Vyskočené jablko v koleni

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
veselabaculka
21.4.11 15:42

Vyskočené jablko v koleni

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Jestli některá maminka neměla bohužel zkušenost s tím, že jí vyskočilo jablko v koleni a dávali jí ho zpátky. Na jak dlouho to tak bylo? Mám jít na kontrolu za 3 týdny- mám ortézu a berle. To koleno asi nemám radši zkoušet narovnat, co? Mám strach, abych pak vůbec mohla na kolo a pěší tůry a hlavně budu mít strašnej strach chodit někam s malou. Třeba jen ty naše 3 patra schodů v baráku:-(
Díky za povzbuzení

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10141
21.4.11 15:48

Neboj, na kolo budeš moct, podle mého ortopeda je to ideální rehabilitace :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2684
21.4.11 18:24

Tak s tim mam bohuzel zkusenost. Obe kolena a obe operovany. Co delat nemuzu: behat, plavat prsa, bruslit at na inlinech nebo na lede, lyzovat (ale lyzuju, s ortezou s tichym souhlasem doktora). Kdybys mela jakykoliv dotaz, ptej se. Jsem na to odbornik, bohuzel :-(

Jo a mam 2 deti a v baraku 2 patra bez vytahu :wink: , da se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
12.4.12 21:54

ahojky vím že je to bezmála rok co jsi tuto diskusi zakládala ale v tom na co ses ptala ti můžu moc dobře poradit já mám vyskočené jablko v koleni dost často(naposledy minulý týden v pátek) ale už jsme se to naučily s mamkou dávat zpět je to otázka 2 minut ani ne a pak je dobré to alespoň na24 hodin zatáhnout sice pozděale napsat jsem to chtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118stanka
18.4.12 17:47

ach tie kolena

ahojte prvy krat mi vyskocilo jablcko v kolene nosim ortezu mi dali nejake cviky na koleno ako mam nohu tocit a dvihat ju stale mam trochu napuchnute koleno co mam robit aby sa to cim skor spravilo uz dve tyzdne nosim tu ortezu bi som uz chela ju dat aj dole a chodit znovu do prace nemam vobec na nohu stupat mam ohybat koleno alebo radcej nie pretoze ak ho ohnem tak ma to boli

• Citovat
  • Upravit
siska87
1.6.12 20:05

ahojte baby

poradte prosím, Vás tie čo máte skúsenosti s vyskočeným jablčkom v kolene.Mne sa to stalo pred dvoma týždnami, zatial mám ortézu a barle.Bojím sa ako to bude dalej, ako ste to potom rozhýbali, alebo čo Vám pomohlo.Mám si dávat fastum gel.Cvičili ste potom nejaké cviky, alebo chodili na rehabilitáciu?Budem vdačná za každú radu.Ďakujem.

• Citovat
  • Upravit
1917
1.6.12 20:54

ahoj shodou okolností jsem těd ve čtvrtek začala kvůli tomuhle s rehabilitací kde cvičím sérii 5ti cviků kdybys měla zájem napiš mi sz a já se ti pokusím detailně je popsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bordik
2.6.12 08:13

Nazdárek, tak kdysi před několika lety jsme hráli hokej a jak to bývá, naráz jsem se ocitla na zemi, češka na pravé noze vyskočená ven a nevrátila se zpět.Pak se jednomu kamarádovi podařilo, mi ji vrátit na původní místo. Bolest příšerná. Koleno nateklo, zmodralo, samozřejmě, že jsem s tím nešla k doktorovi, vždyť se to vyléčí „samo“. Koleno jsem potírala alpou a kostivalovou mastí a ledem. Měla jsem ji zafačovanou v obvazech, abych s ní zpočátku moc nehýbala. Ale chodila jsem, postupně nohu ohýbala, koleno časem splasklo a vrátilo se do normálu za cca 4 měsíce. Ale cca přes měsíc po úrazu koleno příšerně bolelo. Jinak samozřejmě se mi už stalo asi 5×, že při sportu aj. mi zas pravé koleno vyskočilo, ale hned se vrátilo zpět. A ani mi koleno už nenateklo a mohla jsem dál sportovat. Ale někdy si říkám, že jsem udělala blbost, že jsem s tím nešla poprvé, když se mi to stalo, k doktorovi. :zed:

• Citovat
  • Upravit
siska87
3.6.12 07:41

ahoj katulka, neviem ako si to myslela napíš mi na sz, jasné budem rada ak mi poradíš.

• Citovat
  • Upravit
siska87
27.6.12 17:08

Ahoj Stanka, chcela som sa opýtat ako pokračuješ. Ja chodím na rehabilitáciu a cvičím cviky aj doma. Koleno mám ešte stále opuchnuté, stále mám aj barly, lebo ako som začala chodit tak mi puchol členok aj lýtko, ale už sa to stratilo, len to koleno je ešte opuchnuté a to je už pomaly sedem týždnov. Už by som chcela chodit aj do práce a aby bolo dobre, už som z toho zúfalá. Kedy to príde na svoje miesto? Ešte som objednaná na magnetickú rezonanciu, tak uvidíme. Baby ak budete tu, tak napíšte svoje skúsenosti. Ďakujem Silvia.

• Citovat
  • Upravit
siska87
14.7.12 11:16

@veselabaculka ahoj, ak budeš moct, napíš mi prosím. Chcela som sa opýtat ako si na tom s kolenom. Ďakujem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.14 18:21

Vyskočené jablko

Vykľbila som si Jablčko a v nemocnici mi to napravili. 3týždne som nosila ortézu a raz mi ťahali vodu a trochu krv z kolena.

Odporúčam: pravidelne si dávať obklad z mrazničky keď je celú noc v mrazničke tak 5min. si nechať vymrznúť a na 20min dať na koleno aby opuch zmizol aj na utierku a koleno.

Raz vám určite budú ťahať! :) :) :) :D :D :D Neskákať apd.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák