Autonehoda a úraz - jak vymáhat náhradu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12735
5.3.11 13:30
trumbelín píše:
já to dítě v autě vezla!!!! Naštěstí je v pořádku!! Klepu se ještě teď, jak křičel!!! Naštěstí je OK!

Tak to teda promin, ale napsala jsi to až teď. Tak ať jste hlavně oba zdraví!!! :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.3.11 14:11

Tak já bych se vůůůbec nestyděla vymáhat něco jako bolestné. Máš újmu - máš a vůbec by mne nezajímalo, kde na to paní vezme - jestli ze svého nebo z pojistky, za blbost se holt platí. Na druhou stranu, kdybych byla na místě paní, neplatila bych, kdybych nemusela, no jsem holt swině, já vím :mrgreen: To jen, že nebude jednoduché něco z ní vyrazit.
Před časem jsem si všimla, že sem na emimino chodí uživatel JOZIMIL https://www.emimino.cz/profil/jozimil/
vím o něm, že je jakýsi finanční poradce, pojišťovák a psal i tom, že umí vymáhat odškodnění při dopravních nehodách. (samosebou to asi nebude dělat zadarmo, ale jestli vytříská slušnou sumu…) zkus ho kontaktovat a domluvit se, jestli by ti nepomohl, doufám, že se tím ještě zabývá.
Jo a jestli je auto na maděru, tak pravděpodobně bude v řiti i dětská autosedačka, přestože může vypadat navenek, že je OK. Dítě bych v ní teda už nevozila a domáhala se náhrady škody i za tu autosedačku - to už by z povinného ručení jít mělo a ne aby s tebou vyjebali proto, že autosedačka není nová. Tohle tu zase radil kdysi Steeve :wink:

Příspěvek upraven 05.03.11 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
5.3.11 14:11

Mno já nevím asi to nevidím tak černě, máš límec, ale jinak se celkem hýbat můžeš. Představ si, že by si zůstala jako ležák a to třeba do konce života, pak bych možná nějaký bolestný vymáhala.
Myslím, že pani co do vás nabourala asi taky není lehce, když si představí, že to mohlo skončit i hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
5.3.11 14:15

Pak je otázka kdo do tebe naboural. Určitě nebue chtít nic platit tak to vidím jako handrkování se . Bueš muset vzít právníka a pokud soud prohraješ tak platit i soudní poplatky. Mělas tý pani říct v jaký jsi situacia jak ti zavařila, pokud by se to stalo mě měla bych pak černé svědomí a nějak se ti snažila pomoci, ale v dnešní době :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 14:18
Gina108 píše:
Tak já bych se vůůůbec nestyděla vymáhat něco jako bolestné. Máš újmu - máš a vůbec by mne nezajímalo, kde na to paní vezme - jestli ze svého nebo z pojistky, za blbost se holt platí.
Před časem jsem si všimla, že sem na emimino chodí uživatel JOZIMIL https://www.emimino.cz/profil/jozimil/
vím o něm, že je jakýsi finanční poradce, pojišťovák a psal i tom, že umí vymáhat odškodnění při dopravních nehodách. (samosebou to asi nebude dělat zadarmo, ale jestli vytříská slušnou sumu…) zkus ho kontaktovat a domluvit se, jestli by ti nepomohl, doufám, že se tím ještě zabývá.
Jo a jestli je auto na maděru, tak pravděpodobně bude v řiti i dětská autosedačka, přestože může vypadat navenek, že je OK. Dítě bych v teda už nevozila a domáhala se náhrady škody i za tu autosedačku - to už by z povinného ručení jít mělo a ne aby s tebou vyjebali proto, že autosedačka není nová. Tohle tu zase radil kdysi Steeve :wink:Příspěvek upraven 05.03.11 v 14:15

tak tohle už mi přijde vážně nechutný :roll: Vytřískat z někoho slušnou sumu za zhmoždění krku?8-o 8-o 8-o Nakonec když to tak čtu tak bude chudák ta ženská co do zakaladatelky nabourala :think: Asi dám řidičák do poličky a přestanu řídit :lol:

S autosedačkou souhlasím,je z havarovaného auta takže nepouživatelná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.3.11 14:21
verenika píše:
Gina108 píše:
Tak já bych se vůůůbec nestyděla vymáhat něco jako bolestné. Máš újmu - máš a vůbec by mne nezajímalo, kde na to paní vezme - jestli ze svého nebo z pojistky, za blbost se holt platí.
Jo a jestli je auto na maděru, tak pravděpodobně bude v řiti i dětská autosedačka, přestože může vypadat navenek, že je OK. Dítě bych v teda už nevozila a domáhala se náhrady škody i za tu autosedačku - to už by z povinného ručení jít mělo a ne aby s tebou vyjebali proto, že autosedačka není nová. Tohle tu zase radil kdysi Steeve :wink:Příspěvek upraven 05.03.11 v 14:15

tak tohle už mi přijde vážně nechutný :roll: Vytřískat z někoho slušnou sumu za zhmoždění krku?8-o 8-o 8-o Nakonec když to tak čtu tak bude chudák ta ženská co do zakaladatelky nabourala :think: Asi dám řidičák do poličky a přestanu řídit :lol:

S autosedačkou souhlasím,je z havarovaného auta takže nepouživatelná

Jóoo, to je život :mrgreen: Mně se zas nelíbí názory, že by nad tím zakladatelka měla jen tak mávnout rukou a děkovat bohu za to, že má „jenom“ límec a auto v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.3.11 14:22
verenika píše:
hkac píše:
Ahoj. Předně přeju, ať už nejsou žádné zdravotní komplikace.

Já bych asi zavolala viníkovi a zkusila se s ním v klidu domluvit. Myslím si, že by měl být jeho problém, kde ty peníze sežene - jestli to pokryje pojistka nebo ne.

Bolestné bych já osobně nevyžadovala (nemáš třeba svoje úrazové pojištění?), ale myslím si, že chtít něco jako náhradu nic špatného není. Zvlášť pokud třeba budeš potřebovat pomoct s dítětem..
Přišlo mi to úsměvné :-D Chtít něco jako náhradu?Ona je pojištěná,náklady na léčení a za újmu na zdraví dostne z povinného ručení+ze svojí pojistky…Žijeme v ČR ne USA.Třeba vám to přijde hrozné,ale já osobně bych nic ze svého neplatila pokud by to nebylo nařízeno soudně :nevim:

Tak já jsem se asi špatně vyjádřila. Rozhodně bych nechtěla nic jen proto, že vidím šanci něco získat (a ani si to nemyslím o zakladatelce). Ale jestli o něco přijdu - jako v tom smyslu, že třeba budu muset platit někomu, že mi hlídá dítě, protože já toho nejsem schopná, nebo budu mít jiný výdaj - my tady těžko víme, co přesně se stalo a jak moc to ovlivní budoucí fungování zakladatelky. Pak bych náhradu chtěla, pokud by to pokryla pojistka, tak tím líp a nic bych neřešila. Pokud jde jen o nepohodlí atp (jako třeba límec), tak o tom žádná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 14:32

Gino- ona nad tím přece nemávne rukou,dostane peníze s pojistky.A jak jsem sem dávala ten odkaz tak tam je všechno zohledněno.Jen vše musí zmínit u dr. který to bude vyplňovat.

hkac- stjená odpověď jako u Giny :wink:

Jen tak mimochodem- znám lidi co s takovým poraněním z autonehody chodili do práce…tím nechci nazanačit,že to nebolí nebo to nestěžuje život,ale jen že mi přijde divné chtít po dotyčné nějaké vyrovnání :think: Pokud by mi zlomila obě ruce tak potom je to něco jiného,to bych si ani prd… neutřela :lol:

A stejně je to bezpředmětné řešit,nejlíp jí poradí pojišťovna a když chce do osobního sporu tak právník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
5.3.11 14:38

:roll: :roll: Ty voéé :roll: :roll: pokud já vím tak chtěla radu jak dosáhnout na nějaké odškodnění atd.
To,že to dělá,proč to dělá a jak to udělá je už bezpředmětné a hlavně není vaše věc.Že by jste to neudělaly vy,neznamená,že nemůže nikdo jiný.Buď poraďtě nebo sem vůbec nechoďte.Starejte se prosím o sebe!!!!!!

Názor na to mám svůj a je jedno jaký.Já bych se domluvila se svou zdravotní pojišťovnou,tam Ti určitě poradí co a jak.Klidně jim napiš email,oni docela rychle odepisují,teda nevím jakou máš.
Přeji zdraví a at si brzo fit :palec:

Příspěvek upraven 05.03.11 v 14:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 14:39

Jen mě mrzí,že jsme se zase dostaly jinam :roll: A vypadá to,že se zastávám té co jí nabourala.

Mě nabourali 1×,manžela už 3×.Nikdy se nám nikdo z viníků neomluvil,nezajímal se jak nám je…Je to autoNEHODA.Ona jí přece nenabourala schválně,udělal chybu,byla-bude potrestána.škoda bude zaplacena jak na zdraví,majetku atd.

Přijde mi tohle nefér,zrovna tak můžete zítra vy někoho nabourat a pak by jste asi neradi aby jste byly někde propírány a bylo doporučeno vás oškubat(nepíšu,že to má zakladatelka v plánu),ale bylo jí to tady doporučeno…

Měla by se obracet na pojišťovnu té paní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
5.3.11 14:49

Tak já bych byla taky svině a taky bych to udělala proč ne!Copak jsou všichni slušnáci?To těžko to by tenhle stát vypadal jinak.Jak toho docílit to neporadím…já díky bohu tohle nezažila a doufám že ani nezažiju bych totiž musela toho řidiče zabít na místě! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 15:02

asi nejsem ta správná svině :lol: :lol:

no nic dámy,hlavně aby se zakladatelka brzy uzdravila..to ostatní je až na druhém místě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
5.3.11 15:06
verenika píše:
asi nejsem ta správná svině :lol: :lol:no nic dámy,hlavně aby se zakladatelka brzy uzdravila..to ostatní je až na druhém místě :mavam:

S tím druhým souhlasím.
Toho prvního si nevšímám,naštěstí nejsem vztahovačná :wink: (ikdyž jsem svůj názor nevyjádřila)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 15:08
ciniminisek píše:
verenika píše:
asi nejsem ta správná svině :lol: :lol:no nic dámy,hlavně aby se zakladatelka brzy uzdravila..to ostatní je až na druhém místě :mavam:
S tím druhým souhlasím.
Toho prvního si nevšímám,naštěstí nejsem vztahovačná :wink: (ikdyž jsem svůj názor nevyjádřila)

ježíš já to nemyslela na tebe 8-) 8-o :wink: To se přece říká ne? To je zase trapas :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
5.3.11 16:01
verenika píše:
ciniminisek píše:
verenika píše:
S tím druhým souhlasím.
ježíš já to nemyslela na tebe 8-) 8-o :wink: To se přece říká ne? To je zase trapas :oops:

Však já vím a zle jsem to také nemyslela :wink:
Určitě to trapas není,v mluvené konverzaci bych se nad tím ani nepozastavila,tady jsem s to musela přečíst víckrát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák