Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Za měsíc bude dceři 7 let a má 115 cm a 16 kg. Mezi vrstevníky patří mezi menší děti, ale né nijak výrazně. Starší dcera je kvůli zpomalenému růstu sledována na endokrillnologii, holky jsou s těmi mírami jak přes kopírák. Na nic se nepřišlo, prostě geny. Jinak já měřím 160 cm, manžel 175 cm.
@Anonymní píše: Více
Tak to že má za sebou první třídu a je drobná není nic neobvyklého, když je tam s odklady velký časový rozptyl dětí…dcera bude mít 7 na podzim, měří 123cm a 23kg, také čte a píše tiskacím, sčítá, odčítá okolo 20, zkouší násobit a do školy teprve půjde
starší je přenosná, mladší nedonošená…váhově jsou na tom na kontrolách přibližně stejně, ale mladší je taky trochu drobnější, ale i tak není nejmenší…ale máme v příbuzenstvu chlapecká, který má 8 roku a je drobnější jak naše…ve škole na přípravce nebyla ani největší, ale ani nejmenší…ty rozptyly prostě jsou a byly vždy, já bývala nejmenší a kamarádila jsem se s holčičkou o hlavu větší…já mám 163cm, ona asi 190cm…
@Anonymní píše: Více
To hodně záleží. Syn měl 116 cm v 5 letech. Největší ve školce nebyl ani omylem. ![]()
Navíc tedy ty kluci později rostou jinak než holky.
Pokud si drží křivku tak roste což je super. ![]()
Ale že u dítěte se 114 cm si myslí, že je jí 5 mě vůbec nepřekvapuje - což nemyslím nějak blbě.
Normální drobné dítě.
Jinak mám drobné dítě (holku), která měla v 5 letech 115 cm a v dospělosti 184 cm. Syn měl v 5 letech 114 cm a v dospělosti má 203 cm. Byla bych v klidu. ![]()