Vyrážka - že by svrab?

3684
2.4.13 18:25

vyrážka-že by svrab ?

Holky, chtěla bych se optat.
Dcery teď prodělali neštovice, docela lehký průběh. Jenže nejmladší dcera má najednou vyrážku po celém těle, hlavně na obličeji, loktech, lýtkách a na bříšku. Nezdá se, že by jí to svědilo, aspoň se nedrbe. Přemýšlela jsem, jestli to není třeba následek že byla hodně natřená genciálkou a hlavně prvních 5 dní se nesměla koupat.
Bojim se, aby to nebyl svrab. Je už týden zdravá, všechny pupínky má vyloupané, jen ta vyrážka nezmizela, ba naopak se zkoršila.
Zítra chci jet hned k doktorovi, přemýšlela jsem jet na pohotovost, ale nechci tam být za plašilku, kvůli vyrážce.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
stazinka09
2.4.13 18:28

Svrab svědí děsně, ale fakt děsně to by se holky drbaly, hlavně v noci. A u svrabu jsou trochu vidět takový jako chodbičky. Podle popisu to bude něco jiného. sveab jsem měla 2× v životě, nakazila jsem se na praxi na gerontopsychiatrii a už chápu jak se lidi můžou rozškrabat až do masa, je to fakt hnus.

• Citovat
  • Upravit
2892
2.4.13 18:29

Ahoj, tak pro svrab je typické to, že to šíleně svědí a také, že jsou vždy dvě červené tečky, pupínky u sebe, vstupní a výstupní cesta. Pak kousek místa a dál zase dvě vedle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
2.4.13 18:29

Tohle není svrab, svědí a vypadá to jako cestičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
2.4.13 18:30

Tak svrab to určitě nebude. Vůbec se nedrbe. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
2.4.13 18:31

Tak svrab svedi hrozne, to by se ti holky furt drbaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
2.4.13 18:33

Vypadá to jako omrzliny a je to hrozně suché a červené. Když jsem jí koupala, tak to zčervenalo ještě víc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
2.4.13 18:35

@T.Hololinka
a neměly holky horečku? malá to takhle párkrát měla, že se osypala třeba až 3-4dny po horečce z podráždění. Jak se nedrbou, není to svrab :mrgreen:. Jsme tě uklidnily, že?

• Citovat
  • Upravit
3684
2.4.13 18:42

@stazinka09
Horečku neměla za posledních 14 dní.
Naposled při těch neštovicích, ale to už budou 3 týdny.
Spíš mi to přijde jako omrzliny, ale nevim kde by knim přišla. Opravdu to ve vodě zčervenalo. Teď jí to dokonce z obličeje zmizelo 8o 8o Má to už jen na rukou a nohou a maličko na bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
2.4.13 18:42

@T.Hololinka Takhle vypadala vyrážka u syna, když jsem přehnala s vitamínem c.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
2.4.13 18:44

@zikado
z C to taky nebude, zas tolik jí ho nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
2.4.13 18:47

@T.Hololinka No já mu ho taky moc nedala, vymačkala jsem mu asi 7 hroznových kuliček do čaje, jinak jsem do něj žádné ovoce nedostala, nebo mu to vyskočilo z gumových kyselých žížalách :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7857
2.4.13 18:54

Něco takového kluk mívá po antb., po sirupech na kašel, po Maltoferu, někdy po některém ovoci (jednou stačila 1 mandrinka - které jinak běžně jí)… Jen to promazávám, tím to během 3 dnů ustoupí.

Na pohotovost radši ani neee, ;) tam je pro ně všechno hned svrab…a než z výsledků (pokud vůbec milostivě stěry vezmou) někdo zjistí, že to svrab není, tak strávíte zbytečně týden léčením svrabu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.13 12:06

Ahoj holky..v podpaží a na rukou se mi udělaly jaköby puchýřky které se olupují myslíte že to může být svrab? Jinak se nedrbu ale nevím co by to mohlo být. Nemyslete si, že jsem nějaká špindíra to néé díky raději prosím anonym

• Citovat
  • Upravit
5861
11.11.13 12:40

Svrab svědí, může to být 100 různých věcí. Co takhle zajít na kožní? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek