 09:47

Ještě je bomba kojenecká voda, člověk to raději prevaruje a moje beruška od 4,5m sklouzne po mých nohách víc do vany, zkušeně nakloní hlavičku a srkne si kohoutkové. Chlemta to jak pes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí