Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Andrejka88 no ono je to nad spankem, spis az ve vlaskach. Ale asi mas pravdu, pro jistotu zajdu. Diky
@Anonymní píše:
@Andrejka88 no ono je to nad spankem, spis az ve vlaskach. Ale asi mas pravdu, pro jistotu zajdu. Diky
Tak to bude mit asi jen citlivou kuzi po tom padu, ale za zeptani nic nedas. Ja jsem teda ten typ, co chce vzdycky vsechno vedet hned a ne celou noc premyslet a trapit se…
@Anonymní píše:Čtu dobře, že se to stalo včera večer? Takže je to už více než 24 hodin? Já nevím no. Ono tou návštěvou lékaře nic nezkazíš, ale kdyby byl nějaký problém, tak se to asi projevilo už dávno
Ahoj, prosim rypalky, aby nepsaly. Uz tak mi z toho neni nejlip.Dcerka 2 a pul roku spadla vcera vecer z postele primo na hlavu. Strasne plakala, ale jen asi dve minuty. Jelikoz se chystala spat, tak byla unavena. Budila jsem ji co tri hodiny a byla ok. Dneska se chovala naprosto stejne jako jindy. Neni unavena ani plactiva. Na hlave nema zadnou viditelnou bouli ani modrinu, jen ma velmi bolestivou pravou stranu na spankem. Opravvdu staci jen prejet lehce rukou a mala uz fnuka. Dnes mi u vecernicku rikala, ze se ji chce blinkat. Ale ani se nenadavila a za chvilku uz zase litala. Ze chce blinkat rekla jeste jednou, kdyz sla do postele, ale jenom lehla, tak vse ok. Nevjm, jestli spis nereaguje na to, ze jsem se o tom padu sama ptala, jestli nechce blinkat. Jinak je uplne ok. Mam zajitzitra k mudr? Nebo byste to nechali byt? Dekuji za radu…
Nám kluk padá pořád, nedávno boule na čele obrovská jak ořech a fialová, zakopl a upadl na hranu zdi, vstřebává se to už 3 týden. Z postele přímo na hlavu spadl minulý týden, chtěl udělat,,komínek,,ale jaksi se trefil mimo postel. Už to moc neřeším, pořve si a je to o. k. Pád z postele není taková výška. To když mi vypadl v obchodě z kočárku před 14 dny (pozadu na hranu nějaké lišty, ale naštěstí úder do hlavy ztlumil zádama), tak to bylo jiný kafe, lebeční spodina je nebezpečná. Co se týká vaší malé, tak spánek je též nebezpečné místo (na rozdíl třeba od čela) a to blinkání (resp. pocit na zvracení) by mě asi znejistilo. Pokud na to pořád myslíš, tak radši k dr. zajdi. Ale jak píšu, postel není na tak velké dítě žádná vejška, pokud tam nebyl ostrý nábytek nebo předmět.
Sla by som k doktorke, skorej pre ten pocit, ze je vsetko ok..mna by len zaujimalo co poznate tym, ze ohmatate hlavu? ![]()
Může to na pohmat bolet i když tam boule není, jen třeba modřina. Osobně bych nešla, možná bych zavolala. Ale to musíš vyhodnotit sama
Pro tvůj klid si, ale asi zajeď, ať nemusíš mít strach ![]()
Já bych tam taky zašla. Sice už je to dlouho, nic vážného to asi nebude. Ale pokud jí to takhle bolí, nechala bych udělat rentgen. Může to být jen naražené, ale taky tam může nějaká malá prasklinka na lebce být. Tak pro jistotu.
@miisenka píše:
Sla by som k doktorke, skorej pre ten pocit, ze je vsetko ok..mna by len zaujimalo co poznate tym, ze ohmatate hlavu?
Pohmatem poznáš citlivost nějakého místa. Je to důležité při diagnostice na všech částech těla. Např. hlava se vyšetřuje poklepem břicho pohmatem atd. a sleduje se citlivost toho daného místa ![]()
@krtek7489 píše:
Pohmatem poznáš citlivost nějakého místa. Je to důležité při diagnostice na všech částech těla. Např. hlava se vyšetřuje poklepem břicho pohmatem atd. a sleduje se citlivost toho daného místa
A poznas treba zakrvacanie do mozgu? ![]()
Pochopila by som to, keby matka bola lekar alebo medicka, ale u laika prehmatavat a poklepavat mi pride odvazne, lebo prd sa pozna obcas i v nemocnici..treba asymptomaticky zanet slepeho streva apod..
@miisenka píše:
A poznas treba zakrvacanie do mozgu?
Pochopila by som to, keby matka bola lekar alebo medicka, ale u laika prehmatavat a poklepavat mi pride odvazne, lebo prd sa pozna obcas i v nemocnici..treba asymptomaticky zanet slepeho streva apod..
Je to takové základní vyšetření, jak je určité místo citlivé. A krvácení do mozku
. To dítě chce po pádu sledovat, jsou varující příznaky. Protože jezdit s každým bouchnutím do hlavy k lékaři, tak třeba my by jsme tam byli několikrát týdně. A nechat několikrát týdně dítěti rentgenovat hlavu, když mu vůbec nic není a nemá žádné příznaky jakéhokoliv problému? Je to hrozně těžké no ![]()
@krtek7489 píše:
Je to takové základní vyšetření, jak je určité místo citlivé. A krvácení do mozku. To dítě chce po pádu sledovat, jsou varující příznaky. Protože jezdit s každým bouchnutím do hlavy k lékaři, tak třeba my by jsme tam byli několikrát týdně. A nechat několikrát týdně dítěti rentgenovat hlavu, když mu vůbec nic není a nemá žádné příznaky jakéhokoliv problému? Je to hrozně těžké no
urcite..ty asi nechapes moju ironiu, chcelo by to ironickeho smajlika.. ![]()
Ja so myslim, ze matka by nemala dieta vysetrovat, max. pozorovat..
tazko hodnotit..
Holky normálně neplaším ale už nevím jestli jet nebo ne. při první ráně jsem si říkala ok ale už i moje máma mi říká že by raději šla k dr že opakovaně to není sranda. Ve čtvrtek ráno syn uklouzl na vytřených kachličkách na chodbě dopadl na hlavu zezadu tak jsem se bála aby mu něco nebylo v noci budila tak jak se to dělá běžně nic mu nebylo v pátek byl jakž takž klid a v sobotu ráno zakopl vybil sklo na tv stolku a pod okem se praštil o roh konferenčního stolu má tam šrám přes půl líčka pod okem. v sobotu se ještě večer se zase bouchl do hlavy do stolu a taky boule a dneska se zase opět nahaněli s bráchou a zase spadl na kachličkách na chodbě a zase rána do hlavy tak já už nevím jestli ho nevzít na rtg do špitálu mám už strach když má takové opakované rány do hlavy vypadá jako že mu nic není ale já mám strach. Pořád jim mužu vysvětlovat at neběhají starší honí toho mladšího straší ho a mlaďoch před ním utíká a já se můžu uřvat aby toho nechali. raději annonym připadám si beschpně že nedokážu uhlídat dvě děti. manžel tvrdí že je to zbytečné když mu nic není.
Pokud mu nic neni, neblije, neni spavy, tak bych nejela. Nasad mu helmu, treba ho prestane bavit litat ![]()
Ja bych sla v kazdem pripade, pokud ma citlivy spanek muze to klidne neco byt nebo budes akorat zbytecne nervozni. Kdyz ti doktorka rekne, ze je ok, tak budes klidnejsi…