Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,potřebovala bych poradit.Dneska jsme byli s malým na procházce (17.měsíců).Při procházce zakopl a naneštěstí spadl čelíčkem na kámen.Má tam malou ranku,ale dost hlubokou a strašně mu to krvácelo
.Teď usnul a já jsem si pročítala diskuse a byla tu podobná o nárazu do hlavičky a případným otřesu mozku.Bylo tam řečeno,že děti nemají spinkat.A teď nevim jestli ho mám vzbudit nebo ne.je to náš první úraz tak jsem z toho dost špatná.
Jinak byl před spaním v pohodě,povídal si i hrál.Tak nevim jestli zase moc plašim.Děkuju za pomoc ![]()
Já jsem teda plašan,takže bych pro jistotu zavolala mudře a poradila se,popřípadě brnknout na pohotovost.Oni zase na druhou stranu mají ti prckové tvrdou kebulku,protože takových urazů většinou bývá víc než jeden.Hlavně,aby nezvracel,nebylo mu špatně,motání hlavy a tak.Ale za to zavolání nic nedáš.
Ahoj, ja jak se znam bych k dr sla, hlavne tedy kvuli te krvacejici rane, moc s timhle neumim zachazet, byla bych radsi, kdyby mu to osetrili odborne.
S tim spanim nevim
me to onehda taky nenapadlo, a to dostal kluk do hlavy medicimbalem
![]()
Skoukni ho, a jestli vypada pri spinkani jako vzdy, nech ho dospinkat a pak skaknete k dr.
Preju, at je vse o.k. (urcite bude).
běž sním k doktorce. Sousedce spadl syn z přebalováku a hned CT a neurolog.vyšetžení mněl krvácení do mozku vše dopadlo relativně dobře a k doktorovi šla až druhý den až jí holky v parku poradily,že by mněla jít
neblbni raději 2× než pozdě bylo mu teda 5 měsíců
Příspěvek upraven 30.03.11 v 13:41
A to spinkání nemusí hnedka souviset s tím urazem,ono vždycky většinou jak na potvoru ty dětičky usnout,když se něco stane a pak má člověk o to větší strach.Teda aspon u nás to tak bylo
každopádně za zkontrolování mudrem nic nedáš a aspon budeš mít klid.
Jak dlouho je to od doby, co se to stalo? Pokud min. 2 hodiny, tak ho nech spinkat a po půl hodině ho zkus probrat..já vím, bude protivný, ale bála bych se, že by mu mohlo něco být. Pokud je ta doba kratší, vzbudila bych ho hned. Nevím, jak moc „špatně“ vypadá ta ranka na hlavě, pokud bych měla pocit, že by se tam vešel jeden steh, jela bych dr. Pokud ne, tak bych neplašila. Malý mi už upadl několikrát, ale nikdy nejevil známky něčeho špatného (zvracení, malátnost, únava, nestejné zorničky apod.), tak jsme zůstali doma.
Když ho budeš chtít probudit, měl by hezky reagovat, pokud bude malátný, špatně probuditelný, už bych byla na pozoru.
Jinak s krvácející hlavičkou bych taky zašla na kontrolu. Muže tam být nějaká vlasová prasklinka. ale pokud byl v pohodě a hezky si hrál, tak snad nemáš důvod se bát. Jen jistota je jistota ![]()
bylo nám po úraze hlavy řečeno, že se má cca po 2hod chodit dítě „budit“ - stačí jakákoliv reakce těla (přetočení, nemusí se budit a do bděla už vůbec)
Sledují se reakce zorniček, zvracení, bezvědomí a třes (nebo škubání nebo jak to nazvat)
Pokud by něco takového nastalo, nebo teploty, okamžitě do nemocnice.
Nicméně pokud nejsi v klidu, zajeď k dr, nic tim nezkazíš (nedávno jsme byli se starší, ani neměla díru do hlavy, ale úraz to byl ošklivej)
Skoro mi přišlo samozřejmé, že pak tu noc spala s námi
Já osobně bych ho teď už nebudila, jen dobře hlídala… a až se probudí, šla bych k doktorovi - kdyby pro nic jiného, tak proto, aby ranka byla dobře ošetřená a nezůstala zbytečná jizva.
chelsea001 píše:
Tak jsem volala doktorce,trochu mě uklidnila.
no tak toje dobře držím moc palečky ať no nic není
Akorat budit.Pak bych jela ukazat doktorce ranu pokud swe ti zda hluboka at ji kdyztak zasiji.
Stalo se to kolem 11 hodiny,doma jseem mu to vymyla a zalepila.Chodí spát normálně kolem půl 1.doktorka mi poradila koupit nějakou náplast mašličku,aby se mu to stáhlo.Ta ranka je tak půl cm ani ne,ale je dost hluboká.On ani nepadl z moc velké výšky,sbíral kamínky (jeho oblíbená činnost
)a převážil se dopředu a spadl na ně.Mám ho pozorovat jak se bude chovat až se vzbudí.Tak uvidim,ale šok to byl velkej.Bylo to vážně krve jako z „vola“ ![]()
tak to tě obdivuju,takový nervy,mi po prvním a posledním,zatím,takovém pádu mazali na pohotovost,kde mu zkorolovali reakce a udělali na čele mašličku,syna jsme hlídali a když pak šel spát pomale jsem seděla u něj
,jestli hned po to musnul to není dobré,mazala bych k lélaři