Vysoká škola - problémy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Janett93 píše:
Jaderné inženýrstvíTam bez matematiky neprolezeš…
No a kdyz pises stejny obor na lehci skole, tak to ma byt co? Nesrovnavej se s lidmi ze stredni, stejne si pak udelate kamarady s lidmy z kruhu. Vzdy byl rozdil mezi studenty lekarskych a pravnickych fakult, pravnikum jsem vzdy zavideli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enyf píše:
Nauč se lhátNa zkoušku z předmětu, co nepotřebuješ, jít nemusíš. Řekni, že se jdeš učit s kámoškou a vypadni, kam je libo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heineken Přesně tak, u nás bylo „síto“ taky v prváku…takže zatnout zuby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, holky, ale to se dá našprtat na zkoušku mechanicky. Od té doby co jsem viděla, jak matika jde mému bývalému se na mostech vždy opotím
Já si jen myslím, že tam nechodí vyloženě elita, projděte se někdy strahovem. Ale samozřejmě to není nejlehčí škola, to jsem neřekla. Jen to, že není nejtěžší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janett93 píše: … Nad psychologem jsem přemýšlela, asi se brzy objednám. … … Děkuji za rady, můj problém je i to, že si všechno strašně moc beru. Kamarádka dala 1 zkoušku ze 4 a je jí to celkem jedno, chybí jí pár kreditů a počítá s tím, že bude předměty opakovat…
V prváku nám říkal jeden asistent, ať nepřemýšlíme víc než 14 dní dopředu, jinak se z toho zblázníme, byl to sice idiot, ale v tomhle měl pravdu.
Já jsem si to zkrátil na jeden týden a byla pravda, že jsem to zvládal mnohem líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:Tebe bych chtěla živit.
Já vejšku mám a teď pracuju, ale to jen díky tomu, že mi rodiče furt nestáli za zadkem a nenutili mě dělat to, co nechci. Například jsem vedla školní časopis. Ale bylo to dobrovolně, nezaplacené a rodičům se to nelíbilo. Tahle dobrovolnická činnost vedla k jiným neplaceným stážím a po škole nebyl problém sehnat práci. Prostě ne vždy rodiče chápou své děti a pak je lepší milosrdná lež.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enyf Milosrdná lež ano, ale to může být třeba o tom, kolik hodin denně se učí, to je opravdu na ní, ale výsledky studia by měly být skutečné. Nevím, tohle už mi přijde moc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LendulkaM píše:
@Heineken Přesně tak, u nás bylo „síto“ taky v prváku…takže zatnout zuby
To je pravda, možná by hlavě pomohlo nebýt pod stresem kvůli rodičům, pak by to šlo mnohem snáz. Jestli tě ten obor baví, tak zkus vydržet. Taky se mi stalo, ale teda jinde, že jsem zkoušku dělala na poslední pokus, být ještě vyděšená z rodičů, tak jsem jí neudělala vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 píše:
Taky přemýšlím, jak bych na elektru (teda na VUT) přežila bez integrálů a derivací, aspoň…A nevim…
Blbě… ale to já tedy považuju za středoškolskou matiku
nebo jsem byla na divné střední?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak je máma přístupná rozhovorům? Co jí prostě vysvětlit, že ti na tom studiu také záleží a že to zvládneš, ale nesmí tě tak nervovat, že ti to nepomáhá? Však už jsi dospělá. A jestli bydlíš na privátu, tak moc nerozumím tomu, že ti zakazují někam chodit.
Asi to nechápu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všichni tady píšete, že studuji pro sebe a ne pro rodiče - ve svém okolí mám mnoho přátel, kteří se snaží také zavděčit rodičům, když neuspějí u zkoušky tak se bojí reakce rodičů a nejsou to prváci jak já, ale dostudovaní bakaláři nebo je čekají letos státnice
Řeknu to takhle, obor je zajímavý, ale v prvním ročníku je minimum předmětů, které by s tím oborem přímo souvisely, takový ten obecný základ. Pravděpodobně bych tak tak prošla prvním rokem, ale vyhazuje se i později, znám kluka který skončil v 5. semestru kvůli předmětu ze 3.semestru, takže asi tak…
Děkuji všem za rady a názory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
@enyf Milosrdná lež ano, ale to může být třeba o tom, kolik hodin denně se učí, to je opravdu na ní, ale výsledky studia by měly být skutečné. Nevím, tohle už mi přijde moc.
No tak to se shodujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Blbě… ale to já tedy považuju za středoškolskou matikunebo jsem byla na divné střední?
Jak kde, nekdo integraly a derivace jeste vyucuje, nekde se uz nechavaji pro budouci vysokoskolaky. Stredoskolakum na nic nejsou a na vs se vysvetluji stejne komplet od znovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Blbě… ale to já tedy považuju za středoškolskou matikunebo jsem byla na divné střední?
My to na gymplu měli taky.Byl to hnus
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janett93 píše:
Všichni tady píšete, že studuji pro sebe a ne pro rodiče - ve svém okolí mám mnoho přátel, kteří se snaží také zavděčit rodičům, když neuspějí u zkoušky tak se bojí reakce rodičů a nejsou to prváci jak já, ale dostudovaní bakaláři nebo je čekají letos státniceŘeknu to takhle, obor je zajímavý, ale v prvním ročníku je minimum předmětů, které by s tím oborem přímo souvisely, takový ten obecný základ. Pravděpodobně bych tak tak prošla prvním rokem, ale vyhazuje se i později, znám kluka který skončil v 5. semestru kvůli předmětu ze 3.semestru, takže asi tak…
Děkuji všem za rady a názory
To je ale vsude, nejdriv dostanes obezny zaklad. Ja ve tretim rocniku si jeste neumela predstavit, co ma prace bude obnaset. Pokud nechces obecny zaklad, jdi na vos.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit