Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A s jakým dr. se hádáš? S gyndařem? Na krev na toxo, mononukleozu, celkový krevní obraz, moč si nech nabrat u obvoďáka v rámci preventivní prohlídky. Když jsem nemohla otěhotnět, tak jsem si za ním zašla a bez problémů mi testy udělal, v druhém těhotenství taky, chtěla jsem jen štítku, nechal komlept rozbor.
U gyndaře bych si nechala udělat stěry na chlamydie, ty se teda platí.
Jinak ty jako samoplátce si můžeš v laboratoři nechat nabrat cokoliv.
Jako samoplátce si zajít můžeš, nevím, kolik to bude stát, i blbý hcg stálo 230,–, prolaktin nějakých 280,–. Pohlavní choroby jsou zdarma, pokud si nenecháš odebrat krev anonymně. Musíš ale přesně vědět, co chceš nabrat.
Jinak pokud ti to nenapíše gyndr, šla bych za obvoďákem, ten ti taky může dát žádost na krev na vše zmíněné a podle mě bude mít víc pochopení.
Odběr na chlamydie ti dělali? To jsou takový mrchy, můžou též dělat problém (prý je promořeno snad 60% Evropy, ale jen někomu to dělá problém)
Odběry na mutace krve ti dělali? Tam může být problém - leidenská mutace a tak…
Další možnost bych viděla najít si CAR a jít tam, na to neptřebuješ žádanku a podle mě budou víc pracovat na najití problému.
Přeju, ať se něco najde, vyřeší se to a už žádný potrat nenastane ![]()
Díky to jsem ráda, ano hádám se s gyndařkou ale byla jsem i u obvoďačky a ta mi řekla, že mi to nabírat prostě nebude
a než se s nimi hádat to už si to asi vážně zaplatím ![]()
Jako samoplátce určitě můžeš a cena je různá - infekce typu žloutenky, HIV, syfilis - cca 2-4tis., toxoplasmosa netuším za kolik je a jiné inf. jako Chlamydie, EBvirus, CMV atd. alespoň kolem 500-700 za jeden rozbor. Po pravdě toxoplasmosu, Chlamydie, EBvirus, CMV prodělá kde kdo a bývají často pak jen pozitivní protilátky, ale už většinou nic nedělají. Na co bych se spíš zaměřila je hematologické vyšetření - trombofilní mutace - často za opakované potraty můžou. Chápu, že člověk je naštvaný, že nemá všechna vyetření, ale kolikrát jsou stejně k ničemu a hlavně, když tě Dr.pošle na tato všechna vyš., tak dalších třeba 40pacientů „nemůže“poslat na nic, neb by jí to pojišťovna neproplatila - ba naopak, když překročí limit, tak to zaplatí ze svého..
Anonymní píše:
Díky to jsem ráda, ano hádám se s gyndařkou ale byla jsem i u obvoďačky a ta mi řekla, že mi to nabírat prostě nebudea než se s nimi hádat to už si to asi vážně zaplatím
Bože ![]()
Tak jdi do CAR, ať máš taky někoho, kdo ti výsledky zhodnotí a třeba přijde na další vyšetření, která by se ještě dali
Anonymní píše:
Díky to jsem ráda, ano hádám se s gyndařkou ale byla jsem i u obvoďačky a ta mi řekla, že mi to nabírat prostě nebudea než se s nimi hádat to už si to asi vážně zaplatím
V rámci preventivní prohlídky na to máš u obvoďáka nárok ![]()
Gladys píše:
Jako samoplátce si zajít můžeš, nevím, kolik to bude stát, i blbý hcg stálo 230,–, prolaktin nějakých 280,–. Pohlavní choroby jsou zdarma, pokud si nenecháš odebrat krev anonymně. Musíš ale přesně vědět, co chceš nabrat.Jinak pokud ti to nenapíše gyndr, šla bych za obvoďákem, ten ti taky může dát žádost na krev na vše zmíněné a podle mě bude mít víc pochopení.
Odběr na chlamydie ti dělali? To jsou takový mrchy, můžou též dělat problém (prý je promořeno snad 60% Evropy, ale jen někomu to dělá problém)
Odběry na mutace krve ti dělali? Tam může být problém - leidenská mutace a tak…Další možnost bych viděla najít si CAR a jít tam, na to neptřebuješ žádanku a podle mě budou víc pracovat na najití problému.
Přeju, ať se něco najde, vyřeší se to a už žádný potrat nenastane
teď mi dělala stěr na infekce…tak doufám, že v tom jsou zahrnuty i ty chlamydie, jinak jakoby asi příčinu našli, idkyž nejde to s jistotou říci takže na to jsem léky dostala, ale tak už jsem přece jenom chtěla mít dovyšetřeno vše, jistě chápete
Anonymní píše:
Jako samoplátce určitě můžeš a cena je různá - infekce typu žloutenky, HIV, syfilis - cca 2-4tis., toxoplasmosa netuším za kolik je a jiné inf. jako Chlamydie, EBvirus, CMV atd. alespoň kolem 500-700 za jeden rozbor. Po pravdě toxoplasmosu, Chlamydie, EBvirus, CMV prodělá kde kdo a bývají často pak jen pozitivní protilátky, ale už většinou nic nedělají. Na co bych se spíš zaměřila je hematologické vyšetření - trombofilní mutace - často za opakované potraty můžou. Chápu, že člověk je naštvaný, že nemá všechna vyetření, ale kolikrát jsou stejně k ničemu a hlavně, když tě Dr.pošle na tato všechna vyš., tak dalších třeba 40pacientů „nemůže“poslat na nic, neb by jí to pojišťovna neproplatila - ba naopak, když překročí limit, tak to zaplatí ze svého..
trombo mtuace mam vyšetření…mam MTHFR, na to mam nasazenou léčbu…jinak když jsem obvoďačce řekla, o preventivní vyšetření naposled řekla mi, že na ni mám nárok pouze jednou za dva roky, nevim kam to zdravotnictví spěje
Anonymní píše:Gladys píše:teď mi dělala stěr na infekce…tak doufám, že v tom jsou zahrnuty i ty chlamydie, jinak jakoby asi příčinu našli, idkyž nejde to s jistotou říci takže na to jsem léky dostala, ale tak už jsem přece jenom chtěla mít dovyšetřeno vše, jistě chápete
Jako samoplátce si zajít můžeš, nevím, kolik to bude stát, i blbý hcg stálo 230,–, prolaktin nějakých 280,–. Pohlavní choroby jsou zdarma, pokud si nenecháš odebrat krev anonymně. Musíš ale přesně vědět, co chceš nabrat.Jinak pokud ti to nenapíše gyndr, šla bych za obvoďákem, ten ti taky může dát žádost na krev na vše zmíněné a podle mě bude mít víc pochopení.
Odběry na mutace krve ti dělali? Tam může být problém - leidenská mutace a tak…Další možnost bych viděla najít si CAR a jít tam, na to neptřebuješ žádanku a podle mě budou víc pracovat na najití problému.
Přeju, ať se něco najde, vyřeší se to a už žádný potrat nenastane
Ale chlamydií je víc druhů, nejen ty „pohlavní“. Mě našel revmatolog chlamydie pneumoniae či jak se jmenují, z krve, brala jsem měsíc dvoje atb
Ale pomohlo, přestali mě bolet kosti, nevysvětlitelné průjmy a já nevím co ještě, přišel mi na ně v rámci hledání, proč se mi z ničeho nic zanítil kloub v zápěstí tak, že jsem měla ruku dvakrát takovou.
Jojo, pokud už chlamydie, tak rovnou z krve o jaký druh se jedná. Taky jsem měla potíže s plicníma - ATB jsem brala skoro 3měsíce, než se trochu „stáhly“do normálních hodnot. Kam spěje zdravotnictví nevím, na druhou stranu jinde ve světě je celkem bežné, že vyšetření navíc si hradí sami a toto už některá vyšetření navíc jsou. Být zakladatelkou obrátím se na CAR, tam většinu potřebných odběrů udělají a alespoň bude vědět co a jak dál.
Ahoj nevím přímo jak bych tuto diskusi nazvala, ale tak aspoň trochu nastíním svoji situaci…jsem po několika potratech. Vyšetření jako je imunologické genetické mám za sebou dále mám za sebou vyšetření na štítnou žlázu a prolaktin, jenže podle mé dr. jsou ostatní vyšetření už zbytečná…např. infekce, toxoplasmosa, pohlavní choroby, s dr. už se nemíním hádat
tak by mě teda zajímalo zda si mohu zajít např. sama do laboratoře a vyšetření si nechat provést jako samoplátce, popř. na kolik by mě to vyšlo? Děkuji za odpověď