Výška plotu pouze 150

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.6.17 14:22

Holky rozdíl je mít zahradu a mít zahradu…v řadovce je to o něčem jiným… prostě kdo chce mne pochopí, kdo ne, ten bude vykládat o slušnosti a sousedských vztazích…mne nepřijde normální chtít vidět na sousedy, každý máme svůj životní prostror, někdo je exhibicionista a rád si vykládá, JÁ NE!!Ano mohla jsem si koupit dům na samotě u lesa, na to bohužel nemám prostředky…stejně tak sousedka si mohla koupit krajní dům a nedávat si kolem pozemku plot a mohla mít věčně někoho na zahradě a vykládat si! Mne jen hlava nebere co je to za lidi kteří nemají trošku slušnosti a nerespektují soukromí. Nechteli sme s manželem jít do extrému a postavit si plot vedle jejich, bohužel budeme muset, protože třeba i rodina a známý se necítili dobře když byli neustále pod drobnohledem…Touto debatou jsem si chtěla jen postěžovat, postavíme nakonec pergolu a tím terasy oddělíme… :dance:

• Citovat
  • Upravit
79853
26.6.17 14:32

V řadovce stejně jako v ulici volně stojících domků jsou sousedé, s tím nic nenaděláš. A uvědom si, že s nimi budeš celý život, tedy asi. takže raději dobré vztahy, než nějaké hrazení se. A bohužel na sousedy vidět budeš vždycky. A tvůj životní prostor máš, ale bohužel vzduch nad ním světlo a rozhled ten tvůj není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.17 14:44

@inkakřivák podívej se když sousedka nechce respektovat moje právo na klid a neustále na nás kouká, chce si povídat, má neustále nějaké řeči, já půjdu radši touhle cestou.Kdyz sme už s manželem překousli ten nízký plot a chtěli sme alespoň clonu na plot, aby když sedíme nebo se cvachtame v bazénu na nás nekoukali, nesouhlasili a argumentovali tím, že je to jejich plot, tak je evidentní, že s nima žádná domluva není. Nedelam a ani si nenárokují právo na vzduch, slunce a vítr, to jsou zase zbytečný řečicky!!!V baráku budu bydlet asi už navždy, ale pokud mi má otravný soused s kterým není možná domluva otrávit pobyt na vlastní zahradě, tak ano půjdu radši do extrému a postavím si novy, vyšší plot i za cenu že se se sousedkou nepozdravim, ostatně proč jen proto že je to sousedka se musíme nutné bavit???Na to je snad zákon??? :poblion:

• Citovat
  • Upravit
79853
26.6.17 15:05

Bože můj, neumím si představit, že by mi měl život zničit jenom ten fakt, že na mne vidí sousedi. No ale každému to jeho, tak si zvracej. Tvoje věc, tvoje nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.17 15:20

@inkakřivák ona mi život neničí, otravuje mi ho! Mno hold sme každej jinej, Ty se klidně vystavuj a vykladej si se sousedkama, já o to nestojím a když můžu tak chci soukromí na vlastní zahradě, já tím že chci dát na plot clonu nikomu život neotravuji, je těžké pochopit že ne každý si chce vykládat a vystavovat sebe i svou rodinu, známé sousedům???A taky nepotřebuji vědět nic o sousedech.

• Citovat
  • Upravit
79853
26.6.17 15:44

Dyt jo, dyt říkám každému to jeho. Já se klidně vystavím, však snad nedělám nic nezákonného. A nemyslím si, že by pohled na nás někoho urážel - anebo nějak lákal. Prostě se beru normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
26.6.17 17:20

Bych ti přála otravné sousedy - celou neděli sekání dřeva na zimu/trávy na zahradě, pálení listí, co čoudí všude a podobné, to je otravné jednání. Ale to, že se někdo chce kamarádit, to je fakt vtipné.

Chápu, že na to člověk není zvědavý, nemá náladu, ne všichni jsou extroverti se zájmem si povídat. Řekni ji to slušně. Pokud ne slušně, tak jasně a asertivně (ale hádám, že to ty nebudeš umět), takže ji klidně od plic řekni, že nemáš zájem si povídat a že bys byla ráda, aby tě neobtěžovala - budeš za nevychovanou, neslušnou, možná i zlou sousedku, ale budeš mít asi klid.

Ale přestaň se tu neustále obhajovat, jak strašně trpíš, jak ti to je nepříjemné, jaká je sousedka skoro až zrůda, to fakt není na místě, protože každý NORMÁLNÍ člověk ti řekne, že je slušné se pozdravit a prohodit nějakou tu větu, klidně každý den, zvláště pokud bydlíš v řadovce, kde si vidíte až do talíře - přijde mi to dokonce i jako vedlejší efekt takto malého prostoru, smiř se s tím, nebo si to zařiď, ale přestaň tu brečet, když vidíš, že s tvým přístupen málokdo souhlasí - je zjevné, že asi ty jdeš proti proudu a je pravděpodobnější, že ta většina má pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31548
26.6.17 17:32

@Gituš fakt ti připadá horší, že někdo seká zahradu než když někdo celé dny stojí u plotu a nerespektuje, že máš povinnosti nebo že chceš chvíli klidu? 8o je rozdíl mezi kamarádit a otravovat :nevim: u nás sousedka je třeba doma, takže má hromadu času a je schopna si skutečně povídat od brzkého rána do pozdního večera, ale respektuje soukromí. Jinak si to moc nedovedu představit, my třeba přes léto venku více méně bydlíme, kdybych chtěla bydlet se sousedkou, tak si jí nastěhuju domů.

Představ si, že bys měla návštěvu nebo schůzku s klientem a sousedka ti stojí za plotem a neustále ti do toho kecá nebo si chce s tebou povídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79853
26.6.17 17:36

@Nimie Myslíš, že tam bude stát třeba celou sobotu? Jako když někdo celou sobotu řeže dříví? prostě ono to tak bývá, že lidé v řadovce si do těch talířů opravdu vidí, a tak je podle mne lépe hned na začátku třeba udělat nějaké to kafe a buchtu, pozvat je, protože jsou určo zvědaví, co jsou ti noví zač - a hned při té příležitosti jim třeba říci, že moc na kamarádšofty nejsou, že si rádi posedí hezky sami v tichu a je to. prostě takové základní seznámení. Upřímně taky jsem byla zvědavá, jaké máme sousedy, protože i na nich dost záleží, zda budeš v domě spokojená. protože když narazíš na darebáka, to je pak maso. Přece nikdo neříká, že se má bavit pořád a celý den, však ta sousedka má určitě i práci. Jestliže si ale myslíš, že je lépe se se sousedy hned natvrdo pohádat, je to tvoje právo a tvůj názor. Sice asi špatný, ale přesto si to klidně mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
26.6.17 17:41

@Nimie Jistě, že to je taky nepříjemné - ale zrovna u zakladatelky mi přijde, že tu vytočí i jedna věta po ránu :D - takže samozřejmě, pokud by si někdo chtěl povídat celý den, vítáno to nebude.

Tak my máme okolo zahrady živý plot, takže já jsem v klidu, vzhledem k tomu, že jsem taky docela introvertní typ a jsem ráda, když mohu korigovat pohyb lidí na mé zahradě - to je důvod, proč tam ten plot máme, že :lol: A radila jsem to zakladatelce už na začátku.

Ale to je prostě o tom, jaký člověk je - pokud bude jednat asertivně, jasně, stručně, tak snad to sousedka pochopí. Nebo prostě říct, že nemá zájem se s ní bavit, hotovo, tečka. Řešení to má - jednak slovní a za druhé bych prostě pořídila živý plot/tůje a je to hotovo :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31548
26.6.17 18:02
@inkakřivák píše:
@Nimie Myslíš, že tam bude stát třeba celou sobotu? Jako když někdo celou sobotu řeže dříví? prostě ono to tak bývá, že lidé v řadovce si do těch talířů opravdu vidí, a tak je podle mne lépe hned na začátku třeba udělat nějaké to kafe a buchtu, pozvat je, protože jsou určo zvědaví, co jsou ti noví zač - a hned při té příležitosti jim třeba říci, že moc na kamarádšofty nejsou, že si rádi posedí hezky sami v tichu a je to. prostě takové základní seznámení. Upřímně taky jsem byla zvědavá, jaké máme sousedy, protože i na nich dost záleží, zda budeš v domě spokojená. protože když narazíš na darebáka, to je pak maso. Přece nikdo neříká, že se má bavit pořád a celý den, však ta sousedka má určitě i práci. Jestliže si ale myslíš, že je lépe se se sousedy hned natvrdo pohádat, je to tvoje právo a tvůj názor. Sice asi špatný, ale přesto si to klidně mysli.

Tak pochopila jsem od zakladatelky, že to je přesně ten typ člověka :nevim: známí to třeba takhle mají. Přijdeme k nim na akci a když zrovna sousedi nejsou pryč, tak stojí za plotem a furt si povídají nebo k nim posílají děti. Slušně byli požádáni už nesčetně krát, ale prostě sousedka nerozumí a zlí na ní být nechtějí, protože její manžel je fajn chlap a neradi by s nimi zkazili vztahy úplně, tak si udělali uzavřený altánek.

Ale jinak samozřejmě, když se prostě jen prohodí pár slov, tak je to naprosto v pořádku, ale zakladatelka psala, že to tak není :nevim:

Příspěvek upraven 26.06.17 v 18:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31548
26.6.17 18:03
@Gituš píše:
@Nimie Jistě, že to je taky nepříjemné - ale zrovna u zakladatelky mi přijde, že tu vytočí i jedna věta po ránu :D - takže samozřejmě, pokud by si někdo chtěl povídat celý den, vítáno to nebude.

Tak my máme okolo zahrady živý plot, takže já jsem v klidu, vzhledem k tomu, že jsem taky docela introvertní typ a jsem ráda, když mohu korigovat pohyb lidí na mé zahradě - to je důvod, proč tam ten plot máme, že :lol: A radila jsem to zakladatelce už na začátku.

Ale to je prostě o tom, jaký člověk je - pokud bude jednat asertivně, jasně, stručně, tak snad to sousedka pochopí. Nebo prostě říct, že nemá zájem se s ní bavit, hotovo, tečka. Řešení to má - jednak slovní a za druhé bych prostě pořídila živý plot/tůje a je to hotovo :).

Aha, tak to pak chápu :) v tom případě souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.17 20:12

@Nimie kde jste četla že mne vytočí i jedna věta po ránu???Psala jsem že v práci mluvím celý den, mám i noční služby a když ráno vylezu po noční, fakt nestojím o nic víc než říct dobre ráno. Jen tak mimochodem doteď jsem bydlela v paneláku a když se přistěhoval někdo nový taky sme je nezvali na kafe…

• Citovat
  • Upravit
31548
26.6.17 20:14
@Anonymní píše:
@Nimie kde jste četla že mne vytočí i jedna věta po ránu???Psala jsem že v práci mluvím celý den, mám i noční služby a když ráno vylezu po noční, fakt nestojím o nic víc než říct dobre ráno. Jen tak mimochodem doteď jsem bydlela v paneláku a když se přistěhoval někdo nový taky sme je nezvali na kafe…

Kriste pane, ještě ty začínej. To mám za to, že se tě tu zastávám? To dík pěkně :zed: přečti si to znova, dík pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
26.6.17 20:34

Zakladatelko, uplne ti rozumim. My mame na sousedy sesti. Na ulici se pozdravime, obcas prohodime par vet, kdyz nekdo neco potrebuje, snazime si maximalne vyhovet, ale na svych zahradach o sobe nechceme vedet. Zvlast v dobe „bazen na kazde zahrade“, bylo by mne velmi neprijemne chodit v plavkach pred pruhlednym plotem sousedu, nejsme na plavecaku. Reseni s pergolou je dobry napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová