Vyrůstání bez otce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Reina19 píše:
@Russet ja kurňa jen napsala že to zatim zvladam dobře že nrjsem troska co se neuvlada o maleho postarat a vy tu zas z tiho delate neco co jste si vycucali z prstu… peace…
Tak to je snad samozřejmost, že se postaráš o dítě, co sis upletla. Na tom není ani v 19 nic světoborného. Já jsem se mámě taky narodila v 19 a měla jsem ještě dvojče ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet Boze, ja tu neresim muj vek a to ze uz mam dite, ale ptala jsem se maminek co jsou bez otce jak to zvladaji, a jestli je to pro to dite tezke..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reina19
Boha do toho netahej, proč asi příroda vymyslela, že se bude množit muž a žena a vymyslela lásku a přitažlivost? Aby ti dva spolu byli aspoň po dobu, kdy je to pro dítě hodně důležité. Takže ano, i otec je důležitý pro tvoje dítě. Kdybys byla starší a zkušenější, tak bys to věděla a nemusela by ses ptát epipi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem,
dlouho (ne) očekávaný moment je tu. Otázky typu proč ostatní děti tatínka mají a oni ne. Proč si s ostatními dětmi tatínci hrají a oni mají jen maminku.
Samozřejmě jim odpovím přiměřeně věku a oni se dál neptají. Řekla bych, že děti si tím nějak zvlášť hlavu nelámou. Trápí to hlavně mě.
Vzpomínám na mého tatínka, který už tu letos nebude 9 let. Co vše mě učil, jak se mnou trávil čas a já byla jeho holčička.
A moje děti tohle nikdy nepoznají. Asi si hodně dávám za vinu, že jsem si vybrala špatného partnera a odnesou to děti, které za nic nemůžou.
Pochopit, proč svoje děti opustil se už nesnazim. To pochopit nelze. Já bych pro ně udělala cokoliv na světě. Představa, že bych je opustila je pro mě nemyslitelná.
Na jednu stranu vidím, že jsou šťastné a spokojené, nic jim vlastně nechybí. A na druhou stranu se trápím tím vším a vlastně s tím stejně nic nenadělám. Jinak já sama o sobě mám vlastně všechno, co jsem vždycky chtěla. Ale má to spoustu ale…
Jinak jsem si myslela, že s dětmi už zůstanu pořád sama. Celkem mě překvapilo, že děti nejsou takovou překážkou.
Ale nějak už si neumím představit žít partnerský život. Navíc už nejsem sama a mám strach z toho, že by to zase odnesly oni kdyby cokoliv…
Ano. Vím, že všichni nejsou stejní. Ale mám už takovou bariéru, že nakonec zůstanu stará, zlá, sama a zahořklá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topkiss píše:
Ahoj všem,
dlouho (ne) očekávaný moment je tu. Otázky typu proč ostatní děti tatínka mají a oni ne. Proč si s ostatními dětmi tatínci hrají a oni mají jen maminku.
Samozřejmě jim odpovím přiměřeně věku a oni se dál neptají. Řekla bych, že děti si tím nějak zvlášť hlavu nelámou. Trápí to hlavně mě.
Vzpomínám na mého tatínka, který už tu letos nebude 9 let. Co vše mě učil, jak se mnou trávil čas a já byla jeho holčička.
A moje děti tohle nikdy nepoznají. Asi si hodně dávám za vinu, že jsem si vybrala špatného partnera a odnesou to děti, které za nic nemůžou.
Pochopit, proč svoje děti opustil se už nesnazim. To pochopit nelze. Já bych pro ně udělala cokoliv na světě. Představa, že bych je opustila je pro mě nemyslitelná.
Na jednu stranu vidím, že jsou šťastné a spokojené, nic jim vlastně nechybí. A na druhou stranu se trápím tím vším a vlastně s tím stejně nic nenadělám. Jinak já sama o sobě mám vlastně všechno, co jsem vždycky chtěla. Ale má to spoustu ale…
Jinak jsem si myslela, že s dětmi už zůstanu pořád sama. Celkem mě překvapilo, že děti nejsou takovou překážkou.
Ale nějak už si neumím představit žít partnerský život. Navíc už nejsem sama a mám strach z toho, že by to zase odnesly oni kdyby cokoliv…
Ano. Vím, že všichni nejsou stejní. Ale mám už takovou bariéru, že nakonec zůstanu stará, zlá, sama a zahořklá.
Mám syna a také vyrůstá bez otce. Občas mám podobne myšlenky jako ty. Syn se zatím ale na otce nepta. Taky jsem sama (nemám kdy se s někým seznámit, hlídání nula). Určitě je nás více. Chápu jak se citis.. ja teda nemám většinou ani čas se v něčem utapet, protože mi dává zabrat skloubit práci, dítě, zastat vše.. však to znáš. Nemá smysl se asi trápit něčím co se nedá změnit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lepší žádný otec, než takový jakého si popsala. Dobře jsi udělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem vyrůstala bez otce a popravdě bylo to někdy těžké. V životě jsem ho neviděla a nevím kdo to je. Sama jsem to jako malá nechápala a ve svých 14 letech nechápu do teď. Samozřejmě dlužím svoji mamce za svůj život a jsem ji vděčná, ale vůbec to není lehké a ještě když mi nic k tomuto tématu nikdo neřekne i když se zeptám. Jako malé holčičce mi bylo řečeno ze moje maminka snědla prášek a tak jsem se narodila, cítila jsem se strašně umělá, jako nějaký robot a to mi bylo 5 Roku. V tomhle případě záleží hlavně na podání dítěti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@12410 píše: Více
Ne, nedluzis. Ona dluzi tobe.
Ale to pochopis az s vlastnimi detmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@12410 No, mrzí mě to. Věř ale, že lepší vyrůstat bez špatného otce než s ním. Můj otec je alkoholik. A já si celé dětství přála, aby od něj matka odešla. Marně. A v těch čtrnácti letech jsem z toho byla zoufalá asi nejvíc… Ta teorie s tím práškem je teda úlet. Ale myslím, že v tomhle věku máš nárok na pravdivou odpověď - ať bude jakákoliv, jestli to chceš vědět, měla by ti to říct…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit