Výška plotu pouze 150

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Včelička992
25.6.17 19:28

.

Příspěvek upraven 30.05.20 v 18:21

• Citovat
  • Upravit
79933
25.6.17 19:32

@Včelička992 Bohužel u chodníku směrem k silnici to nejde. Takže jdeš s malým děckem a najednou tohle. Prostě nevychovaná čuba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
25.6.17 19:37

.

Příspěvek upraven 30.05.20 v 18:21

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.17 19:50

Holky ať už pes štěká nebo ne, tohle jsem řešit nechtěla, psa máme, ale nestekajici starou pannu, která je ráda že je ráda. Kazdopadne sousedka řekla že by ploty zrušila všem, že to je strašný na nikoho nevidět… promiňte mi, ale každej máme nárok na soukromí ve vlastním domě a na vlastní zahradě, já nemůžu vědět jestli její starej není nějakej úchyl a nesleduje mne, nebo moje děti, ano námitky typu že může koukat z patra beru, ale to by musel vykouknout do půlky těla z okna aby viděl na naší terasu.Jen mi hlava nebere že někdo nemá potřebu soukromí, mne stačí že jedu v MHD, nepotřebuji se s někým bavit jen proto že on chce!!!

• Citovat
  • Upravit
36556
25.6.17 19:52
@Anonymní píše:
Holky ať už pes štěká nebo ne, tohle jsem řešit nechtěla, psa máme, ale nestekajici starou pannu, která je ráda že je ráda. Kazdopadne sousedka řekla že by ploty zrušila všem, že to je strašný na nikoho nevidět… promiňte mi, ale každej máme nárok na soukromí ve vlastním domě a na vlastní zahradě, já nemůžu vědět jestli její starej není nějakej úchyl a nesleduje mne, nebo moje děti, ano námitky typu že může koukat z patra beru, ale to by musel vykouknout do půlky těla z okna aby viděl na naší terasu.Jen mi hlava nebere že někdo nemá potřebu soukromí, mne stačí že jedu v MHD, nepotřebuji se s někým bavit jen proto že on chce!!!

No a chceš si postěžovat, nebo hledáš řešení? :think:
Prostě jí řekni, že ty chceš soukromí a postav si rozumně vysoký plot. :nevim:

Nás se na to sousedi taky neptali (jsou to cizinci). Prostě tam vystřihli vysoký plot a nazdar (udělali si v té části zahrady bazén). Mně je to vcelku jedno, vlastně m, i to spíš vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
25.6.17 20:27
@Anonymní píše:

Co vidam v radovkach, ktere maj itreba pruhledny plot/u vas nizky plot, tak je zastineni alespon v miste te terasy. Bud vysoke tuje nebo drevene panely… Vyresila bych to takto. Predstavuji si, ze mate terasu hned u domu a sousedka take. Takze bych k plotu na stranu k sousedce dala 5 - 10 m dlouhy dreveny plot a na dalsi casti bych jiz nechala plot pouze jeden - jeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.6.17 20:50
@Cuddy píše:
Co vidam v radovkach, ktere maj itreba pruhledny plot/u vas nizky plot, tak je zastineni alespon v miste te terasy. Bud vysoke tuje nebo drevene panely… Vyresila bych to takto. Predstavuji si, ze mate terasu hned u domu a sousedka take. Takze bych k plotu na stranu k sousedce dala 5 - 10 m dlouhy dreveny plot a na dalsi casti bych jiz nechala plot pouze jeden - jeji.

:mavam: A to je myslím dobré řešení.

Naši sousedi mají ten vysoký plot taky jen tam, co mají bazén a posezení.

Zase chápu sousedku v tom, že u řadovek bývají úzké pozemky a je to jako výběh pro vězně, když jsou tam z obou stran vysoké zdi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
25.6.17 21:04
@Anonymní píše:
@Imamother přesně tohle jsem čekala, víš já si nekoupila zahrádku i se sousedkou!!!

No v podstatě ano. Vztekej se jak chceš, ale VŠUDE, kromě samoty u lesa, máš sousedy. A samostatné domky TAKY mají zahrady oddělené ploty, a málokdy to má nějakou mega výšku. Celá naše „čtvrť“ měla ploty, že jsme přes to mohli viset jako děcka, takže metr a něco… a světe div se, nikomu to nevadilo 8o
Jooo, pravda, tehdy ještě nebyla móda elegantního snídání na zahradě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Každopádně, plot ti opravdu nevyřeší, že sousedka je samice hovězího dobytka - a garantuju ti, že to nevyřeší ani dvoumetrový plot se zdí - takový přesně sousedi mají, a zrovna sousedka skrz něj chodí špehovat všechny ostatní :lol:
Taky to nevyřeší to, že ty se neumíš normálně lidsky ozvat :nevim: Vezmu noviny, knížku a při vyrušení poprosím, že si chci číst… děsný problém, že? :roll:
Jinak vždycky platilo a platí, že k sousedům se prostě nečumí, ale taky to, že bys měla být trošku soudná a nestavět dvoumetrové zdi, které budou hyzdit okolí x dalším lidem :poblion:
Nasadila bych tam keře, stromky… NE dvoumetrový plot z tújí, ale sólo keře kolem dvou metrů. Taky takhle máme se sousedem „zahuštěnou“ nejfrekventovanější část plotu, další máme otevřenou. Stačí to pro oboustranný pocit soukromí, ale nedělá to zlou krev a hezky to vypadá.
Z hlediska toho, že se sousedy člověk musí nějak vycházet, je prostě „sousedka mě se. e“ a dvoumetrová betonová zeď FAKT BLBÉ řešení. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.17 21:20

@LAlezane jak jsem už psala, svůj plot vedle jejich pidiplotu stavět nechci, ale vadí mi řeči které má, já k jim třeba nekoukám když slyším že jsou na zahradě, ale třeba dneska jsem seděla pila kafe ona vyběhne…jeeee jak se máte???Koukám že jste si pěkně mákli na zahradě, hmmmm jeeee a máte novej gril, se někdo má. Ja nejsem taková že bych ji poslala do zadele a řekla že co se stará, zvedla jsem se a šla sem radši dovnitř, třeba manžel nevychází na zahrádku vůbec, nechce je vůbec vidět, naštvala ho hned první týden když jsme jim řekli že chceme soukromí a dali by sme rádi clonu na plot tak zavolala manzu a ten že NE!!!??V žádném případě, jim se to nelíbí, že oni chcou vidět do okolí, podotýkám že na konci zahrady je už jen pole a vedle nás mají 200 cm plot a zelenou plachtu clonu nebo jak se to říká a není vidět nikam, Vedle nich má sousedka taky 180 plot a hned jak sme se nastěhovali hlásila že je to strasny, že na ně vůbec nevidí…prostě je to sousedka cumilka a mne to hlava nebere.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.17 21:22

Jo a betonovou 200 cm zeď nechci ani já ani manžel, chceme jen 200 cm plot a na to clonu, ona to bude mít že švy terasy tak 170 takže když si stopne na špičky tak na nás aj uvidi :roll: ale už to nebude takový to cumeni z její strany když se prochází po zahradě a kouká mi do baráku

• Citovat
  • Upravit
36556
25.6.17 21:24
@Anonymní píše:
@LAlezane jak jsem už psala, svůj plot vedle jejich pidiplotu stavět nechci, ale vadí mi řeči které má, já k jim třeba nekoukám když slyším že jsou na zahradě, ale třeba dneska jsem seděla pila kafe ona vyběhne…jeeee jak se máte???Koukám že jste si pěkně mákli na zahradě, hmmmm jeeee a máte novej gril, se někdo má. Ja nejsem taková že bych ji poslala do zadele a řekla že co se stará, zvedla jsem se a šla sem radši dovnitř, třeba manžel nevychází na zahrádku vůbec, nechce je vůbec vidět, naštvala ho hned první týden když jsme jim řekli že chceme soukromí a dali by sme rádi clonu na plot tak zavolala manzu a ten že NE!!!??V žádném případě, jim se to nelíbí, že oni chcou vidět do okolí, podotýkám že na konci zahrady je už jen pole a vedle nás mají 200 cm plot a zelenou plachtu clonu nebo jak se to říká a není vidět nikam, Vedle nich má sousedka taky 180 plot a hned jak sme se nastěhovali hlásila že je to strasny, že na ně vůbec nevidí…prostě je to sousedka cumilka a mne to hlava nebere.

Tak, když se necháte…

Vedle sousedka clonu má a co mohli.

Tak dej clonu jenom na kousek, u té terasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
25.6.17 21:39
@Anonymní píše:

A to máte tu terasu až k jejich plotu? Já bych jim nedávala žádné clony na jejich plot, ale dala si ty dřevěné zástěny (nebo textilní) na okraj mojí terasy - ideálně třeba 4m podélně s jejich plotem (ale na okraji té terasy, takže třeba metr od plotu, pokud tam končí terasa), aby nemohla jen nakouknout. Případně bych dala těch pár metrů podélně a k tomu třeba ještě 2m kolmo, aby se prostě vytvořilo chráněné zákoutí, kam vidět není.
U mojich rodičů je ulice, kde v jedné části bydlí převážně starousedlíci a mají mezi zahradami nízké plůtky (klidně 1,2m pletivo), ale vždy mají odstíněná určitá zákoutí (např. zeď u bazénu, vysoký živý plot u terasy, dřevěné panely nebo plůtky a pergoly, které v létě obrostou psím vínem, vhodně umístěný skleník apod.). Na druhé straně bydlí už převážně nově přistěhovaní, kteří okamžitě začali stavět ty vysoké betonové ploty, a stěžují si, že jim tam nic neroste a hledají stínomilné rostliny - opravdu si vytvořili tmavé dvorky místo prosluněných zahrad. Jo a vzpomněla jsem si ještě na kamarádku, která si taky na stranu zvědavé sousedky postavila neprůhledný dřevěný plot, a pak to komentovala tak, že s manželem šeptají ještě víc, protože nikdy neví, kdy sousedka za plotem poslouchá, prý když ji měli na očích, tak vlastně cítili větší jistotu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
25.6.17 22:29
@Anonymní píše:
Jo a betonovou 200 cm zeď nechci ani já ani manžel, chceme jen 200 cm plot a na to clonu, ona to bude mít že švy terasy tak 170 takže když si stopne na špičky tak na nás aj uvidi :roll: ale už to nebude takový to cumeni z její strany když se prochází po zahradě a kouká mi do baráku

Promiň, ale když vás bude chtít očumovat, tak stejně bude. Myslím, že maximální výška plotu je dle regulí nějak 2 m.

A navíc u nás na baráku vylezu ze zahrady, vedle soused kosí trávu, normálně se pozdravíme. Prohodíme kus řeči, nebo taky ne, podle nálady. Asi si i všimne, že třeba něco dělám, a…? Prostě tohle nechápu, soukromí se schováva za to, že už lidi neumí navazovat normální vztahy :nevim: Tím nechci říct, že sousedka nemůže být opravdu krá…a :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
25.6.17 22:32

@zrcadlo Hlavně ty betonové ohradníky, co napodobují kámen, jsou příšerně nevkusné :,( U nás takhle jedni postavili na vesnici podobnou ohyzdnost. Všude roubené chaloupky jak dlaň, a do toho ta jejich nestvůra - křiklavě zelená fasáda, sošky lvů u příjezdové brány a betonová napodobenina kamene kolem dokola :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.17 22:37

Ano normálně se pozdravit…jenže ona komentuje třeba i to, že jsme si nechali namontovat žaluzie…hele v práci se namluvim dost, doma prostě nepotřebuji vidět sousedku a mluvit, ano dřív byly mezi lidma nízké ploty…taky o Vás sousedka věděla všechno nejlíp…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová