Vysazení Rivotrilu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21
12.7.17 11:27
@Anonymní píše:
Mam 0,5mg a beru pulku jak jsem psala cca ob den. Proto jsem myslela, ze se abstinencni priznaky nedostavi. Nejsou silne, da se to zvladat, ale dr ma dovolenou, proto se ptam tady. Snizim tedy davku na ctvrt tablety denne a pak zkusim ob den atd. Diky za radu!

Je opravdu nutné tohle konzultovat s lékařem. Každý má za sebe záskok… Při nesprávném vysazování se dostaví křeče, které můžou být posouzeny jako epileptický záchvat a pak se na 6 měsíců bere řidičák, takže vážně opatrně. Kontrola doktorem je nutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.17 11:40

Na kontrole v cervnu mi prave dr rekl, ze pokud se budu citit dobre, coz citim, tak muzu v lete zkusit pomalu vysazovat. Tak to tedy budu opatrne zkouset ;-)

• Citovat
  • Upravit
378
12.7.17 11:47

Pracuji jako zdr. sestra na psychiatrii, takže něco málo o tom vím a stotožňuji se se vším od Beata14..jinak pokrývání abstinenčního stavu z Rivotrilu jiným bzd (neurol aj.)se dělává, ale při hospitalizaci pod kontrolou, které se následně také snižují a před propuštěním zcela vysadí. děláváme to v rámci detoxu, který trvá cca.7dní. ale v domácím prostředí tyto experimenty nedoporučuju..nevím, jestli miníte vysazovat i ty AD, nevím o jaké se jedná, ale také je nemůžete vysadit ze dne na den..vše je potřeba opravdu konzultovat s lékařem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.7.17 11:55

Já jsem si Rivotril vysadila sama po několikaletém užívání 2mg denně.
Měla jsem ho ovšem psaný kvůli zádům, abych se zklidnila a vyspala. Ne na panickou ataku apod.
Vysazovala jsem tak, že jsem brala 14 dní půlku, dalších 14 dní čtvrtku, potom ještě nějakou dobu půlku čtvrtky a pak to minimum pár dní ob den.
Vždy při snížení jsem byla týden jakoby trochu vykolejená, vyklepaná, hůř jsem spala. Ale zvládnout se to určitě dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.17 11:58

@vaks nene AD vysazovat zatim nebudu, beru Zoloft 50mg pul tablety denne, dr rikal min 3mesice. Na kontrolu jdu na konci srpna. Snizim tedy Rovotril na polovinu, coz je ctvrt tablety denne a uvidim. Snad to do toho konce srpna zvladnu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.17 12:04

@Konnny diky dr prave tvrdil, ze to je tak nizka davka, ze by s vysazenim nemel byt problem. Ja ale mela i vedlejsi ucinky u AD, proto mi po 6tydnech snizil davku i u nich a bylo to lepsi. Mozna jsem na toto citlivejsi. Jinak PA u me pry vyvolal tetanicky zachvat, ktery jsem mela podruhe, po dvou letech. Predtim to ale tak daleko nedoslo, spravil to mg. Ted se to nejak zvrtlo, bohuzel.

• Citovat
  • Upravit
378
12.7.17 12:15

Mám zkušenosti s mega dávkama, co by i koně porazilo a někteří jsou schopni zvládnout i ten týdenní detox, mají třeba jen rozhozené spaní, na které jim nasazují slabé AD, AH či hypnotika, ale jinak jsou v pořádku;)ta Vaše denní dávka je minimální, nebála bych se snížení na 1/4 a po 2 týdnech i méně zkusit úplně pryč..ve kterou hodinu si ho ještě přes den dáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.7.17 15:16

Zajděte k nějakému jinému psychiatrovi, co vám napíše příčetnější léky než kombinaci dvou benzodiazepinů.

Na panickou poruchu jsou daleko efektivnější léky, než jen tlumení a především nejsou návykové.

To se pokuste vyřídit ještě během tohoto týdne a rivotril s neurolem vysaďte přes víkend, abyste přežil abstinenční příznaky. Bude to protivné, ale půjde to. Čím déle s tím budete otálet, tím horší to bude.

O tom, že už máte abstinenční příznaky když si ten rivotril nevezmete řekněte i tomu novému psychiatrovi.

Je dobře, že jste objednaý na psychoterapii- dobře zvolené léky umí srovnat biochemii v mozku, ale nedovedou vás k pochopení, kde se ta panická porucha vzala a co dělat jinak, abyste jaksi neustále neopakoval ty samé vzorce, které vám škodí.

Pro začátek si určitě pořiďte tuhle knížku - je dobře srozumitelná a jsou tam i praktické návody pro to jak si pomoci sám, ale zdaleka nejefetkivnější je skutečně kombinace vhodných léků a psychoterapie.

Obecně je ta psychoterapie efektivnější než léky.

https://www.kosmas.cz/…ost-a-obavy/

Stilnox je bohužel taky návykový - neberte ho, pokud nemusíte, spíš se s tím novým psychitarem domluvte třeba na ataraxu, tritticu a podobně. Tedy lécích, které nejsou návykové a neničí strukturu spánku jako neurol a nebo i ten stilnox.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.7.17 15:26

@Ou
Jsem laik, jen bývalý uživatel Rivotrilu, ale co je tohle propána za radu??
Vysaďte přes víkend Rivotril i s Neurolem? Víte vůbec co to může s člověkem udělat?
Tyhle léky se nevysazují přes víkend, ale pomalu snžují dávky. Abstinenční příznaky taky netrvají jen víkendové dva dny. Bože.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9229
12.7.17 16:44

Moje zkušenost s vysazováním BZD v léčebně - brala jsem 4 mg Neurolu denně půl roku - vysazeno naráz. Podruhé 3 roky braní Rivotrilu 2 mg až postupně 8 mg denně, vysazeno opět v léčebně naráz. Asi mám fakt štěstí, že se žádný absťák, ani křeče nedostavily. Nechápu, jak si to lékaři vůbec mohli dovolit. Takže určitě vysazovat pomalinku, lék třeba půlit týden i více, pak čtvrtit, pak ob den… Přesně by měl poradit lékař. Ale po užívání 2,5 měsíce to snad tak hrozné nebude. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.17 17:21

@Ou spletla jste starou i ozivenou diskuzi dohromady, samozrejme neberu pouze BD a uz vubec ne neurol i rivotril dohromady, neurol neberu vubec. Vyse je davkovani leku zmineno, at se neopakuji. Urcite ale souhlasim s @Konnny ze abstinencni priznaky netrvaji dva dny 8o
@vaks rivotril beru vetsinou rano, nebo kdyz se vyskytla narocnejsi situace, tak dle potreby pres den, nepotrebuju ho na spani, takze odpoledne a vecer vetsinou ne. Budu doufat, ze postupne snizeni na ctvrtku a pak jeste mene mi nebude pusobit vetsi problemy. Diky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.17 13:01

Tak bohuzel vysazeni se neosvedcilo, vratily se mi uzkostne stavy, takze dr to nedoporucil, ze asi jeste ten Zoloft je treba trochu upravit (tzn beru jeden denne 50mg) a az potom zase zkusime vysazovat Rivotril. No rada teda nejsem, kdyby to byly jen ty abstinencni priznaky, tak to asi zvladnu, ale uzkostne stavy jsem necekala a bez leku je holt nezvladam :-( a mam v planu vstoupit do psychoterapie, az se mi podari sehnat psychologa, coz je trochu orisek :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex