Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Ahoj! Mohu se zeptat jakou davku jsi mela? A vysadila jsi to ze dne na den a od te doby v pohode jo?
moc diky za odpoved ![]()
Ahoj já brala v těhotenství tento lék 75 každý den. Po šestinedělí mi bylo doporučeno postupně vysazovat do vybraní. Což trvalo ještě půl roku. Teď po 20 měsících po porodu mi byly léky bohužel vráceny. 50 půlku každý den. Určitě chod dál pravidelně na kontroly na endokrinologii.
@fleret dekuju moc za odpoved, nezkousela jsi to rovnat nejak prirodne bez umelych hormonu?
Existuje andělská kůra od serafinu a pry to dost pomaha lecit hypotyreozu prirodne ![]()
@Ilona24056 ne nezkousela. Mě takhle začala blbnout štítná žláza po covidu. Jednu dobu stačilo brát jodové tablety, ale teď už jsou hodnoty vysoké. Kdyby byly hraniční, možná bych zkusila, ale takhle důvěřuji léku.
Ja som mala po pôrode vysadzovat postupne euthyrox zo 100. Ale sú to uz 3 roky, už si nepamätám ako sa postupovalo. Myslím, že to bolo rychle. Pred otehotnením som bola v norme, ale nie optimum, po tehotenstve som na 0. Škoda, že si to už nepamätám, podľa chatgpt sa to nemusí vysádzať postupne, lebo hladina lieku klesá postupne 7 dni ![]()
Aneb jak si rozhodit hormony díky přesvědčení, že ženy z lidu na emimi rozumí endokrinologii více než dva doktoři, z toho jeden endokrinolog.
Tak good luck. ![]()
@Tomie píše: Více
A jak teda? Obě doktorky jí řekly že má vysadit a to udělá.
Ideální by bylo najít jiného endokrinologa samozřejmě.
Léčím se se štítnou zlazou 40 let, mám dvě děti. Po každém z nich došlo ke zlepšení, které se po pár měsících zase zhoršilo, takže z dávky 75 před prvním těhotenstvím jsem teď na 150. Pokud ti doktoři doporučuji vysadit, tak to vysad klidně najednou. Nebo postupně, s tím jedním platickem je to skoro jedno. Pak si najdi endokrinologii, nech si to za šest týdnů zkontrolovat a uvidíš. Chodit na testy každé dva týdny je zbytecne. Nevím, proč se tak bráníš brát léky, pokud bys je potřebovala.
@Tomie píše: Více
Dva doktoři jí řekli, že to má vysadit, všechny jsme ji tu řekly, že bez dohody s doktorem nemá dělat nic a že pokud řekli, že vysadit, tak ať vysadí a klidně může postupně. A pak si to má nechat kontrolovat. Ale možná to bude tím, že se léčím jenom 30 let, takže moje rady, ať poslouchá doktora a nechá se od něj kontrolovat, nejsou dost fundované ![]()
@ugluk @jita22 @Tomie
Ja se asi pani nedivim ze doktorum neveri
Mam velmi spatne zkusenosti s tim ze nechteji cloveka vylecit ba naopak potrebuju pacienty kvuli penezum z pojistoven
Na zdravi jim nezalezi a spise experimentuji
Pokud jste cetli knihu Neverte doktorum, tam je krasne vysvetleno jak vetsina zakroku je zbytecna a vetsina leku je predepisovana taky zbytecne
Drzte se pani zakladatelko, at se toho leku navzdy zbavite, stojim pri vas protoze sama zadne leky taky brat nechci a chybnym. Rozhodnutim bych si taktez nechtela svuj zdravotni stav rozhodit
Na pacientech s hypofunkci štítné žlázy se napakuji, to jo
. Chodím celý roky na kontrolu 1× za rok. Navíc tedy pravděpodobně proto, že mají málo práce, zakladatelku několik lékařů odmítlo. To rozhodně dává smysl.
Kam ba to chodíš? A proč anonymně?
@Eva2610 protoze nepotrebuju byt pod svym nickem v tomhle vlakne plny slepic ktere by se nejradeji uzraly leku
@Eva2610
Nene! Tak to není, že bych se bránila lékům v případě, že je budu potřebovat. Nevím zda jste mě pochopily, já se chci vyvarovat tomu, aby bylo způsobeno to, že je budu potřebovat právě třeba tím, že vysadím léky ze dne na dem, tělo dostane šok, že najednou z roku dodávání nikde nic. Když by třeba postupné vysazování udělalo to, že si štítnoce na to pěkně zvykne a léky už potřebovat nebudu. Mám známou, která právě po těhotenství léky vysazovala pomalu a bez problému, eutyrox nebere.
Obvoďačka mi vlastně řekla, že už dává minimální dávku všem, které eutyrox braly🤷♀️což se mi také nelíbí, protože přeci když testy vyjdou v pořádku bych měla brát léky jen protože jsem je v životě někdy brala
A taky mi naznačila, že je pro ně lehčí léčit hypotyreozu než hypertyreozu a proto to mám vysadit i kdyby se to přehouplo na hypo.. což já ale nechci aby se to přehouplo tím vysazením ze dne na den
@Gita17 jé díky moc za odpověď❤️
Chtěla jsem ti napsat velmi slušné už na minulý příspěvek, že se asi ne shodneme a já si své doktory pečlivě vybírám tak, abych jim věřit mohla, ale po tomhle asi můžu napsat jenom kokokokodaaaak! ![]()