Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
holky malá mi v 17 hodin spadla ze židle,už si tam vyleze sama a já abych měla oči všude,spadla samozřejmě na hlavu,ale myslim si že to trochu zbrzdila rukama,no má tam hroznou bouli,hned začala plakat,do pár minut se uklidnila a hned mě začala tahat za ruku že si jdem zase hrát,celý večer se chovala stejně,nezvracela,zkoušela jsem na bouli i šahnout jestli se ožene ale vůbec jí to nevadilo,jako by se nic nestalo,ted už spí,usla normálně,žádné změny v chování,budu jí sledovat,ale všude píšou že se má dítko i vzbudit,jenže jestli jí v noci vzbudim tak už mi nezabere,jak jste to dělali vy když vám dítko spadlo a pak jste ho museli hlídat,budili jste? Sakra že se to taky nikdy nestane ráno,vždycky je to večer,tak snad to bude OK,no mám strach.
Když máš strach tak jsi měla jet k dr, na hlavu ze židle takhle malá holčička
, já bych jela.
Když budit, tak aby se probrala a zareagovala, na otázku nebo něco.
Hodaka píše:
Když máš strach tak jsi měla jet k dr, na hlavu ze židle takhle malá holčička, já bych jela.
je neděle,manžel je až do zítra pryč,nemám auto ani řidičák ani autosedačku aby mě někdo k dr dovezl a bydlim na vesnici
rozumbrada píše:
Já jsem v noci nebudila, protože jsem na to zapomněla.![]()
![]()
![]()
no tak to jsi dobrá,to já spíš nebudu v noci spát
Tolik pádů už u nás bylo a boulí taky. Pády z postele, sedačky i stolu. Pokud vypadá, že je v pořádku, tak to bude v pohodě. MYslím, že s každou boulí se nemusí jezdit k dr.
Sumaya píše:
Tolik pádů už u nás bylo a boulí taky. Pády z postele, sedačky i stolu. Pokud vypadá, že je v pořádku, tak to bude v pohodě. MYslím, že s každou boulí se nemusí jezdit k dr.
jojo to si myslim taky,malá padá často,chodí od 10 měsíců a od roka,nechodí ale běhá,sem tám nějaká ta boule je ale ne až tak veliká.
Ahoj,tak nas malej uz ma za sebou hooodne padu a nikdy jsem s nim nikam nejela! A kdybych mela po kazdym padu na hlavu jezdit na pohotovost,byla bych tam skoro kazdy den ![]()
Pokud je mala v pohode a na nic si nestezuje,bude to v poradku ![]()
fufiiina píše:Hodaka píše:je neděle,manžel je až do zítra pryč,nemám auto ani řidičák ani autosedačku aby mě někdo k dr dovezl a bydlim na vesnici
Když máš strach tak jsi měla jet k dr, na hlavu ze židle takhle malá holčička, já bych jela.
Jojo, to se strašně dobře radí. Mně nedávno taky spadl syn, samozřejmě pěkně navečer. Řidičák by sice byl, ale muž i s autem a sedačkami několik set kilometrů daleko, doma tři děti, z toho jedno malé miminko. Nič moč teda. Taky jsem se rozhodla nejet. Jenže jsem si po hodině všimla, že syn nehýbe zápěstím, a jet se prostě muselo - pomohla mi kamarádka (v taxislužbě mi řekli, že sedačky nemají a rodina, která by připadala v úvahu, úplně vybouchla) - vlastně jsem si oddechla, že bude zkontrolovaný (i když co následovalo, už tak vtipné nebylo, ale to už je jiná pohádka).
Přeju, ať je to v pohodě, už ať máte zítra.
Příspěvek upraven 30.01.11 v 20:56
U nás padal hlavně starší.Nejhorší to bylo kolem roku a půl. Taky pár pádů bylo ošklivých, i ze stolu na hlavu nebo venku uklouzl na chodníku na betonový obrubník. Já jsem teda s ním po tak blbém pádu byla i na pohotovosti, naštěstí vše v pořádku, ale byla jsem ráda, za ten klid.
Udělali mu RTG, nějaké vyšetření přes zorničky, hybnost hlavy apod., doporučili v noci probudit. Já jsem probudila, ne úplně do probrání, stačí, když dítě reaguje.
Upozorňuju ale, že v prvních dvou hodinách spánku je buzení složité, protože dítě prochází fází hlubokého spánku a v této fázi se obecně špatně budí. Tak, aby Tě to ještě víc nepolekalo.
Jinak se uvádí, že největší riziko je v prvních 2 hodinách po pádu, potom prudce klesá. Zvlášť, když dítě nebylo v bezvědomí a nezvracelo.
Ale na druhou stranu, takových pádů fakt ještě bude. Snažila jsem se neplašit. I u nás u obou dětí pár pádů bylo. Když se to stalo na večer, vždy jsem se snažila dítě během noci probudit.
fufiiina píše:Hodaka píše:je neděle,manžel je až do zítra pryč,nemám auto ani řidičák ani autosedačku aby mě někdo k dr dovezl a bydlim na vesnici
Hele radši ji hlídej, tak se holt moc nevyspíš, ono tady je spousta hrdinek ale je rozdíl mezi pádama, což posoudíš jen ty jak holčička spadla, určo to nic nebude ![]()
Příspěvek upraven 30.01.11 v 20:57
taky se u nás už zadařilo (ped 14 dny)
ale dcerku nejvíc zajímalo, že jí z ruky vypadl rohlík a řvala jen kvůli tomu, že ho neměla
z toho jsem usoudila, že se jí nic hrozného nestalo
do večera jsem po ní koukala, ale večer a v noci už jsem nebudila - prý kdyby otřes mozku, tak je dítě apatické a je to hodně znát na tom jak se chová ![]()
ne byla celý 3 hodky v pohodě,jen ta srašná boule,to až zítra uvidí tatínek,tak zase zakroutí očima,máma taky říkala,dítě bez boulí neexistuje,za nás se prý nikam nejezdilo,RTG žádný a taky jsme to prý přežili
ibbu píše:
taky se u nás už zadařilo (ped 14 dny)ale dcerku nejvíc zajímalo, že jí z ruky vypadl rohlík a řvala jen kvůli tomu, že ho neměla
z toho jsem usoudila, že se jí nic hrozného nestalodo večera jsem po ní koukala, ale večer a v noci už jsem nebudila - prý kdyby otřes mozku, tak je dítě apatické a je to hodně znát na tom jak se chová
no tak si alespon nepřipadám jak neschopňas,slišim jí v pokojíčku chrupkat tak snad taky dobrý
Hele moje děti jsou tak otlučený, že kdyby si všechny pády pamatovaly tak mě až budou dospělí zažalujou, že jsem je líp nehlídala ![]()