Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte,
chcela by som sa Vas opytat, ci mi neviete poradit, alebo vysvetlit laicky, co znamenaju
zvysene protilatky proti tyreoperoxidáze a tyreoblobulínu…
Uz som „googlila“,ale nerozumiem tomu ![]()
K MUDr. som objednana az o mesiac…
Dakujem
Ivana
Lidská tyreoperoxidáza (hTPO) je membránový protein hrající klíčovou roli při tvorbě hormonůštítné žlázy (ŠŽ).
tyreoglobulín
bielkovina obsahujúca jód, používaná pri liečbe niektorých ochorení štítnej žľazy
Hodně záleží jestli je těch látek nedostatek nebo přebytek - každopádně se jedná o poruchu funkce štítné žlázy
Evka, Eviliska,
mam zvysene hodnoty protilatok…
Len som velmi zmatena, lebo MUDr. mi povedal, ze pri IVF sa to da obist ICSI…
A ja by som tie normy pred IVF chcela mat ok…
Inak, nemam ziadne zdravotne problemy / klopem/…
A hormon TSH je v norme… ![]()
Dakujem za reakcie
Ivana
@Anavi ahoj. Nevím jestli je to to samé, ale mě zjistili také protilátky, ve zprávě z imunologie píší anti- TPO norma je 0-9 já mám 210, tak mi hned volali ať se objednám co nejdřív na endokrinologii, ale tam mi řekli, že tohle se léčit nedá, takže jen jezdím každý rok na kontrolu a sledují hormon TSH, který mám zatím také v normě.
Ahoj pingvin,
naozaj tej sprave nerozumiem…jedine, co ma „drzi nad vovodu“ je, ze mi fakt MUDr. povedal, ze tie protilatky su casto zvysene, a ze by to on neriesil…
Ostatne hormony su v norme…
A objednat sa u nas na endokrinologiu??? To sa skor naucim lietat…vsade je plno a nikam ma nechceli vziat…hlavne, ze si platime zdravotne poistenie ![]()
Nakoniec ma vzali v sukr. ambulancii, ale az o mesiac, cize IVF uz tento rok nestihnem…
Dakujem Ti za info ![]()
Ivana
@Anavi tak to mě objednali myslím už do týdne. Dej potom vědět jak jsi dopadla. IVF počká, hlavně abys byla v pořádku. Ale chápu tě, taky tohle oddalování a čekání pořád na něco nemám ráda ![]()
@Anavi Měla jsem tento problém, zvýšené protilátky a k tomu jsem chtěla IVF. Objednala jsem se u endokrinologa, ten nabral hormony, protilátky byly zvýšené, štítná žláza pracovala normálně. IVF jsem podstoupila normálně s tím, že na endokrinologii o mě věděli a pokud otěhotním, měla jsem znova přijít. Hormony se pak musí během těhotenství hlídat. IVF se dá podstoupit i tak, akorát v CARu chtějí vědět, že máte endokrinologa, který je o problému zvýšených protilátek obeznámen a že si vás pak v případě těhotenství už pohlídá
A když jsem na endokrinologii zavolala s tím, že mám tento problém a chci co nejdříve na IVF, objednali mě už za týden…
Ahoj ivodička, ďakujem za Tvoju reakciu… ja sa len bojím, aby príčina neúspechov nebola práve v tomto, lebo, našťastie, nikde nič iné nenašli, tak som chcela mať všetko ok ![]()
Asi máte lepších MUDr, ako my, lebo ja som sa po telefóne nedostala ani k slovu…,len mi hned sestrička povedala, že neberú nových pacientov!!! a položila…
Ak sa môžem spýtať, to IVF Vám vyšlo???
Som rada za každú reakciu, lebo už som to videla všetko čierne
Ďakujem ![]()
@Anavi Pokud štítná žláza pracuje v pořádku(hormony v normě), mělo by to z této stránky být dobré, akorát kvůli těhotenství a zvýšeným protilátkám je to třeba sledovat. Štítná žláza je zákeřná…zkus si sehnat ve svém okolí nejbližší endokrinologie a obvolat jich víc…třeba se najde někdo, kdo vás vezme rychleji, popř. předchozí objednání zruš. já taky volala původně do jiné, tam mi řekli, že mě objednají za půl roku…pro mě neskutečně ztracená doba.
Jinak IVF nám nevyšlo, ale měli jsme zamrazených 8 embrií a poslední se chytlo, je z něj dnes 5-letý kluk
Druhé IVF také nevyšlo, následný transfer zamrazeného embria ano, je mu už 2 roky
Jinak po celou dobu těhotenství, kojení a vlastně i dnes chodím pravidelně na odběry štítné žlázy kvůli vysokým protilátkám, ta však pracuje stále v pohodě ![]()
Ivodička, odmietlo ma 8 endokrinológov a toho posledného som sa opýtala, čo mám teda urobiť, keď majú všade plný stav pacientov, odpoveď: zavolajte do súkromnej ambulancie, tam Vás vezmú…a tak sa aj stalo…
Takže u Vás bol úspešný zakaždým KET?
![]()
Som rada že Vám to vyšlo aj napriek tej štítnej žľaze… ![]()
Ja som ani netušila, že mám nejaký „problém“ so štítnou, tak ma to zaskočilo ![]()
Pôvodne som chcela trvať na tom, aby sa tie hormóny nejako dali dokopy, ale vlastne nemusím…aj keď na endokrinológiu samozrejme pôjdem…
A pribudne mi ďaľší MUDr. do zbierky
Ďakujem!!!
@Anavi Ano, mám doma dva KEŤáčky ![]()
Vám přeji hodně štěstí a ať složíte stejný úspěch, jako my
Zažila jsem to samé, když si člověk přeje otěhotnět a pak někde řeknou, že musí měsíc na něco čekat…a pak znova čekat, až IVF schválí pojišťovna…a zase čekání. A (doufám, že vám to vyjde napoprvé) pak první neúspěchy…je to těžké. Ještě, že existuje E-mimino, kde člověk najde lidi se stejným problémem a mohou se vzájemně podpořit ![]()
Ivodička,
viem, že to znie ako fráza, ale mne naoazj „emimino“ veľmi pomohlo ![]()
Manžel to prežíva so mnou, ale to nie je ono…
Vystihla si to presne ![]()
Nás čaká posledný pokus, tak chcem byť fit, už sme samoplatci, takže pôjdeme na minimálku…
Som rada, že IVF A KET funguje ![]()