Vyřízení cestovního pasu bez odevzdání neplatného

5255
11.7.12 21:07

Vyřízení cestovního pasu bez odevzdání neplatného

Dobrý večer,
zítra si jdu vyřídit cestovní pas pro sebe a zjistila jsem, že jsem neodevzdala pas, který jsem měla před uzavřením manželství, tudíž je už 6 let neplatný. A samozřejmě ho nemůžu nikde najít. Vyhotoví mi nový pas, i když neodevzdám ten starý?
Děkuji za zkušenosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
11.7.12 21:10

Určitě ano. My jsme takto ztratili ty staré pasy také a nové nám udělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
11.7.12 21:12

Jo, proste rekni, ze jsi ho ztratila…:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.7.12 21:23

Já bych tam přišla s tím, že jsem teď přišla na to, že nemůžu najít svůj starý pas, že se mi asi ztratil při stěhování, tak potřebuju nový. Protože jinak bys mohla mít průšvih, že jsi ztrátu neoznámila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
11.7.12 21:24

Ja po svatbe neplatny pas odevzdala na urade, kdyz sem si nechavala delat obcanku novou a jen mi rekli, ze kdybych si delala novy v budoucnu tak mam rict, ze sem stary odevzdala, ale jak by zjistili, ze to tak je to nevim. Mezi tim sem se i prestehovala, takze bych o pas pripadne zadala uplne jinde, takze to asi moc neresi, jestli se stary vrati nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.7.12 21:26
@Jolynka píše:
Ja po svatbe neplatny pas odevzdala na urade, kdyz sem si nechavala delat obcanku novou a jen mi rekli, ze kdybych si delala novy v budoucnu tak mam rict, ze sem stary odevzdala, ale jak by zjistili, ze to tak je to nevim. Mezi tim sem se i prestehovala, takze bych o pas pripadne zadala uplne jinde, takze to asi moc neresi, jestli se stary vrati nebo ne.

Řeší to, alespoň u nás jo. Ale já jak to čtu, tak naše úřady jsou v porovnání s ostatními úplně jiné - jedou podle platných zákonů, mají aktuální informace, nemají s ničím problémy… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.7.12 21:28
@davmi píše:
Dobrý večer,
zítra si jdu vyřídit cestovní pas pro sebe a zjistila jsem, že jsem neodevzdala pas, který jsem měla před uzavřením manželství, tudíž je už 6 let neplatný. A samozřejmě ho nemůžu nikde najít. Vyhotoví mi nový pas, i když neodevzdám ten starý?
Děkuji za zkušenosti ;)

Ano, udělají… já jsem svůj ztratila během stěhování, tak jsem jim to tam řekla, měli na to formulář, kde jsem napsala, že se mi ztratil a to bylo všechno… paní dodala, že kdybych ho našla, tak ho mám přijít vrátit… a hádej, našla jsem ho předevčírem… takže až budu mít cestu kolem, tak jim ho tam donesu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
11.7.12 21:28

Tak asi se to nějak řeší, prý existuje nějaká databaze, při odevzdání se podepisuje nějaký papír.
Děkuji za příspěvky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
11.7.12 21:56

Řeší se to určitě. Po mě dokonce chtěli, abych přinesla potvrzení o nahlášení ztráty. Já bych teď asi řekla, že jsem žádný neměla. Máš nové příjmení, tak tě nedohledají.

• Citovat
  • Upravit
2551
11.7.12 21:57

U nás se to taky řeší, zrovna před 14dny jsem si šla nechat udělat nový pas. Chtěla po mě ten starý - vím, že mi přišla výzva abych ho vrátila, když jsem se vdala a já sice odpověděla, že mi přišla výzva a že jsem ho teda vrátila (ale nevěděla jsem kdy a zda vůbe :mrgreen: :oops: ) a úřednice mi v databázi našla, že jsem ho skutečně vrátila a řekla i kdy :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
11.7.12 22:04

Jsem v podobné situaci. Mám několik let neplatný pas - vdala jsem se, nemůžou mě na úřadě penalizovat, že jsem pas nevrátila a neřešila? Asi před týdnem jsem o tom hledala informace a našla něco o 10 000,– pokutách. V žádném případě nechci plašit a zakladatelku strašit, ale ráda bych věděla, na co se nachystat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1591
11.7.12 22:07

AHOj, já si vyřizovala pas před 2 měsíci a paní na úřadě zjistila, že mám starý propadlý, tak jsem jen podepsala, že se ztratil při stěhování a víc nic neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
11.7.12 22:19

Byla jsem dceru (3 měsíce) vyfotit na pas a úřednice pronesla větu, že předpokládá, že je to její první pas a že žádný ještě neměla - takže to zřejmě alespoň v Ostravě řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
11.7.12 23:55

Neprocitala jsem, ale urcite ti ho vyridi, ja si takhle nechala svuj stary pas, kde jsem mela americke vizum na pamatku a rekla jsem, ze ho nemuzu najit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.7.12 00:00
@Taminka píše:
Neprocitala jsem, ale urcite ti ho vyridi, ja si takhle nechala svuj stary pas, kde jsem mela americke vizum na pamatku a rekla jsem, ze ho nemuzu najit.

Taky jsem zalhala a nechala si svůj starý pas se spoustou víz z cest, kdy jsem jetě byla svobodná a bezdětná… Myslím, že jsem platila asi 200Kč pokutu za ztrátu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí