Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, s.o.s
malej mi na ulici narazil do sloupu od lampy. trošku plakal, boule to bude veliká, ale asi po hodině, když jsme šli koupat, dostal zimnici. Nemůže to být otřes mozku ???? Rána to byla fakt šílená.
Usnul běhěm dvou minut, ani mlíko jsem nestihla přinést.
Teď tu sedím potichu jak myš, při každém podezřelém zvuku běžím k postýlce … co myslíte, jen unavenej ???
Máte někdo podobnou zkušenost ??
Ahoj, kamarádka měla příhodu asi s dvouletým synem. Nenarazil do sloupu, ale šly nakupovat a ona nějak blbě spadl na ten malý dětský železný vozík, chvíli po tom pádu mlčel, jakoby byl v šoku, potom normální chování a za 2 hodiny po návratu domů byl unavený, navíc se mu v místě udělala fialová boule.Šli k dr., na RTG, nic se nezjistilo.
Moje děti taky občas narazí do sloupu, spadly, ale nikdy potom zimnici neměly. Kdyby se mi jakkoliv nelíbilo chování, neváhala bych s návštěvou lékaře.
Hlavně zkus probudit, jestli reaguje. To je nutné, po pádu, nárazu.
Příspěvek upraven 29.03.11 v 20:40
No ta zimnice a rychlé zaspání …
Zimnice nevím, ale spavost je přece příznakem otřesu mozku, asi bych s ním zajela na úrazovku
Asi jsem Tě neuklidnila ![]()
Co se týče toho spaní, dítě by nemělo 2 hodiny po pádu spát.
Taky bych vzala dítě a někam zajela.
Zkušenost s tím nemám, ale když jsem se bouchla jako malá do hlavy, tak mi doma říkali, že pár hodin nesmím jít spát a pozorovali mě jestli mi něco nebude
. Držím palce, ať je malý v pořádku ![]()
teda holky no to je situace … říkám si, že nespal po obědě, tak byl určitě taky děsně unavenej.
nepsala jsi kolik mu je.Pokud už si umí říct,tak by se snad zmínil,kdyby mu nebylo úplně dobře..já když jsem byla malá,stalo se mi něco podobného,koukala jsem na zem a najednou řach!Taky do lampy.Praštěná jsem teda dost,ale některak velké následky to nezanechalo
Každopádně u každého to může být jinak ![]()
Tak pokud se ti po tom pádu zdálo,že změnil chování,byl zamlklejší,hodnější,kůlidnější než obvykle asi bych někam zajela.
Každopádně zkus probudit jestli reaguje klidně víckrát třeba po půl hodině,pokud by se ti něco nezdálo na nic nečekej a je pravda,že minimálně 2 hodiny po úrazu nedávat spát,s tou únavou nemám dobrý pocit,radši ze sebe udělat hysterickou matku než něco horšího,držím palce,aby vše bylo OK a ty se tomu zítra jen zasmála,dej vědět ![]()
Já, když se malá hodně praštila, tak jsem ji min. 2 hodiny nedala spát a pozorovala ji, jestli nezvrací, není malátná apod.
Někdy to byly řachy velké, boule krvavá, vystouplá, a vždy v pohodě, tak jsme nikam nejeli. To se dá takto těžko odhadnout. Zkusila bych probudit a podle toho, jak bude reagovat, jak se ti bude zdát, se pak rozhodnout, jestli raději někam nezajet, pro jistotu.
Za mě raději jet zbytečně, než něco zanedbat. Tak ať to nic není. ![]()
Doktorka mě po pádu poučila. Sledovat zorničky, nesmí zvracet a být malátný, musí předklonit hlavičku ( nesmí být strnulý)…Když malý usnul, vzala jsem ho k sobě do postele a občas ho trošičku probrala. Chudák malá se vůbec nevyspal. Hlídej ho a kdyby se Ti něco nezdálo, tak zajeď na pohotovost. Snad to bude dobré. Děti mají pružnější lebku…
šťouchala jsem teď do něj a spokojeně si spinká, evidentně tvrdě, protože mi moc probudit nejde, jen se překulil na bok a chrupe dál … zapomněla jsem napsat, že mu budou co nevidět 3roky
Ja mam tedy mrnouse, ale kdyz spadnul a natloukl si kebuli rikala mi dr. 1 hodinu po padu nespat. A pak budit po 2 hodinach celou noc do uplneho probuzeni jestli reaguje. A taky samozrejme by nemel zvracet.
Drzim palce at je dobrej!
ono to moc nešlo ho nedat spát, on mi prostě usnul, ani koupat nechtěl, tak jsem ho jen opláchla a při oblíkání do pyžámka už byl tuhej … od nárazu do usnutí počítám 30-45min … blbý ???
Meluzino zkus ho probudit úplně,bude protvnej,bude plakat,ale zkusit to musíš,musí se na tebe podívat a koukala jsi na ty zorničky,jestli je nemá rozšířené a jestli reagují na světlo,to mě v první chvíli nenapadlo.
holky, asi hloupý dotaz, ale proč se vlastně nesmí usnout ?? spánek většinou léčí.