Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No je to trochu zmatene, ale jestli mudr schvalila vysazovani (I kdyz nechapu, proc te pak z neceho vini), tak nejspis to vypadalo, ze lecba pomohla, nicmene proces vysazovani to nepotvrdil…takze logicke reseni je lecbu znova nasadit…proc myslis, ze by ti to melo prohloubit deprese? Jak ses citila behem tech 2 let, kdys AD brala?
Ale tohle je opravdu spis na diskusi s tvou lekarkou.
Já postupně vysazovala taky… A stejnak to byla katastrofa. Vše záleží na tom danem cloveku a jak velkou váhu zase musí řešit. Nakonec jsem se z toho dostala sama. Musela jsem se hlavně uklidnit a říct si že na to a to nebudu plýtvat životní energii. Chce to cvik.
Ale spíš než my tak by to chtělo řešit odborne.
Vysazování a nasazování AD je vždycky individuální a je třeba ho konzultovat s lékařem. Doufám, že Mudr u tebe znamená psychiatra, protože ten by to měl být. Zjevně tvoje příznaky souvisí s tvou psychosociální situací, takže pokud nenavštěvuješ, měla by sis přidat psychoterapii. Bez ní je riziko, že se budeš při každém stresu v rodině apod. k AD vracet, větší. Pro psychoterapii třeba vyhledat psychologa, min.Mgr, který terapii nabízí, na pojišťovnu či soukromě.