Výška plotu pouze 150

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2054
25.6.17 22:29
@Anonymní píše:
Jo a betonovou 200 cm zeď nechci ani já ani manžel, chceme jen 200 cm plot a na to clonu, ona to bude mít že švy terasy tak 170 takže když si stopne na špičky tak na nás aj uvidi :roll: ale už to nebude takový to cumeni z její strany když se prochází po zahradě a kouká mi do baráku

Promiň, ale když vás bude chtít očumovat, tak stejně bude. Myslím, že maximální výška plotu je dle regulí nějak 2 m.

A navíc u nás na baráku vylezu ze zahrady, vedle soused kosí trávu, normálně se pozdravíme. Prohodíme kus řeči, nebo taky ne, podle nálady. Asi si i všimne, že třeba něco dělám, a…? Prostě tohle nechápu, soukromí se schováva za to, že už lidi neumí navazovat normální vztahy :nevim: Tím nechci říct, že sousedka nemůže být opravdu krá…a :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
25.6.17 22:32

@zrcadlo Hlavně ty betonové ohradníky, co napodobují kámen, jsou příšerně nevkusné :,( U nás takhle jedni postavili na vesnici podobnou ohyzdnost. Všude roubené chaloupky jak dlaň, a do toho ta jejich nestvůra - křiklavě zelená fasáda, sošky lvů u příjezdové brány a betonová napodobenina kamene kolem dokola :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.17 22:37

Ano normálně se pozdravit…jenže ona komentuje třeba i to, že jsme si nechali namontovat žaluzie…hele v práci se namluvim dost, doma prostě nepotřebuji vidět sousedku a mluvit, ano dřív byly mezi lidma nízké ploty…taky o Vás sousedka věděla všechno nejlíp…

• Citovat
  • Upravit
31611
25.6.17 22:41
@Kobliha51 píše:
Ha ha. Někomu nedojde nic, zvláště když má pozorování sousedů jako koníčka. Vlastně naznačit se dá, ale nemá to žádný výsledek. :zed:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.6.17 23:22
@Imamother píše:
Promiň, ale když vás bude chtít očumovat, tak stejně bude. Myslím, že maximální výška plotu je dle regulí nějak 2 m.A navíc u nás na baráku vylezu ze zahrady, vedle soused kosí trávu, normálně se pozdravíme. Prohodíme kus řeči, nebo taky ne, podle nálady. Asi si i všimne, že třeba něco dělám, a…? Prostě tohle nechápu, soukromí se schováva za to, že už lidi neumí navazovat normální vztahy :nevim: Tím nechci říct, že sousedka nemůže být opravdu krá…a :kytka:

Jenže někteří lidé holt nejsou nějak zvlášť komunikativní a chtějí mít klid. Dovedu si představit, že nudící se sousedka vyleze kdykoliv je zakladatelka na zahradě a to bych si tam švihla dvoumetrovou zeď hotovo dvacet. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31611
25.6.17 23:45
@Bábrdl píše:
Jenže to je právě ten problém. Ty máš psa, kterého provokuje lidská přítomnost - že mu nějaká babka řekne ťuťu. Takoví psi podle mého prostě do města nepatří, na vsi jsou asi jiná měřítka, tak nevím, odkud jsi.

Ty vidíš pozitiva, že to odradí zloděje, ale tvoji sousedi prostě musí žít v obavě, že když unikne, může jim třeba zabít dítě (jasně, já vím, on by to neudělal, pokud ho to dítě nebude provokovat křivým pohledem) nebo je vážně zranit. A to se nikomu nelíbí. :nevim:

Soused s bojovým plemenem je pro mne prostě noční můra.

S tímhle fakt nesouhlasím, pes je na svém pozemku, opravdu nerozumím tomu, proč je potřeba se za každou cenu nahýbat přes plot a provokovat hlídače. Když by tam byl místo psa alarm, tak je taky normální, že do něj bude furt někdo drkat jen tak pro srandu? :nevim: opravdu nepochopím lidi, kteří absolutně nerespektují cizí prostory, stačilo by prostě projít a přestat za každou cenu nakukovat, mávat a snažit se mazlit psa, který se evidentně mazlit nechce.

A fakt to není o agresivitě, ten pes má za úkol hlídat a vyprovokovat do štěkotu zvládnu tímhle stylem jakéhokoliv psa. Jen netuším, proč bych to měla dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31611
25.6.17 23:47

@Bábrdl nic jako bojové plemeno opravdu neexistuje a tím spíš ho nepoznáš podle štěkotu za plotem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
26.6.17 00:39

Anonymní, máš na výběr - svůj vlastní plot, zástěnu na jejich, živý plot vedle nebo zástěnu na terasu. Pokud to nechceš řešit takto fyzicky, vyřeš si to s ní slovně.

Nic jiného ti nezbývá a pochybuji, že ti někdo poradí nějakou spešl zázračnou radu, zaznělo tu hodně věcí a ty všechny bojkotuješ. Takže - každý svého štěstí strůjcem :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15137
26.6.17 06:06

Tak sem ve vedlejší diskuzi vyčetla, že plot do 180 cm si můžeš postavit pouze na ohlášku. pro vyšší už je třeba stavební povolení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
26.6.17 06:43

.

Příspěvek upraven 30.05.20 v 18:22

• Citovat
  • Upravit
79915
26.6.17 10:05
@Anonymní píše:
@LAlezane jak jsem už psala, svůj plot vedle jejich pidiplotu stavět nechci, ale vadí mi řeči které má, já k jim třeba nekoukám když slyším že jsou na zahradě, ale třeba dneska jsem seděla pila kafe ona vyběhne…jeeee jak se máte???Koukám že jste si pěkně mákli na zahradě, hmmmm jeeee a máte novej gril, se někdo má. Ja nejsem taková že bych ji poslala do zadele a řekla že co se stará, zvedla jsem se a šla sem radši dovnitř, třeba manžel nevychází na zahrádku vůbec, nechce je vůbec vidět, naštvala ho hned první týden když jsme jim řekli že chceme soukromí a dali by sme rádi clonu na plot tak zavolala manzu a ten že NE!!!??V žádném případě, jim se to nelíbí, že oni chcou vidět do okolí, podotýkám že na konci zahrady je už jen pole a vedle nás mají 200 cm plot a zelenou plachtu clonu nebo jak se to říká a není vidět nikam, Vedle nich má sousedka taky 180 plot a hned jak sme se nastěhovali hlásila že je to strasny, že na ně vůbec nevidí…prostě je to sousedka cumilka a mne to hlava nebere.

Zasad si tam něco popínavého stálezeleného na lehkou dřevěnou konstrukci a je hotovo, do toho ti nikdo nesmí mluvit. Ale jinak - my se tady se sousedy taky tak zdravíme, naprosto běžně. Vylezeme na zahrádku, tam soused něco dělá, pozdravíme, pochválíme si zahrady, postěžujeme si na počasí a jdeme si klidně pít kafe. Co je na tom? Ono se to tak dělalo už jen kvůli jakýmsi slušným vztahům. No nevím, jestli jsi chtěla absolutní klid, tak leda někam na samotu do lesa. Proč každý, kdo chce jednoduše pěstovat slušné vztahy, je vlezla? Když se potkáte venku, tak ti taky přece řekne dobrý den, jak se máte, a něco k tomu třeba ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31611
26.6.17 11:28
@inkakřivák píše:
Zasad si tam něco popínavého stálezeleného na lehkou dřevěnou konstrukci a je hotovo, do toho ti nikdo nesmí mluvit. Ale jinak - my se tady se sousedy taky tak zdravíme, naprosto běžně. Vylezeme na zahrádku, tam soused něco dělá, pozdravíme, pochválíme si zahrady, postěžujeme si na počasí a jdeme si klidně pít kafe. Co je na tom? Ono se to tak dělalo už jen kvůli jakýmsi slušným vztahům. No nevím, jestli jsi chtěla absolutní klid, tak leda někam na samotu do lesa. Proč každý, kdo chce jednoduše pěstovat slušné vztahy, je vlezla? Když se potkáte venku, tak ti taky přece řekne dobrý den, jak se máte, a něco k tomu třeba ještě.

Heleď, já jí v tomhle chápu a to máme opravdu příjemné sousedy, kteří neotravují, ale občas chce člověk být prostě sám. Já se třeba na zahradě často učila nebo dodělávala nějakou práci a potřebovala jsem klid, kdyby na mě odevšad bylo vidět a furt by měl někdo tendence si povídat, tak neudělám vůbec nic ně :nevim: A jsou lidi, kteří tohle absolutně nerespektují a a pokud nechceš být vyloženě hnusná, tak je neodradíš, takže i já jsem u nás ráda za menší úsek, kde je to relativně „kryté“, byť naše sousedy mám fakt ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79915
26.6.17 11:36

No my máme zahradu totálně oevřeno, a přesto si tam můžu v klidu sednout a čst si. Protože na sousedy se usměju, prohodím něco o počasí nebo kytkách a vezmu knížku a jdu číst a je to. A je klid. Oni si sednou klidně taky, pokouří, vykládají a neřešíme. Prostě normální sousedské vztahy. Slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31611
26.6.17 12:09
@inkakřivák píše:
No my máme zahradu totálně oevřeno, a přesto si tam můžu v klidu sednout a čst si. Protože na sousedy se usměju, prohodím něco o počasí nebo kytkách a vezmu knížku a jdu číst a je to. A je klid. Oni si sednou klidně taky, pokouří, vykládají a neřešíme. Prostě normální sousedské vztahy. Slušnost.

Když to takhle funguje, je to fajn, ale taky se může stát, že ti furt bude stát za plotem a bude si chtít povídat. Nebo tam budou furt stát za plotem děti, rodiče jsou buď pryč nebo tam jsou, ale třeba to nevnímají jako problém a na tebe furt někdo mluví a vyžaduje od tebe interakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79915
26.6.17 12:23

Na to existuje prostá odpověd - nezlobte se, ale já nemůžu. I když je fakt, že tohle prostě nemusím uplatnovat, takže nevím. Navíc já to mám jednodušší díky vadě. Asi tak. Ale fakt je, že když vylezu ven a některý ze sousedů je na zahradě, tak na sebe opravdu pokřikneme takové to běžné sousedské zajímání se. A děti tu u plotu taky stály, zejména když jsme třeba sklízeli jahody, no tak co, dáme jim na misku a je hotovo. Však jsou to taky vnoučata, i když od souseda. My jsme to takto jako děti taky měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová