Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nebyla bys, byla bys na nervy ještě víc, protože bys věděla, co všechno se může stát ![]()
Já bych se možná cítila lehce hystericky, ale k dr. bych ji asi vzala. Lepší 100× zbytečně, než jednou zanedbat
Nebo jí můžeš třeba první zavolat a uvidíš, co ti řekne…
Ahoj, ja bych asi zasla k dr.
Muj syn dostal v 11letech pri telaku do hlavy medicimbalem
Rekl mi to az vecer, s tim, ze ale dobry. Pak se udelala boule. Ja-asi jak jsem u toho nebyla - jsem ho ani nijak nekontrolovla. Po par dnech se milostpan sveril, ze ho porad poboliva hlava, a mne hned doslo, ze taky chodi dost brzy spat. To uz se mi nelibilo, tak jsme sli k dr., ten nas poslal supem do Motola, kde NASTESTI nic zavazneho nenasli, ale rekli mi, ze lehci otres mozku tam byl, a ze to chtelo zkontrolovat hned po uraze (pripadala jsem si jako pitomec), klidovy rezim atd. Pekne ho tam proklepli, byl i na CT, na ocnim … stravili jsme tam cely den.
Je mozny, ze u Vas ta ctyrka sehrala svoji roli
, ale taky nemusela, radeji bych zasla k dr.
no jo, ale ona už spí… když ráno zavolám mudře, je mi jasný, co řekne - ať přijedu a pošle jí na rentgen… nemám z těch rentgenů dobrej pocit, kdyby to mělo být „zbytečně“… je mi jasný, že lepší, než něco zanedbat… ![]()
Teda, medicimbalem to ale musela bejt šlupka!!
Tak to uz si musis rozhodnout sama. A Vy chodite na rentgeny nejak casto ? Mne to po uraze neprijde zbytecny. Ale myslim, ze my jsme na rentgenu nebyli
prisahat bych na to nemohla, ale myslim, ze jsme zacali na neurologii (tam ho proklepli opravdu dukladne, az me to prekvapilo), pak nas poslali na CT, na ocni, a pak jsme se k nim vratili.
dojdi k dr. at máš klid…
já jen že kvuli dostatečné, mi bylo taky několikrát děsně blbě a musela jsme si jít hooodně rychle lehnout… jsem holka a ty jsou vyčuraný, jako díra do sněhu
to ber taky v potaz ![]()
Šla bych k doktorce, sice taky nejsem příznivcem rentgenu, ale zas jak často se dítě takhle praští do hlavy?
Mně teda bylo řečeno, že na rentgenu to bude vidět za dva až tři dny od úderu do hlavy. Vlastně už nevím, proč to trvá, ale trvá to. Ale to bylo u malýho (ročního) děcka, otázka je, jestli to platí i u osmiletýho, tam už je lebka delší dobu srostlá. ![]()
Angua píše:
Nebyla bys, byla bys na nervy ještě víc, protože bys věděla, co všechno se může státJá bych se možná cítila lehce hystericky, ale k dr. bych ji asi vzala. Lepší 100× zbytečně, než jednou zanedbat
Byla by jsi opravdu ještě víc nervní. Pár let jsem pracovala v nemocnici a když se někomu něco stane nevidím ty dobré stránky, ale jen ty nejhorší. A lidé, kteří s medicínou nemají zkušenosti jsou opravdu klidnější- to mohu potvrdit z vlastních zkušeností. A k Dr. by jsem zašla.
bertík28 píše:Angua píše:Byla by jsi opravdu ještě víc nervní. Pár let jsem pracovala v nemocnici a když se někomu něco stane nevidím ty dobré stránky, ale jen ty nejhorší. A lidé, kteří s medicínou nemají zkušenosti jsou opravdu klidnější- to mohu potvrdit z vlastních zkušeností. A k Dr. by jsem zašla.
Nebyla bys, byla bys na nervy ještě víc, protože bys věděla, co všechno se může státJá bych se možná cítila lehce hystericky, ale k dr. bych ji asi vzala. Lepší 100× zbytečně, než jednou zanedbat
No já to vidím na sobě. Nejhorší je, když si začnu o nějaké nemoci něco hledat. Normálně jsem s tím musela natvrdo přestat a říct si, že budu důvěřovat výhradně doktorům, protože se ze mě stával uzlíček nervů ![]()
Pardon za OT
![]()
Nelisa píše: Šla bych k doktorce, sice taky nejsem příznivcem rentgenu, ale zas jak často se dítě takhle praští do hlavy?Mně teda bylo řečeno, že na rentgenu to bude vidět za dva až tři dny od úderu do hlavy. Vlastně už nevím, proč to trvá, ale trvá to. Ale to bylo u malýho (ročního) děcka, otázka je, jestli to platí i u osmiletýho, tam už je lebka delší dobu srostlá.
Angua píše:bertík28 píše:Angua píše:Byla by jsi opravdu ještě víc nervní. Pár let jsem pracovala v nemocnici a když se někomu něco stane nevidím ty dobré stránky, ale jen ty nejhorší. A lidé, kteří s medicínou nemají zkušenosti jsou opravdu klidnější- to mohu potvrdit z vlastních zkušeností. A k Dr. by jsem zašla.
No já to vidím na sobě. Nejhorší je, když si začnu o nějaké nemoci něco hledat. Normálně jsem s tím musela natvrdo přestat a říct si, že budu důvěřovat výhradně doktorům, protože se ze mě stával uzlíček nervů
Pardon za OT![]()
haha je to tak, kdykoliv jsme dělal nějakou zkoušku, tak to co jsem se učila, to mi vždy bylo
všechny příznaky tomu dojista naznačovali
lepší je nevědět
jinak od RTG, jak tu někdo psal, že je za dva dny, tak to je nesmysl. to jim řekl doktor blbost. pokud by bylo po pádu krvácení ať do nebo pod mozkové pleny, tak s eto řeší okamžitě. za dva dny by bylo pozdě.. max tak kontrolní rtg je po prvním za dva dny..
Tak jsem jí nakonec k doktorovi včera ráno vzala, stěžovala si po ránu na bolesti hlavy…
Opravdu nás poslala na rentgen, sama udělala vyšetření, nikde nic. Dneska už je ve škole..
Asi se jí opravdu po tý čtyřce „přitížilo“
Ale oficiálně je (vzhledem k tomu, že si na hlavu stěžovala) po lehkém otřesu mozku a nemá dva týdny cvičit ![]()
Ad být doktorkou - takhle si najdu na netu spoustu blbostí a jsem ještě vystreslejší.
Aspoň bych uměla filtrovat kraviny ![]()
Díky za rady a příspěvky!!
Mariee píše:
dojdi k dr. at máš klid…já jen že kvuli dostatečné, mi bylo taky několikrát děsně blbě a musela jsme si jít hooodně rychle lehnout… jsem holka a ty jsou vyčuraný, jako díra do sněhuto ber taky v potaz
No právě ![]()
melody, tak to je fajn, že jí nic není…
hele zase lepší héééérečka, než úraz…a vem si kolikrát jsme to dělaly my, když jsme byly malé ![]()
Mariee píše:
melody, tak to je fajn, že jí nic není…hele zase lepší héééérečka, než úraz…a vem si kolikrát jsme to dělaly my, když jsme byly malé
Dík, taky mi odlehlo, že je v pohodě… ![]()
Vždyť já na to taky vzpomínám! Pořád mě bolelo v krku a měly hrooozně vysoký teploty
Já měla takovejch zameškanejch hodin!! Kdybych se radši učila, neseděla bych teď v kanclu na zadku a mohla bejt ta doktorka
Jestli je po mě, se mám na co těšit ![]()
Ahoj, prosím poraďte…
Včera jsme byly s osmiletou dcerou v zoo, dělala blbiny se psem, skočil na ní a povalil jí. Praštila se hlavou do dřevěný lavičky. Na hlavě má bouli, hned se zvedla, komunikovala, bolela ji hlava jen na místě tý boule. V noci jsem jí kontrolovala, když se celou noc a ráno nic nedělo, poslala jsem jí do školy s tím, že když jí bude bolet hlava, zvracet, motat se, ať to okamžitě řekne učitelce. Přišla v pohodě, celý den nic. Už bych to byla bývala neřešila. Večer začala psát úkoly, já našla v sešitě „dostatečnou“ známku, začala jsem zvyšovat hlas a v tý chvíli si začala stěžovat, že se jí motá hlava, zalehly jí uši. Na chvíli si lehla, za pět minut byla zase v pohodě. Kdyby se nepraštila do tý hlavy, myslela bych si, že to bylo z nervů, jak jsem chtěla výchovně působit… Ale teď jsem přece jen nervní, jestli to nemohlo mít souvislost s tím úderem do hlavy… Řešily byste to? Šly byste k doktorovi? Když se jí jednou zatočila hlava, neposlaly byste jí k doktorovi?
Dík moc! Proč já nestudovala medicínu! Byla bych klidnější