Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Puchýřky co se olupují to spíš vypadá na spálu, to se loupeš jak had, ale nevím, svrab bývá hlavně na rukou alespoň v počátečním stadiu, mezi prsty a tak, ty červíci si hledají teplíčko, takže po těle málokdy, to už bys ho muslea mít neléčený hodně dlouho.
Na kožní si samozřejmě zajdu u nás dneska MuDr. není. Ona je tady jen 2× v týdnu :/ jsem atopik tak třeba to má souvislost s tím :/
Holky tak¨jsem byla minulý týden na kožním a dostala se mido atopického exemu infekce IMPETIGO mohla jsem to chytit na nákupním košíku no kdekoliv…:)
Prosim muze mi nekdo poradit mam 5letou dceru ma jakoby vyrazku a svedi ji to i ja jen nekde ji mam a svedi me to ale v noci spim jak zabita mam i 14let syna a ten nic nema muze to byt svrab??
mezi prsty to nema jen treba na noze tak to namazu a pak to zmizi a uas je to nekde jinde jdem ke kozni ale rafa bych vedela jestli je to ta mrcha
Svrab jsou dvojtečky (jedna větší, druhá menší, chodbičky mezi)… svědí hodně spíš v teple (pod peřinou, ve vaně)… v jemné kůži (meziprstí, boky, rozkrok, ne na dlaních, ne ve vlasech), málo na zádech
Tak jsme si prodelaly minuli tyden svrab a ted ma mala zas jinpu vyrazku dr kozno rikala ze jestli jsme mazaly poctive infectoscabem tak by to nemelo byt zase svrab tak snad jen nejaka reakce na tu masticku uz nevim jsem v cudu ![]()
Po přemazání infectoscabem se roztoči zahubí, ale ty chodbičky tam ještě tak 14 dnů zůstanou - a svědí, což vede ke škrábání a případnému zanesení jiné infekce. Proto by se po infectoscabu měla pokožka mazat nějakou protisvědivou mastičkou, buď od kožního Dr. nebo z lékárny koupenou.
Jak to vypadá, ta jiná vyrážka?
No vypada to jako krupice na prsou a zadech masticky mame dve jedna se jmenuje fucidon a ta druha smrdi a je namichana z lekarny
Ahoj, potřebuji radu a nebo názory, už je to asi dva či tři měsíce, co po mě skáčou pupínky, jsou malé i větší, pak se strácí, vypadají, jako by vás bodl komár, pořád lechtají, co jsem neměla masti, tak hlavně v noci, musela jsem brat i prášky na spaní a aby toho nebylo málo, tak se mi k tomu oběvují sami od sebe modráky a ne nejmíň, ty mám vělké i malé a delší dobu se strácí, ale převážně se mi malé modráky nasunou vedle sebe, pak tvoří velké, co beru masti, co mi doporučili na kožním, mám pocit, že se to naopak zhoršilo, ale nevím, neberu je měsíc, nýbrž 14 dní, tak třeba to zabere, ale už mě to začíná znepokojovat, protože se mi to vše tvořilo jen v noci a teď už i ve dne, co beru masti… Děkuji za rady a postřehy..
Ahoj, mate prosim zkusenosti s reakci u batolete na sirnou mast? Mala ma pravdepodobne svrab, ma uz mesic pupinky, ktere vypadaly spise jako koprivka, doktor nam rekl, ze to nejspise neco viroveho puvodu, ze by to do mesice melo zmizet, po mesici se to nelepsilo, tak nas konecne poslal na kozni a ono ehle svrab. Vubec nevim, kde to mohla nabrat, jinak v noci strasne trpi a my s ni, kozni predepsala 10% sirnou mast na pulku tela na noc a rano omyt a druhou noc zase druhou pulku, ale po te masti zadna uleva, spise to jeste vic skrabe, ma stavy, ze sebou mlati a je chudinka hystericka a ja uz zacinam byt taky. Je vikend, tak mi nikdo moc neporadi. Nemate prosim nekdo zkusenost, jak na to reagovali vase deti a kdy jim zacaly mizet pupinky? Predem diky za odpovedi.