Rozseknutá hlavička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22006
30.3.11 14:27
kattkka píše:
chelsea:ja ti rozumim. :wink:

I já. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
30.3.11 14:28
kattkka píše:
chelsea:ja ti rozumim. :wink:

Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
30.3.11 14:29

Ahoj ,já jsem už taky trochu otrlá .při prvním jsem běhala k mudr s každým sebemenším ůrazem .Malý byl velmi divoký ,takže to bylo opravdu často.U druhého už to bylo mín ,a ten má zase na takové ůrazy smůlu .Už byl nekolikrát na pohotovosti , něco zašívat.Každá mamča pozná ,jestli je ůraz vážný a na šití .pozná ,když se něco děje jinak než jindy.Ted nedávno malá spadla ,vzadu na hlavě taky ranka tak cm ,krve teklo hrozně moc.Tak jsem se poradila s mamkou a ta jí tam dala mašličku.Pak jsem ji sledovala ,za chvilku zase řádila jak pominutá.Ono z hlavy obecně teče moc krve.můj manžel je děsný plašan a hysterka ,větší než já.něco se stane a hysterčí jak pominutý .Než by něco udělal ,pomohl tak se málem kácí.Zakladatelko ,doktorce volalas,ted malého pozoruj a sama určitě poznáš jak mu je .ale děti se rychle otřepou .Stát se to nám tak to rozcházíme pěkně dlouho. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
30.3.11 14:31
chelsea001 píše:
Holky díky za rady,nechci aby mě tu někdo obviňoval.Jen jsem se chtěla zeptat.Doktorce jsem volala,tak uvidim jak na tom bude až se vzbudí.

Já tě neobviňuji, je to tvoje věc, jen já po svých bohužel četných zkušenostech nechápu. Je to tvoje věc a jak už jsem psala ty sama musíš vědět co je pro tvé dítě v danou chvíli nejlepší. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
30.3.11 14:34
sthan píše:
Ahoj ,já jsem už taky trochu otrlá .při prvním jsem běhala k mudr s každým sebemenším ůrazem .Malý byl velmi divoký ,takže to bylo opravdu často.U druhého už to bylo mín ,a ten má zase na takové ůrazy smůlu .Už byl nekolikrát na pohotovosti , něco zašívat.Každá mamča pozná ,jestli je ůraz vážný a na šití .pozná ,když se něco děje jinak než jindy.Ted nedávno malá spadla ,vzadu na hlavě taky ranka tak cm ,krve teklo hrozně moc.Tak jsem se poradila s mamkou a ta jí tam dala mašličku.Pak jsem ji sledovala ,za chvilku zase řádila jak pominutá.Ono z hlavy obecně teče moc krve.můj manžel je děsný plašan a hysterka ,větší než já.něco se stane a hysterčí jak pominutý .Než by něco udělal ,pomohl tak se málem kácí.Zakladatelko ,doktorce volalas,ted malého pozoruj a sama určitě poznáš jak mu je .ale děti se rychle otřepou .Stát se to nám tak to rozcházíme pěkně dlouho. :mrgreen:

To je pravda,malý taky tak 5 minut brečel a pak když jsem to čistila a pak uslyšel zvuk mikrovlnky s blížícím se papů a bylo po pláči.Na šití to opravdu nemá,teda alespoň myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.3.11 14:37

kdybych mela s kazdym bouchnutim letet k doktorce tak jsme tam asi tak 2 denne. Kdyz me zasili celo tak krev z toho kapala jeste celej den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
30.3.11 14:41

Ono většinou děti pláčou kvúli té krvi .Malá jak spadla ,tak neplakala moc ,nevěděla co se děje.až starší syn řekl ,mami jí teče krév ,tak začala ječet ,že má na hlavě krvu .Krvu podle ní.Pamatuju si ,že jsme byli na návštěvě u tchánů .tcháni seděli na sedačce a malý lozil na tom opěradle za nima.Spadl na ně a teta co tam taky seděla ,držela sklenku .A on přímo zadem hlavy na tu hranu .tak měl za uchem hroznou díru ,je to kousek od tepny .strašně mu tekla krev .Tchýně ta uplně mimo ,ječela ,brečela .teta to samé .Manžel ten málem odpadl .Ale neudělal nikdo nic .Tak jsem mu to zmáčkla ručníkem a jeli jsme do nemocnice.Tam mu to už přestávalo krvácet .Oni ikdyž viděli jakou tam má díru ,nechali nás tam čekat pěkně dlouho .No řeknu vám ,já jsem se třepala jak ratlík .Až potom jsem si uvědomila co se mohlo stát .Ale tohle je jiný případ .děti můžete hlídat jak ostříž a stejně se může něco stát .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
30.3.11 14:47

Ahoj, tak já zakladatelku chápu :nevim: , pokud je to malá i když možná hlubší ranka, tak bych asi taky nejela, ona ta situace je na posouzení matky, a přes net se to nedá zhodnotit, tak že by každá z vás na 100% jela do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
30.3.11 15:52

Určitě zase někoho naštvu svým příspěvkem, nicméně za svůj názor se nestydím, je jasné, že pokud si dítě odře koleno, nebo řízne do prstu třeba o trávu, v podstatě nic se neděje,sama mám děti dvě, také jsem si tím prošla. Jenže pokud matka není lékař, nemůže rozhodně posoudit úraz hlavy nebo něčeho jiného, i přesto, že na první pohled se jedná o z našeho laického pohledu o banalitu. Někdo se lehce praští do hlavy oklepe se a není mu nic, jiný z toho má třeba otřes mozku, takže z mého pohledu nenavštívit lékaře jakožto odborníka mi přijde nezodpovědné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
30.3.11 21:04

Tak po probuzení byl malý v pohodě,zalepila jsem mu to tou mašličkou.Hlavně,že to dobře dopadlo.Moc děkuju všem za rady.Díky holky :kytka: A na příště ho snad vyzbrojím na procházky helmičkou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
30.3.11 21:06
chelsea001 píše:
A na příště ho snad vyzbrojím na procházky helmičkou :-)

Jééééžišmarjá, teď doufám, že tohle byl fakt jen vtip :wink: :mrgreen:

Hlavně že je všechno v pořádku - neboj, to se stane ještě mockrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
30.3.11 21:10

Jasně,že vtip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
30.3.11 21:47
chelsea001 píše:
Tak po probuzení byl malý v pohodě,zalepila jsem mu to tou mašličkou.Hlavně,že to dobře dopadlo.Moc děkuju všem za rady.Díky holky :kytka: A na příště ho snad vyzbrojím na procházky helmičkou :-)

tak to je dobře, že je malý o.k. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
30.3.11 22:36

To je dobře, helma je zbytečná :mrgreen: , tak si pak zase třeba zlomí nohu…Dítě nelze uhlídat, jsou to prostě nehody a ty se stávají bohužel. Jestli se můj syn dožije plnoletosti ve zdraví bude to můj životní úspěch :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.3.11 07:18

tak uz jdu zase do diskuse pozde - holky ono se ale neda silet pri kazdym urazu - vychazejme z toho, ze matka svoje dite zna a nejlip pozna, jestli se chova normalne, nebo ne - a o to predevsim jde. Kdyz si neni jisty, at sleduje symetrii - obe ruce se stejne hybou, zornice jsou symetricke, mimika, nepajda na jednu stranu-taky jestli nepada, nemota se, neblije, a projevuje se normalne. neurolog toho v malem veku stejne nevysetri o moc vic - vysetrovala jsem spousty batolat a v naproste vetsine to absolutne neslo pro nespolupraci a strach.

ze dite po uraze spi je normalni, zvlaste jestli predtim brecelo - unavi se
nejrizikovejsi perioda trva 3 hodiny
po otresu mozku se ma tradicne buditprvni noc po hodine, ale to je silene, sotva to dodrzuji sestry ve spitale, kde uz lezej decka s vetsima urazama

samozrejme je na miste jet k doktorovi pri vetsim urazu, zejmena kdyz dite hnedka nebreci (rekneme do 5 vterin) nebo je dokonce chvilku v bezvedomi (tim je definovan otres mozku) - a sledovat je treba dite i par dni po uraze - tedy vlastne porad.

nevim, jak jsou na tom hodne klidne holcicky, ale moje dite uz melo tech slupek do hlavy hodne a krvacelo z obliceje asi 3× a z pusinky taky tak nejak … kdyz se v 7mi mesicich postavil (bez maminky) a zacal hazet „zada“ z cele sve vysky, taky jsem byla pekne vyjukana, to byly rany jak z dela - ale mela jsem 5× denne jezdit na pohotovost? Blby bylo akorat, kdyz se to stalo vecer, kdyz uz mel jit spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák