Vyšetření kyčlí v 6.týdnu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
mila.dka1
4.6.13 17:01

vyšetření kyčlí v 6.týdnu

Ahoj, mám dotaz k výsledku z vyšetření kyčlí v 6 týdnech. U nás se vyšetřuje 6 miminek zároveň, je to jak na běžícím páse, není čas se na nic zeptat. Ve zprávě je:Sono Ib bilat.,lehce oblý okraj stříšek, kyčle volné. Doporučuje stejně jako předtím široké balení, ale já ho nedávám (po přečtení diskuzí na emiminu),malá má prdíky a přijde mi, že se ani s tou jednou plenou nemůže hýbat. On to doporučuje preventivně každému. Jde mi o to:lehce oblý okraj stříšek-co to znamená? Ví to někdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15
4.6.13 17:16

Ahoj, vyšetření kyčlí je jak na běžícím pásu snad všude. Obří fronta a než se člověk vzpamatuje, tak je venku. Dvě až tři plenky doporučuje snad každý doktor. Já to měla u obou dětí to samé. Každý výsledek z vyšetření kyčlí by měl vidět pediatr, tak se ho zeptej co to znamená. Určitě ti řekne co to je. Já osobně si myslím, že to je u tak malého miminka normální výsledek. Když ti řekli pouze, že máš dávat 2 pleny, tak se nic neděje. Pokud by bylo něco v nepořádku, řekl by ti doktor určitě více a neposílal tě domů pouze s doporučením dávat 2 pleny. Prostě zeptej se pediatra a je to. Držím palce. Jana :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
4.6.13 17:22

No máme doporučenou jen jednu látkovku na papírovou, ale bojím se toho, že jí nedávám, plán byl jí dávat aspoň v noci, ale pak celé ráno probrečela kvůli bříšku, co jí nedávám, je víceméně s bříškem klid. Ale jinak doktor říkal, že je to v pořádku, ale zprávu nám dá až mezi dveřma na odchodu. Nechci aby pak měla kyčle špatné, ale zas nechci dávat něco jen jako prevenci. Kamarádka v Praze má dvě holčičky a tam vůbec široké balení nedoporučujou.

• Citovat
  • Upravit
6945
4.6.13 17:22
@Myska36 píše:
Ahoj, vyšetření kyčlí je jak na běžícím pásu snad všude. Obří fronta a než se člověk vzpamatuje, tak je venku. Dvě až tři plenky doporučuje snad každý doktor. Já to měla u obou dětí to samé. Každý výsledek z vyšetření kyčlí by měl vidět pediatr, tak se ho zeptej co to znamená. Určitě ti řekne co to je. Já osobně si myslím, že to je u tak malého miminka normální výsledek. Když ti řekli pouze, že máš dávat 2 pleny, tak se nic neděje. Pokud by bylo něco v nepořádku, řekl by ti doktor určitě více a neposílal tě domů pouze s doporučením dávat 2 pleny. Prostě zeptej se pediatra a je to. Držím palce. Jana :) :mavam:

zeptej se pediatra, ale opravdu bych ty dvě plenky dávala, té starší musela mít i ctyři plenky, a ted ma nozky zcela v pořádku, takže nepodcenovala bych to, mladší 4 letá, nosial ale jenom dvě pleny, a taky musela kvůli kyčličkám,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
4.6.13 17:23

Určitě široké balení dávej! Pokud doktor napsal jen pro tebe nesrozumitelnou zprávu a doporučil jen plenky navíc, tak je to v pohodě. Kdyby byl na kyčli nález, tak ti to rozhodně řekne. My jsme dostali v šesti týdnech Pavlíkovy třmeny. Malá měla nedovivinutou levou kyčli - nějaké stříšky. Taky nevím co to znamená, ale muselo se to těmi třmeny léčit. Malé je teď 5 měsíců a pomalu je odkládáme. Sice to s třmínkama taky jde, ale bez nich by bylo taky lépe.
Samozřejmě záleží i na tom, jak moc je kyčel nedovivinutá. Když to není tak hrozné, asi dávají dětem jen dečku, pokud je to horší, sahají po třmenech…
Každopádně poslechni doktora. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
4.6.13 17:28

@mila.dka1
hele, oni to doporucuji preventivne ze setrvacnosti… mi rekli na kontrole kycli, ze davat dvojite baleni (latkovku pres papirovku). po precteni dotazu na odbornika na tyhle zalezitosti jsem se rozhodla nedavat (rikal tam, ze jedna plinka navic nic neresi, ze kdyby byl problem jsou opatreni jine a preventivne, ze neni dokazan zadny ucinek - je to jak preventivne sadrovat nezlomenou nohu).
jedna pediatricka se za to na me ksichtila, ze jako nedodrzuju pokyny. druha mi rekla, ze s tim souhlasi, ze to nema smysl.
takze si to proste budes muset rozhodnout sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.6.13 17:40
@mila.dka1 píše:
No máme doporučenou jen jednu látkovku na papírovou, ale bojím se toho, že jí nedávám, plán byl jí dávat aspoň v noci, ale pak celé ráno probrečela kvůli bříšku, co jí nedávám, je víceméně s bříškem klid. Ale jinak doktor říkal, že je to v pořádku, ale zprávu nám dá až mezi dveřma na odchodu. Nechci aby pak měla kyčle špatné, ale zas nechci dávat něco jen jako prevenci. Kamarádka v Praze má dvě holčičky a tam vůbec široké balení nedoporučujou.

Ano, Praha hlásí dva kyčlaře a ani jeden široké balení nedoporučoval.
Jinak jedna plína na jednorázovku je prd, to nemá žádný významnější vliv, celkově se o vlivu širokého balení trochu pochybuje a jsou ortopedi, kteří řeknou buď nic a nebo už napíšou nějaký „závažnější“ nástroj na řešení situace. Tady třeba je klasifikace a podle té Ib je v podstatě fyziologický nález :nevim:
 http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
4.6.13 17:41

Nám doktor řekl, že máme dávat široký balení, a je mi jedno, jestli to řekl 99 maminkám ze 100, ale já jsem ho raději dávala. Ohledně zdraví dítěte nebudu přechytračovat doktory. Zrovna u kyčlí je potřeba, aby se vyvinuly správně pro chůzi, tam není moc prostoru pro polemizování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
versatilka
4.6.13 17:49

@mila.dka1 je opravdu pro mě nepochopitelné, že víc věříš drbárně na internetu než doktorovi. Když něco nevíš, není jednodušší zvednout telefon a zavolat na ortopedii nebo pediatrovi?
Ib v 6 týdnech by mělo být OK, ale závisí na více faktorech.

• Citovat
  • Upravit
2132
4.6.13 18:05

Ahoj holky!
Hodnocení kyčlí podle Grafa je:1a, b,c= zdravá kyčel,2a, b,c = téměř zdravá kyčel, ale je např. nestabilní,3a, b,c = subluxace kyčle( částečné vykloubení )a 4 je luxace kyčle ( úplné vykloubení ).Má dcera měla 95% vykloubení a ležela jsem s ní 4,5 týdne v Motole na trakcích a tedˇ má 4.měsíc Pavlíkovy třmeny a už jsme postoupily ze 3c na 2b :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
4.6.13 18:08

To není že bych nevěřila doktorovi a věřila drbárně, mám v rodině dva doktory, ale ne pediatry, taky by plenu nedávali nebo jen občas. Když je něco preventivně, není to podle mě nutné a když každý říká něco jiného, tak prostě nevím. Řídím se zdravým rozumem, ale zas nemám patent na rozum, tak se radši poradím se zkušenějšími matkami. Pak si udělám sama názor, jak už tu řekla @Ali-Ali

• Citovat
  • Upravit
11117
4.6.13 18:19

@mila.dka1
presne, ono to neni o tom „neverit doktorum“. ale jde o tom, ze pulka z nich jede podle nejakych 20 let starych doporuceni.
maly se narodil ve fakultce, prvni sono kycli mu delali tam - v klidu, peclive, doktor mi vse vysvetlil a rekl, ze nemusime delat zadne opatreni.
na prohlidce v 6tydnech (uz jinde), kde jeli jak na bezicim pasu, mi vrazili papir do ruky se slovy: vse v poradku, dal davat dvojite baleni. kdyz jsem rekla: proc? a ze my jsme ho do te doby nedavali. tak mi doktor rekl: no to jste meli - a dal nic.

ja jsem si dalu tu praci, vyhledala vsechno mozne a rozhodla se verit lekarum z fakultky a lidem, co se tomu venuji a na dvojit ebaleni se vykaslat. ve 3 mesicch maly byl samozrejme v poradku. a jsem rada, ze jsem ho 3 mesice nebalila zbytecne (mimochodem byly pekne vedra)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
4.6.13 18:23
@Ali-Ali píše:
@mila.dka1
presne, ono to neni o tom „neverit doktorum“. ale jde o tom, ze pulka z nich jede podle nejakych 20 let starych doporuceni.
maly se narodil ve fakultce, prvni sono kycli mu delali tam - v klidu, peclive, doktor mi vse vysvetlil a rekl, ze nemusime delat zadne opatreni.
na prohlidce v 6tydnech (uz jinde), kde jeli jak na bezicim pasu, mi vrazili papir do ruky se slovy: vse v poradku, dal davat dvojite baleni. kdyz jsem rekla: proc? a ze my jsme ho do te doby nedavali. tak mi doktor rekl: no to jste meli - a dal nic.ja jsem si dalu tu praci, vyhledala vsechno mozne a rozhodla se verit lekarum z fakultky a lidem, co se tomu venuji a na dvojit ebaleni se vykaslat. ve 3 mesicch maly byl samozrejme v poradku. a jsem rada, ze jsem ho 3 mesice nebalila zbytecne (mimochodem byly pekne vedra)

přesně moje řeč, ale červík hlodá a nerada bych ve 3 měsících nebo později litovala…

• Citovat
  • Upravit
mila.dka1
4.6.13 18:35

@Křížek1 Přeju ať se vám vše podaří dát do pořádku :palec:

• Citovat
  • Upravit
2132
4.6.13 19:13

Mila. dka1:Děkuji moc :kytka: Tedˇ už je to procházka růžovou zahradou, ale nerada vzpomínám na první setkání s ortopedem na poliklinice v Praze. Řval na mě aniž by mi vysvětlil co jí je. Cituji:„Kyčle Vaší dcery jsou v katastrofálním stavu a okamžitě naklušte do Motola s věcmi k 6ti týdenní hospitalizaci“ :cert: :cert: :cert: To vše mezi dveřma před očima ostatních maminek s dětmi. Tedˇ máme ortopeda v Kartouzské ulici v Praze ( dr. Chládek )jestli ho náhodou neznáte? Je trošku svéránější povahy a ne každý to snese. Vše řekne tak jak to je a nic netají i když občas drsnějším tónem, ale dá se to vydržet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí