Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cuddy děkuju za pochopení, už jsem si fakt začínala myslet že nejsem normální…podle některých tady bych měla trpět úplně všechno jen proto že jsem na vesnici, v řadovce…prostěmne stačí říct sousedce dobre ráno nebo dobrý den, nepotřebuji se s ní vybavovat, právě tím dobrým dnem to začalo a teď sousedka komentuje úplně vše!!!I třeba kam si máme postavit gril, že si mám obarvit vlasy a nechat ostříhat dcerku… proto chceme vyšší plot a tím plotem nemyslím betonovou zeď, ale 180 cm vysoké pletivo se zelenou clonou, abych se mohla nerušeně koupat v bazénu a třeba i poškrábat na prdeli…ještě k tomu kamarádství, vy i snad nevybíráte samy známé a kamarády???Jen proto že jsme sousedi musíme nutne spolu kamarádit???Všichni co se u nás stravovali kroutili hlavou že by takový plot taky nesnesli…tak mám asi zhruba 30 totálně divných známých a kolegyň a kolegů a rodiny…
@Anonymní píše:
@Nimie to nebylo na Vás!!!Jsem se uklikla! Vám jsem chtěla právě na psát že jste jedná z mála která mne tady pochopila!
Já bych si k terase dala něco takového:
a řekla, že to je kvůli slunku a soukromí, a počkala, co to udělá. Abys nezjistila, že i se zástěnou bude třeba volat nebo si najde způsob, jak i nadále komentovat vše.
@zrcadlo vyřešíme to pergolou, dneska jsem za ní byla o podpis, samozřejmě že se jí nelíbilo, že na bok, který máme společný chceme dát mléčný polykarbonát, když jsem ji řekla že chceme mít aspoň na terase klid a soukromí urazila se. Jeste jsem ji řekla že pokud si na jejich plot nemůžeme přidělat clonu, tak si postavíme 180 cm i s clonou, tak se úplně vytocila a spustila na mně, že přece není normální takhle zadělávat ploty, že ji a její rodině nevadí když jsme na zahradě, já ji řekla že jsem stydlivá a vadí mne se producirovat na zahradě u bazénu jen 2 metry od jejího manžela který sedí v tričku a kalhotech v lehátku a popíjí pivo…
@Anonymní píše:
@zrcadlo vyřešíme to pergolou, dneska jsem za ní byla o podpis, samozřejmě že se jí nelíbilo, že na bok, který máme společný chceme dát mléčný polykarbonát, když jsem ji řekla že chceme mít aspoň na terase klid a soukromí urazila se. Jeste jsem ji řekla že pokud si na jejich plot nemůžeme přidělat clonu, tak si postavíme 180 cm i s clonou, tak se úplně vytocila a spustila na mně, že přece není normální takhle zadělávat ploty, že ji a její rodině nevadí když jsme na zahradě, já ji řekla že jsem stydlivá a vadí mne se producirovat na zahradě u bazénu jen 2 metry od jejího manžela který sedí v tričku a kalhotech v lehátku a popíjí pivo…
Tak ta paní asi musí být v jádru opravdu hodně osamělá, když tak moc potřebuje žít i váš život. Jo, když to nejde po dobrém, tak to holt půjde se zmrazením vztahů, teď jen doufat, aby se to časem otupilo a nehrotilo. Držím palce..
@Anonymní píše:
V rámci klidu bych argumentovala tím, že zadělaný bude jen kus, kvůli soukromí. A pohovořit můžete o kus dál. Aby cítila, že je to kompromis.
Co se týká užívání zahrady, nejlepší je, když se setkají lidé, co to mají podobně. My se dotýkáme tři sousedi, kteří mají o užívání zahrady úplně jiné představy a nedá se říct, kdo má správné.
My máme zahradu ve stylu „žít a nechat žít“, taková zahrada jak od Trnky, břeťany, tajemná zákoutí. A chodí nám sem kočky, já se sem tam nakrmím (odbleším
).
Soused č.1 má vyloženě užitkovou zahradu, hotovou plantáž, furt ta´m se ženou makají a mají štěkacího psa.
Soused č. 2 je ze své země zjevně zvyklý brát zahradu jako část obýváku, jak se oteplí, nastěhují se do pergoly a k bazénu. Když uspořádají oslavu, jsou tam klidně do jedné do rána.
A teď. Mě štve randál od souseda č 2., štěkací pes od souseda č.1 a to že mě soused č.1 prudí, že mu od nás lítají semínka plevele.
Souseda č.2 štvou „naše“ kočky, štěkací pes souseda č. 1 a to že ho já a soused č 1. prudíme kvůli hluku.
A souseda č 1 štvou naše kočky, hluk od souseda č 2. a to, že mu od nás lítají na zahradu semínka mé bujné trávy a sem tam mu nakoukne nějaký ten břečťan.
A dělat se s tím toho moc nedá. Ani jeden z nás nechce užívat svou zahradu jako ti druzí dva. Ještě že jsou ty pozemky na pražské poměry vcelku velké.
@Bábrdl Pěkný, tak tohle vidím opravdu jako dost potíž. Jak to řešíte?
@inkakřivák píše:
@Bábrdl Pěkný, tak tohle vidím opravdu jako dost potíž. Jak to řešíte?
Nijak. Jak bys to chtěla řešit? ![]()
Prostě všichni tiše reptáme. Doma nadáváme na děti a psa, oni na naše kočky a plevel.
@Anonymní píše:
@Bábrdl Muhehe
Víš, jak by to bylo hezké, kdyby i ostatní sousedé měli takové temně zadumané tiché zahrady, kterými by se svorně proplétaly kočky?
A nebo jak by pro souseda č.1 bylo úžasné, kdyby jsme všichni měli takovou užitkovou zahradu jako oni a za štěkotu našich tří psů bychom si přes plot vyměňovali sazenice těch nejlepších rajčat?
Anebo pro souseda č. 2, kdyby se masivně žilo na všech zahradách, takže by děti vřeštěly všude stejně a večer by se to propojilo v jeden velký mejdan? A ještě by jsme se podělili o náklady na zahradníka, kterýho si zvou teď sami. ![]()
Ale není tomu tak, no.
@Bábrdl No já z pozice zahrádkářky chápu toho souseda. taky jsme měli po dobu stavby metrový plevel, snažila jsem se to občas nějak zkulturnit - a jednou mne u toho viděl soused, starý pán, zahrádka vypiglovaná, a od nás mu tam musely ty semínka lítat. A víte co? on vzal kosu, vysadil pole plotu a než jsem se druhý den vykopala z pelechu, už to měl posečené. S tím, že my máme plno práce. ted si zahrádky pochválíme, semtam vyměníme tu sadbu nebo darujeme něco k jídlu a je to. Děti mi nevadí, jejich trampolína taky ne. Kočka nám sice v záhonech hrabe, ale to se nedá svítit - na druhou stranu naši psi z ní mají amok - a soused to musí vydržet. A druzí - taky naštěstí nemají problém. Taky semtam něco darujem, vyměníme, jde to. Dá se říci, že máme obrkliku.
A kdyby to bylo jinak, no co bych mohla dělat - taky leda brblat. K plotubych si dala lehkou konstrukci, popnula růžemi nebo fazolí a bylo by.
@inkakřivák píše:
@Bábrdl No já z pozice zahrádkářky chápu toho souseda. taky jsme měli po dobu stavby metrový plevel, snažila jsem se to občas nějak zkulturnit - a jednou mne u toho viděl soused, starý pán, zahrádka vypiglovaná, a od nás mu tam musely ty semínka lítat. A víte co? on vzal kosu, vysadil pole plotu a než jsem se druhý den vykopala z pelechu, už to měl posečené. S tím, že my máme plno práce. ted si zahrádky pochválíme, semtam vyměníme tu sadbu nebo darujeme něco k jídlu a je to. Děti mi nevadí, jejich trampolína taky ne. Kočka nám sice v záhonech hrabe, ale to se nedá svítit - na druhou stranu naši psi z ní mají amok - a soused to musí vydržet. A druzí - taky naštěstí nemají problém. Taky semtam něco darujem, vyměníme, jde to. Dá se říci, že máme obrkliku.
A kdyby to bylo jinak, no co bych mohla dělat - taky leda brblat. K plotubych si dala lehkou konstrukci, popnula růžemi nebo fazolí a bylo by.
Já nemám metrový plevel, ale divočina tam místy je. A kočky. I naše dítě na zahradě občas bývá, ale nijak zvlášť. My na to moc nejsme.
Každý chápe většinou tu jednu stranu. ![]()
@Bábrdl Samozřejmě každý líp chápe toho, se kterým se shoduje v pohledu na věc. Asi tak.
Já džungli mít nemůžu, máme malinkatou zahrádku, takže opečovanou, aby byly kytičky, kousek místa pro děti na hraní a nějaký záhon, aby měly co uzobnout.
Celkově když to tak vezmu, tak si myslím, že jsem měla dost v životě štěstí - hodnej chlap, kterej mi jen tak občas pije krev, bezva rodina, zlaté děti, nejzlatější vnoučata, sousedi fajn - no ale zase za to platíme jinde, kde se na nás to štěstí tedy vykašlalo naprosto úplně. Anebo ne úplně, ale hodně, Všude je něco.
@Nimie to nebylo na Vás!!!Jsem se uklikla! Vám jsem chtěla právě na psát že jste jedná z mála která mne tady pochopila!