Autonehoda a úraz - jak vymáhat náhradu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
164
5.3.11 11:34

Autonehoda a úraz

Včera jsem měla autonehodu. Paní do nás narazila zezadu- jasná její vina. Auto mám na maděru :cry: Z místa nehody mě odvezla sanitka- mám zhmožděnou krční páteř a na 3 týdny límec. Policie si ofotila papír z nemocnice. A mě tak napadá- na kom, jak a kde vymáhat nějaké bolestné? Mám 14ti měsíčního chlapečka a nemůžu ho moc chovat atd…omezená hybnost…prostě je vše na prdlačku. Máte někdo radu, č přímo zkušenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
5.3.11 11:41

Mělo by to jít z jejího povinného ručení

Povinné ručení kryje škody způsobené motorovým vozidlem, jedná se o:

* škody na zdraví nebo usmrcením - včetně nákladů na léčení zraněného, * věcné škody, * škody, které mají povahu ušlého zisku, * účelně vynaložené náklady na právní zastoupení pojištěného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 11:42

Plus jěště jestli ty máš úrazové pojištění :wink:

Ať se brzy uzdravíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
5.3.11 11:44

jojo, mám nějaké úrazové pojištění…ale jestli je možné vymáhat nějaké „bolestné“ či jak to nazvat… jak se teď mám starat o malého?? Prostě je to složité…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
5.3.11 11:48
trumbelín píše:
jojo, mám nějaké úrazové pojištění…ale jestli je možné vymáhat nějaké „bolestné“ či jak to nazvat… jak se teď mám starat o malého?? Prostě je to složité…

proste chces vyryzovat, aby Ti nieco zaplatila z vlastneho vrecka? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
5.3.11 11:50

no nevím…pokud tohl pokryje to povinné ručení, tak je to v pohodě! Já vůbec nevěděla jak to chodí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 11:58

Obávám se,že na tophle by jsi to asi musela vymáhat soudně nebo pak jěště nějakou obklikou…jako posudek atd…

jediný co se tady dá poradit aby jsi to léčení natahovala co nejdíl…to dostaneš víc peněz.

Ale za mě,buď ráda,že jsi nevezla prcka a buď ráda,že máš jen límec!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.3.11 12:14

Ahoj. Předně přeju, ať už nejsou žádné zdravotní komplikace.

Já bych asi zavolala viníkovi a zkusila se s ním v klidu domluvit. Myslím si, že by měl být jeho problém, kde ty peníze sežene - jestli to pokryje pojistka nebo ne.

Bolestné bych já osobně nevyžadovala (nemáš třeba svoje úrazové pojištění?), ale myslím si, že chtít něco jako náhradu nic špatného není. Zvlášť pokud třeba budeš potřebovat pomoct s dítětem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.3.11 12:25
soldi píše:
trumbelín píše:

chceš aby tiněco platila ze svýho? :mrgreen: :roll: těžko :mrgreen: Bolestné… jako kdyby si byla třeba nepohyblivá, rozlámaná, ale jen kvůli krku…

proste chces vyryzovat, aby Ti nieco zaplatila z vlastneho vrecka? :roll:
  • Citovat
  • Upravit
17310
5.3.11 12:30
hkac píše:
Ahoj. Předně přeju, ať už nejsou žádné zdravotní komplikace.

Já bych asi zavolala viníkovi a zkusila se s ním v klidu domluvit. Myslím si, že by měl být jeho problém, kde ty peníze sežene - jestli to pokryje pojistka nebo ne.

Bolestné bych já osobně nevyžadovala (nemáš třeba svoje úrazové pojištění?), ale myslím si, že chtít něco jako náhradu nic špatného není. Zvlášť pokud třeba budeš potřebovat pomoct s dítětem..

Přišlo mi to úsměvné :-D Chtít něco jako náhradu?Ona je pojištěná,náklady na léčení a za újmu na zdraví dostne z povinného ručení+ze svojí pojistky…Žijeme v ČR ne USA.Třeba vám to přijde hrozné,ale já osobně bych nic ze svého neplatila pokud by to nebylo nařízeno soudně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 12:42

Jěště jsem našla tohle…

Bolestné a ztížení společenského uplatnění se posuzuje podle vyhlášky č. 440/2001 Sb. o odškodnění bolesti a ztížení společenského uplatnění. Tato vyhláška obsahuje čtyři přílohy: Sazby bodového hodnocení za bolest u úrazů, sazby bodového hodnocení za ztížení společenského uplatnění u úrazů, sazby bodového hodnocení za bolest u nemocí z povolání a sazby bodového hodnocení za ztížení společenského uplatnění u nemocí z povolání. Každá ztěchto příloh je seznamem různých nepříznivých zdravotních stavů a poškození, přičemž každému z těchto stavů je přiřknuta určitá bodová sazba či bodové rozmezí. Za každý jeden bod, ať již bolestného nebo ztížení společenského uplatnění, přísluší náhrada ve výši 120 Kč. Úkolem lékařského posudku je zařadit stav konkrétního nemocného pod jednotlivé položky této vyhlášky, a tak určit správný počet bodů. V mimořádných případech může posuzující lékař bodové ohodnocení i zvýšit nad úroveň stanovenou v přílohách.

Mohli by ti poradit na pojišťovně jak postupovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
5.3.11 13:07

Promin, ale tohle mi příjde trapné. Jasně auto at ti pojištovna proplatí, úraz si proplat z vlastní pojistky, ale chtít aby ti někdo platil bolestné? VAŽ SI TOHO, ŽE ŽIJEŠ A ŽE JSI NEVEZLA DÍTĚ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
5.3.11 13:16

já to dítě v autě vezla!!!! Naštěstí je v pořádku!! Klepu se ještě teď, jak křičel!!! Naštěstí je OK!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
5.3.11 13:20

Manžel měl před 3 lety autonehodu, nezavinil ji, skončil se zlomeným výběžkem krčního obratle a zlomenou rukou, límec půl roku a potom rehabilitace. Dlouhé léčení, trvalé následky (omezená hybnost ruky apod.) Viník nic neplatí, všechno platí jeho pojišťovna, ať už je to bolestné, ušlé zisky a ostatní náklady (na léčení apod.). Je to docela dost papírování, prostě si to musíš všechno „vyběhat“, lékařský posudek (body ohodnotí tvé úrazy). Manžel potom ztížení společenského uplatnění vymáhal pomocí právníka, takže to by bylo na delší vysvětlování. Přeji ať se brzy uzdravíš, hlavně že to nedopadlo hůř. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 13:21
trumbelín píše:
já to dítě v autě vezla!!!! Naštěstí je v pořádku!! Klepu se ještě teď, jak křičel!!! Naštěstí je OK!

Ale to nám píšeš až teď 8-o :wink:

nehody jsou na každém rohu,ty jsi měla to štěstí,ikdyž to teď nevidíš a myslíš si něco jiného.Buď tedy ráda,že je malý OK a ty máš „jen“ ten krk :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák