Náraz do sloupu - otřes mozku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3549
29.3.11 21:04

Mě se stalo,když bylo malému osm měsíců,že mi spadl z postele na hlavičku,rady doktora,pozorovat chování,nedávat spát,budit,kontrolovat zorničky (to mě napoprvé nenapadlo),samozřejmě při zvracení okamžitě volat rychlou.

Boužel ho nevidíme,musíš to zhodnotit ty na základě zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
29.3.11 21:05

Za mě teda po velké ráně do hlavy jet vždy když se jedná o malé dítě. Jeli jsme se sestřenkou, dva roky, upadla na hlavu, byla boule a hodně ospalá, vzali nás okamžitě přednostně, nastesti to pak bylo ok, ale rozhodne se nechovali, ze jsme hysteriční.. Docela kolem nas litali, ale je fakt že malá byla dost mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
29.3.11 21:05

neděs se,ale mě to bylo vysvětleno tak,že se nesmí dát spát,kdyby měl otřes mozku,tak by mohl upadnout do komatu z toho důvodu se radí i zkoušet budit.Ale to jsou vyjímky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
29.3.11 21:21

a malej šel spát nějak dřív než obvykle? Nebo usnul rychleji a tvrději než obvykle? No mě se to moc nezdá, nechci plašit, ale zkus si aspon zavolat na pohotovost co mas dělat, ono ospalost, nechutenstvi, opoceni,z rychlene dychani apod jsou příznaky urazu hlavy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27
29.3.11 21:28

on šel spát naopak pozdějc, asi o hodinu, a ještě k tomu nespal ani minutu přes den (což normálně tak hodinu/dvě dá) … byla jsem ho budit, koukl na mě, světlo mu vadilo a na dotaz, jestli ho něco bolí, říkal, že nebolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
29.3.11 21:31

tak to ho kontroluj a radeji ho casto bud a uvidis, pokud bude reagovat takto tak to snad bude dobry, jeste si pohlidej aby rano nespal dyl jak obvykle. Když se ti nebude cokoliv zdat tak radeji jed na pohotovost

• Citovat
  • Upravit
3153
29.3.11 21:33

určitě ho probud, ale úplně at vidíš jak reaguje.
Na pohotovsti nám říkali kontrolovat zorničky po 2h.
Já nevím, ale zdá se mě to rychlý to usnutí, nereagování a tak. Ale nevím jestli nebyl i unavený jinak a tak.
Dej vědět co a jak :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
29.3.11 21:35

já si právě myslím, že byl dost přetaženej a proto tak rychle usnul … určitě ho budu kontrolovat, všem moc děkuju za zájem a poradenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
29.3.11 21:54

Urcite by ti poradila Pudloslava,ta je jednicka :palec: .Muj syn narazil minuly rok do lampy,ale to byla takova sleha,ze se ta lampa normalne zacala kyvat.
Boule jak druha hlava,hned rval,spat nechtel,jedl normalne.
No ale ta zimnice…nikdy jsem to neslysela,neporadim,ale spat bych maleho po tak kratke dobe nedala :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
29.3.11 22:15

Když bys byla hodně nervozní,můžes si zavolat na záchranku,tam by ti měli poradit fundovaně,ne jako my tady,chytračky největší( pardon dámy).Já bych ho nechala spát,ležet budeš stejně vedle něj kdyby se něco dělo. A dej vědět, jak jste dopadli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
30.3.11 08:20

Ahoj, tak jak je malému? Doufám, že je v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
30.3.11 08:24
meduzza píše:
Ahoj, tak jak je malému? Doufám, že je v pořádku :hug:

Ted jsem na to taky myslela, snad je vše o.k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
31.3.11 21:16

Ahoj holky, moc vám všem děkuju … malej je v pohodě, ani boule není nijak extrémně veliká (možná, že opravdu funguje její zatlačení). Čelíčko má teď barvu natlučené brambory, ale jinak je opravdu zdráv.
Ještě jednou dík … v tu krušnou chvíli bylo fajn mít někoho „po ruce“ :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
31.3.11 21:37

Tak to je super,už jsem začínala mít divný pocit,když jsi nepsala.No čelíčko bude hrát ještě všema barvama,ale to k těm malým raubířům teď nějak patří,hlavně zdraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
31.3.11 22:17

Tak to je dobře, že je malý v pořádku :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák