Vyšší šíjové projasnění při UTZ v první trimestru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.7.21 13:35

My měli NT 7 a z klků se potvrdila závažná vada. Budeš tu číst, že nemáš chodit na odběr, že to není tak vysoké…já bych šla znovu pokud by to vyšší bylo-rizika po odběru jsou minimální a budeš vědět na čem jste a nebudeš se uzirat jestli bude dítě zdravé nebo ne.. ještě je varianta placeného krevního testu (cca 10.000,–) jenže ten když vyjde pozitivní, stejně doporučí jít na plodovku na potvrzení…

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
2.7.21 13:40
@Anonymní píše:
My měli NT 7 a z klků se potvrdila závažná vada. Budeš tu číst, že nemáš chodit na odběr, že to není tak vysoké…já bych šla znovu pokud by to vyšší bylo-rizika po odběru jsou minimální a budeš vědět na čem jste a nebudeš se uzirat jestli bude dítě zdravé nebo ne.. ještě je varianta placeného krevního testu (cca 10.000,–) jenže ten když vyjde pozitivní, stejně doporučí jít na plodovku na potvrzení…

Možná tě zklamu, ale žádná standardně prováděná vyšetření v těhotenství nezaručí zdravé dítě. Tak to nechodí. Jinak je to naprosto svobodná volba každého, co v takové situaci udělá a ani jedna není objektivně ta lepší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.21 13:45

Mě šlo nebo jde hlavně o to že se v těch výsledcích ztrácím a zajímá mě zda je to nějak úplně vážně zda jsou ty čísla o hodně vyšší než mají být nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
2.7.21 13:51
@Anonymní píše:
Mě šlo nebo jde hlavně o to že se v těch výsledcích ztrácím a zajímá mě zda je to nějak úplně vážně zda jsou ty čísla o hodně vyšší než mají být nebo ne.

Celkově jsou ty výsledky velmi dobré. Navíc vyšší NT se pojí snad se 150 různými záležitostmi různé závažnosti a taky to prostě nemusí znamenat nic. Je to jen na tobě a náš příklad jsem uvedla jen proto, abys nebyla k smrti vyděšená. Synovi je čtyři a půl roku a Downa opravdu nemá.

• Citovat
  • Upravit
Yorkmut
2.7.21 14:18
@Anonymní píše:
Mě šlo nebo jde hlavně o to že se v těch výsledcích ztrácím a zajímá mě zda je to nějak úplně vážně zda jsou ty čísla o hodně vyšší než mají být nebo ne.

Celkove mas screening negativni, protoze ostatni hodnoty mas nejspis v poradku. Ale to NT je vyssi, nez ma byt. Sla bych na klky a necekala na plodovku az do konce cervence.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.21 14:25

@Yorkmut Právě se čekat se mi moc nechce.. chtěla bych být v obraze.. sestřička mě rovnou na plodovou vodu objednala. Tak vaham zda jít až na tu.. nebo jestli je možnost zařídit odběr klku dříve.. nebo ještě jsem četla o možnosti odběru krve.

• Citovat
  • Upravit
397
2.7.21 22:35

Měla jsem u syna taky NT 3mm.Bez diskuzí jsem šla na odběr plodové vody. Raději než být ve stresu celé těhotenství, jsem si tohle odkroutila a potvrdila, že je dítě zdravé, alespoň, co se těch nejčastějších gen.vad týká. Syn se tedy narodil naprosto zdravý. Má po tátovi tlustý zátylek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.21 22:44

@Lilypad24 Děkuji za malinké povzbuzení

• Citovat
  • Upravit
397
2.7.21 22:51
@JanaDaR píše:
Moje poslední dítě mělo NT 3,6mm a na odběr choriových klků nebo amniocentézu jsem nešla. Jaké ti vyšlo celkově riziko numerických chromozomálních abnormalit?

Tohle už ale je docela risk. Při téhle hodnot už bych se bála :? Ale co člověk, to jiný pohled na věc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
30.10.24 13:14

Zkusím oživit , screening 1trim, hodnoty

Ahoj
Ač jsem už po 3 těhotná, tak se s tímhle setkávám poprvé, mohli by jste mi vysvětlit tyhle hodnoty (nafotim to ) nez to rozepisovat.
Samozřejmě doktora se snažila vysvětlit ale když člověk není doktor 😃
Na UŽ vse v poradku a prej úplně zdravé mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
2.11.24 09:27

@Vendula01
Ahoj, zatim ti tady nikdo neodepsal, tak zkusim, ale mam pocit, ze jsi to uz do nejake diskuze vkladala.
Tohle je diskuze s tematemm sijoveho projasneni. No a sijove projasneni mas podle screeningu v poradku, krasne nizke.
Existuji nazory, ze hranice je 3 mm nebo 3,5 mm. Pokud bys to mela pres 3 mm, tak by ti lekari doporucili jeste vysetreni z placenty nebo z plodove vody.
Ty ostatni hodnoty jsou celkem pekne, az na toho Downa, coz se myslim resilo v te jine diskuzi a jeste tam mas tucne zvyraznene to cislo u rustove retardace plodu, takze mozna jeste tam mas nejake riziko.
Ale v souhrnu je dulezite, ze zaver vysetreni ti vysel dobre a doktori sami rekli, ze mimi je uplne zdrave :palec:

• Citovat
  • Upravit
27
2.11.24 15:10

@Mandarinka104 Ahoj🙋🏼‍♀️ Jo zakládala jsem svy vlákno, ale jsem rada ze se někdo ozval sem :) :D
Já pravé zkoušela hledat atd a jak píšeš u toho čísla u projasneni jsem si říkala ze to mám docela fajn, spis mi šlo o ty hodnoty na downa, ale dr nic nerikala a opravdu i do telefonu na genetiku řekla ze mimino je podle snímku hezké a zdravé a ze doporučuje konzultaci, a na té mi také řekli ze to není nejak strašné abych se z toho stesovala, a co se tyce té rustove r, tak takhle jsem to měla i u prvního syna a je v pohodě, je mu 5 a vypadá tak na 7 😃
Spis co jsem tam většinou našla, tak se tyhle hodnoty hlavne ukázali u holčiček, což my teď slečnu prý čekáme 😃
Ale nejak se opravdu nebojím, a tobě dekuju za takovou přímou odpověď ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
2.11.24 15:24

@Vendula01 nejmladší dítě mělo projasnění 3,6 mm, invazivní vyšetření neproběhlo žádné. Čekalo se na podrobný ultrazvuk ve 20 tt.

• Citovat
  • Upravit
27
2.11.24 15:31

@Velryba černá no a co tím chcete říct?
Vy už jste mi odpovídala na moje založené téma 😃 🙋🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie