Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Taky bych jela na pohotovost,kdyby to měl větší (na šití),ale tohle je fakt malinký a nebo kdyby mu bylo špatně nebo tak.Nejsem krkavčí matka ![]()
Tak se na mě klidně všichni sesypte, ale já to nechápu. Když si dítě rozsekne hlavu, má hlubokou ránu která hodně krvácí, tak snad jedu k doktorovi ne? Zakladatelku nesoudím, je to její dítě a ona musí vědět co je pro něj nejlepší… Jen tomu nerozumím.A zavolat doktorovi je rychlejší než si psát o neodborné rady na internet.
Děťátku přeji aby se vše rychle bez problémů zahojilo a mamince pevné nervy, nejspíš to nebylo na posledy. Děti prostě bouraj no ![]()
Jestli sel spat az az za hodku a pul akorat do nej dloubni.
Jinak bud v klidu.Mala me vypadla z kocarku na beton a akorat jsme pozorovali kamoska co to videla je zdrav.sestra a rikala akorat kdyby se mi nezdala zacala zvracet a jine zmeny takze mam pro ni skocit a ze malou odvezem.takze jsem tez krkavci matka.A moje mamka taky.
Takovych padu jeste bude.
Holky díky za rady,nechci aby mě tu někdo obviňoval.Jen jsem se chtěla zeptat.Doktorce jsem volala,tak uvidim jak na tom bude až se vzbudí.
Teď jsem u nej byla,pohladila jsem ho a otočil se na druhý bok.
tak já jsem asi nějaká divná krkavčí matka. Ale já bych bezprostředně po pádu na žádnou pohotovost nejela.
Pokud hned po pádu reagoval normálně - začal brečet, brblat,zvedat se, tak by to mělo být dobré. Ránu bych ošetřila a hlídala dvě hodiny jeho chování - pokud se od 11 h do půl jedné choval jako každý jiný den,tak bych to považovala jako dost nešikovný pád…
Jenomže pády jsou dost ošemetné… ![]()
Mám už za sebou pár pádů - po jednom fakt neviném (převrátil se přesně jako chlapeček zakladatelky doma na plovoučku) jsme jeli na chirurgii,kde nám dr. vysvětlil,jak se to má s jejich stavbou kostí a hlavičky a tak…což mě dost uklidnilo…
mishka2 píše:
Tak se na mě klidně všichni sesypte, ale já to nechápu. Když si dítě rozsekne hlavu, má hlubokou ránu která hodně krvácí, tak snad jedu k doktorovi ne? Zakladatelku nesoudím, je to její dítě a ona musí vědět co je pro něj nejlepší… Jen tomu nerozumím.A zavolat doktorovi je rychlejší než si psát o neodborné rady na internet.Děťátku přeji aby se vše rychle bez problémů zahojilo a mamince pevné nervy, nejspíš to nebylo na posledy. Děti prostě bouraj no
Naprosto souhlasim.Taky to nechapu..
.
Diteti hrozne krvaci rana,kterou ma na hlave a ja pujdu s ditetem domu a budu si psat o rady na net.
Kluk si v roce rozsekl oboci,on teda pada jen a jen na hlavu,nikdy si nic neodrel jineho a pokazde jsem s nim sla k dr.K te rane…dr. mu ranu osetril,stahnul lepenkou a samozrejme vysetril,zda nehrozi otres mozku a poucil co mam dal delat a jak dite sledovat.
Hlavne,at malemu nic neni.
mishka2 píše:
Tak se na mě klidně všichni sesypte, ale já to nechápu. Když si dítě rozsekne hlavu, má hlubokou ránu která hodně krvácí, tak snad jedu k doktorovi ne?
Nejsem zakladatelka (a také jsem doporučovala jet), ale mezi námi - kdybych měla jezdit k doktorovi pokaždé, když mým dětem teče krev, byla bych tam asi třikrát týdně… Ono to chce trochu zdravého rozumu a soudnosti - jenom osoba, která dítě vidí a u pádu byla, může posoudit, z jaké výšky spadlo, jak prudce, kam se uhodilo, jak moc mu teče krev a jestli s tím doktor udělá něco jiného než může udělat sama. Z nás, co tu radíme, u toho nebyl nikdo… ![]()
Příspěvek upraven 30.03.11 v 14:22
Pokud by to bylo hluboke tak par kapek tece jeste tedka.
S kazdy skrabancem utikat k doktorovi nevim nevim.
Tak pro upřesnění,malému už to nekrvácelo,když jsem se tu ptala a hlavně už spal,jestli si jako myslíš,že jsem malého měla stranou,kde seděl,brečel a z hlavy mu cákala krev a já si v klidu brouzdala po netu tak to jsi na omylu!!!!!!Ptala jsem se tu v souvislosti s jinou diskusí,kde řešili spaní po pádu na hlavičku,že v tom může být problém.
Koukam,ze se rika porad to same dokola,ale asi mame kazda jine rady od dr.Me treba dr. rekl a prave,ze jsem tam nebyla poprve,ze dite nemusi zvracet presne do dvou hodin po padu.Kluk mi treba spadnul na hlavu ve 20:00 a pokud by zvracel i v noci,k ranu,mela jsem okamzite prijet,musel by nastoupit do nemocnice.
A nesleduji se jen zornicky,reagovani na stouchnuti ve spanku,ale treba i jestli dite neni malatne,zda pouziva obe ruce,obe nohy,zda dobre slysi,s hlavou vse souvisi.
A nemuzeme srovnavat ruzne pady deti,ze tohle dite spadlo hlavou na beton,tohle na dlazbu a nikomu se nic nestalo,na to preci nemuzu spolehat,ze takhle to bude i u meho ditete.Kazdy pad je jiny.
Jen teda ještě přidám mou zkušenost. Synovi byly 3 roky. Neděle 23:30, oba jsme už spali. Najednou mě vzbudil šílenej řev, tsk jsem vyběhla do pokoje, kluk nikde. Seděl na chodbě a mezi obočím měl obrovskou díru ( 1,5×1,5cm, hloubka až na lebku) v ten samý moment mu z rány začala stříkat krev. Než jsem ho vzala na ruku měl zakrvácený celý obličej a plakal, že nevidí. V tu chvíli jsem nevěděla, jestli má poškozený zrak nebo jen nevidí přes tu krev. Na ránu jsem mu něco přitlačila(už nevím co, jsou to 4 roky)a běžela pro telefon. Jako na potvoru byl vybitý
Tak jsem vyběhla na chodbu paneláku a lokty zvonila u sousedů. Otevřel ospalý soused, který mi hned zavolal rychlou a jeho 17-ti letý syn si vzal na ruku Dominika abych se mohla obléknout, protože jsem byla v noční košili, kterou jsem měla celou zakrvácenou. Kluk u něj přestal plakat, rána už tak mohutně nekrvácela a při příjezdu sanity už netekla krev vůbec. Naložili nás do sanitky, kde jsem omdlela asi z šoku. Dostala jsem nějakou injekci na uklidnění a doktor se smál, že kluk už je v pohodě (už si i hrál a zkoumal vybavení vozu) a maminka potřebuje první pomoc. Když nás dovezli na chirurgii, tak nás přivítal zjevně právě probuzený lékař, který byl nepříjemný až nechutný. Ptal se jak se to stalo a já to nevěděla, tak na mě před synem začal řvát, jak je to jako možný, že nevím a to i potom co jsem mu řekla, že jsem spala. Naštěstí má syn neskutečnou vyřídilku a tak začal vyprávět, že se mu chtělo čůrat, jenže se netrefil do záchodu, ale vedle a pak po těch čůránkách uklouzl a spadl na záchodou mísu
No doktor zmlknul, protože tohle by si nikdo nevymyslel i kdyby chtěl.Syn pak ještě dělal komedii při šití kdy oblažoval sestřičky svými historkami
Doktor si na něm ale asi chtěl zhasit žáhu, tak mu to zašil jako prase a kluk má velkou jizvu.Dle naší lékařky měl udělat asi 5 stehů, ale udělal jen 2
Kluk si z toho dělá srandu, že vypadá jak Harry Potter
Bohužel to nebyl poslední úraz a předpokládám, že ještě nějaký přibude. Holt je kluk po mě, já taky málem v dětství zrujnovala pojišťovnu.
Příspěvek upraven 30.03.11 v 14:28