Vyrostu ještě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4327
5.10.23 10:25
@Riaa09 píše:
@karkarkaMenstruaci už mám od mých 12 let. Vůbec jsem nějak nevyrostla před MS a ani po…

tak to neporadim jestli lze jeste neco udelat, ono se rika ze clovek roste dokud nema zkostnatele rustove chrupavcite zony v dlouhych kostech, ale jestli to lze vysetrit? a jestli to lze nejak resit (kdyz uz mas MS)…
jako clovek obcas cte o mechanickych roztahovacich apod. ale to uz je hodne odborne…

pokud se se stavajici vyskou nechces smirit, a popravde se ti nedivim, pod 150cm prijde i me malo, tak vas ceka asi vetsi kolecko po doktorech
hodne stesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.10.23 10:26
@Lu66 píše:
Ahoj, je ti teprve 14 let, vyrůst ještě můžeš. Jinak z výšky si nic nedělej, budeš taková, jaká budeš. ;)

To je pravda ale pochybuji že vyrostu když MS už mám dlouho a nic se nehlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.10.23 10:28
@maminaAJ píše:
Mno, me se to taky moc nelibi, ja v tvem veku mela cca 150cm (menses jsem dostala v 15 156cm, 36kg) a taky beznadejne nejmensi, chodila jsem na endokrinologii do 18 (dorostla jsem 162cm bez hormonu)
supajdila bych tam dokud to jeste jde, casu uz moc nemas…
ale jinak s malou vyskou se casem smiris, ona popravde zas tak moc nicemu nevadi, krom toho ze si budes muset dat policky v kuchyni niz a zabirat kalhoty na delku a sedadlo v aute maximalne nahoru… celkove proporce jsou vic limitujici (napr abys mela konfekcni velikost boty ci obleceni, dost sirokou panev na porod,…)

No nevím jestli se tam nějak dostanu jelikož moje mamka to moc neřeší a říká, že mám ještě čas a že ještě vyrostu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
5.10.23 10:29
@Riaa09 píše:
To je pravda ale pochybuji že vyrostu když MS už mám dlouho a nic se nehlo..

No co já mám zkušenosti i z okolí, že holky před menstruaci se vytáhnou ještě více… ale po menstruaci už jen třeba rok pár cm a konec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.10.23 10:45
@maminaAJ píše:
tak to neporadim jestli lze jeste neco udelat, ono se rika ze clovek roste dokud nema zkostnatele rustove chrupavcite zony v dlouhych kostech, ale jestli to lze vysetrit? a jestli to lze nejak resit (kdyz uz mas MS)…
jako clovek obcas cte o mechanickych roztahovacich apod. ale to uz je hodne odborne…pokud se se stavajici vyskou nechces smirit, a popravde se ti nedivim, pod 150cm prijde i me malo, tak vas ceka asi vetsi kolecko po doktorech
hodne stesti…

A nějaký ty růstový hormony asi taky už nepomůžou, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14684
5.10.23 11:14

Ja jsem mela MS od 14 let. To jsem merila 160 cm. A dorostla jsem do finalni vysky 174 cm. Urcite jeste v 16 letech jsem rostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4327
5.10.23 11:19
@Riaa09 píše:
A nějaký ty růstový hormony asi taky už nepomůžou, že?

podle me dokud nemas zkostnately ty rustovy zony, tak podle me to stale muze fungovat (jsou lide co neprestanou rust, protoze rustoveho hormonu se tvori male mnozstvi celozivotne a jim asi jeste vic, a ty zony jim nezkostnati, takze ciste o veku to neni)…
ale taky jde o to ze ne vsechno projde pres doktory/pojistovny (oni maji ty svoje tabulky odkdy dokdy, a jak jsi mimo tak smolik)
no a pokud tam s tebou nechce mamka, tak se sver tatovi, ze bys rada zkusila posledni moznost to obehat, dokud je jeste sance s tim pohnout, chapu ze pod 150cm se ti proste nelibi, ze budes mit problemy s autoskolou apod (vyska neni prekazka, jen komplikace)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4327
5.10.23 11:21
@Janča6 píše:
Ja jsem mela MS od 14 let. To jsem merila 160 cm. A dorostla jsem do finalni vysky 174 cm. Urcite jeste v 16 letech jsem rostla.

zakladatelka pise ze prestala rust jeste pred MS a co ji ma tak nic, tam bude problem nekde hloubeji, napr ten rustovy hormon, proste se zasekla nejak moc brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
5.10.23 11:24
@Riaa09 píše:
Mám bohužel.. už dva roky a půl.

Pokud už takto dlouhou dobu menstruuješ, tak ne, bohužel už s největší pravděpodobností příliš nevyrosteš.

Po menarché (= první menstruace) se začínají uzavírat růstové štěrbiny a dívka pak už povyroste jen max. 3-4 cm (říká se tomu „zbytkový růst“). Samozřejmě jsou výjimky, u kterých k tomu uzavírání dochází velmi pomalu a růst tak ještě pokračuje - ale jsou to právě jen ty výjimky. Proto je tak důležité u děvčátek hlídat, zda nenastupuje tzv. předčasná puberta (a při prvních známkách to okamžitě řešit).

V každém případě by bylo dobré maminku přimět, aby tě zaregistrovala do péče dětského endokrinologa - ten poradí nejlépe, zda (a případně co) by se mělo v tvém případě dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4327
5.10.23 11:27
@Riaa09 píše:
No nevím jestli se tam nějak dostanu jelikož moje mamka to moc neřeší a říká, že mám ještě čas a že ještě vyrostu..

a to ze ji reknes od kdy uz jsi nevyrostla ani o cm s ni nehne?
ja se zasekla v malem detskem veku, rekneme okolo 6let jsem po 2roky nevyrostla nic, doslova, tak se to zacalo resit, a ma se za to ze jsem v te dobe mela asi nejaky zanet stitne zlazy apod., pak jsem zase zacala rust a rostla normalne (jen s 2letym zpozdenim)
ono je fakt problem kdyz clovek ve veku kdy ma rust stoji, ale jako uplne stoji, to neni o dozene, protoze nemas zpozdeni, ale stopku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4327
5.10.23 11:31
@BohunkaP píše:
Pokud už takto dlouhou dobu menstruuješ, tak ne, bohužel už s největší pravděpodobností příliš nevyrosteš.

Po menarché (= první menstruace) se začínají uzavírat růstové štěrbiny a dívka pak už povyroste jen max. 3-4 cm (říká se tomu „zbytkový růst“). Samozřejmě jsou výjimky, u kterých k tomu uzavírání dochází velmi pomalu a růst tak ještě pokračuje - ale jsou to právě jen ty výjimky. Proto je tak důležité u děvčátek hlídat, zda nenastupuje tzv. předčasná puberta (a při prvních známkách to okamžitě řešit).

V každém případě by bylo dobré maminku přimět, aby tě zaregistrovala do péče dětského endokrinologa - ten poradí nejlépe, zda (a případně co) by se mělo v tvém případě dělat.

jj, presne tak, to je o tech kostech, pokud je nema srostle tak hormon muze mit efekt, pokud uz srostly tak to nevim jestli lze resit jen tak bez zdravotniho duvodu (napr pokud neni jedna noha delsi, pak to nejak natahuji mechanicky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.10.23 11:38
@maminaAJ píše:
podle me dokud nemas zkostnately ty rustovy zony, tak podle me to stale muze fungovat (jsou lide co neprestanou rust, protoze rustoveho hormonu se tvori male mnozstvi celozivotne a jim asi jeste vic, a ty zony jim nezkostnati, takze ciste o veku to neni)…
ale taky jde o to ze ne vsechno projde pres doktory/pojistovny (oni maji ty svoje tabulky odkdy dokdy, a jak jsi mimo tak smolik)
no a pokud tam s tebou nechce mamka, tak se sver tatovi, ze bys rada zkusila posledni moznost to obehat, dokud je jeste sance s tim pohnout, chapu ze pod 150cm se ti proste nelibi, ze budes mit problemy s autoskolou apod (vyska neni prekazka, jen komplikace)

Díky, musím i uznat že máš pravdu s tím růstem s malým množstvím. Já jakoby ještě furt rostu ale jen tak 2cm ročně, takže možná ještě je naděje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.10.23 11:39
@BohunkaP píše:

V každém případě by bylo dobré maminku přimět, aby tě zaregistrovala do péče dětského endokrinologa - ten poradí nejlépe, zda (a případně co) by se mělo v tvém případě dělat.

Jasně, ale moje mamka prý říkala že do mě žádný hormony strkat nechce, a to samé říká i táta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.10.23 12:04
@maminaAJ píše:
jj, presne tak, to je o tech kostech, pokud je nema srostle tak hormon muze mit efekt, pokud uz srostly tak to nevim jestli lze resit jen tak bez zdravotniho duvodu (napr pokud neni jedna noha delsi, pak to nejak natahuji mechanicky)

Dobře, tak já se domluvím s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
5.10.23 12:08
@Riaa09 píše:
Jasně, ale moje mamka prý říkala že do mě žádný hormony strkat nechce, a to samé říká i táta.

Chápu, že tě to mrzí - ale v tom směru tvým rodičům nemůže nikdo poroučet. Naštěstí u dívky není malý vzrůst žádná tragédie - jsem si stoprocentně jistá, že i jako droboučká jsi krásná mladá slečna… jen se musíš ještě postupně naučit to sama vidět :hug:

Nicméně kontrola na endokrinologii by byla vhodná i tak, protože štítná žláza - pokud nefunguje správně a není kompenzována - může způsobovat i mnohé další problémy kromě těch růstového charakteru. Možná by ti v tom uměl pomoci dětský lékař, ke kterému chodíš na běžné prohlídky - pokud by měl stejný názor, mohl by s tvými rodiči promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí