Vytahujete při bouřce elektroniku ze zásuvky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
27.5.14 10:50

Vytahujeme vše, co jde. Už jsme při bouřce přišli o několik věcí (modem, satelit…), takže neriskujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
27.5.14 10:51
@Fjodorka píše:
Když si pomyslím, že jsme minulý měsíc přijeli po dvou letech na chatu, kde byla konvice a vařič vražený normálně do zástrčky, tak začínám pochybovat o naší inteligenci, když to tady tak čtu :lol:

Kovnice jsou nejčastější spouštěče požárů. My ji vytahujeme po každém vaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
27.5.14 10:53

Nám vlétl kulový blesk do obýváku když jsem byla malá. Normálně po anténě od televize-Všichni byli bez tv a je my jsme měli obraz jak nový. :mrgreen: Pak zase vyběhnul po tech kabelech ven a tam práskl. No to bych tedy zažít už nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
27.5.14 11:00
@Hanka79 píše: :mrgreen: :mrgreen: to bude spis o stesti… :jazyk:

Tak to je v pořádku, byt nezamykáme posledních 35 let (a nikdy nás nevykradli), tašky a peněženky furt někde zapomínáme (ale nikdy se neztratí) a tak, je toho víc, štěstí se nás týká dostatečně. Pak člověk nemá být lehkomyslný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
27.5.14 11:39

@CokeLady To vám řeknou, že jste to měli vytáhnout. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
27.5.14 12:38

Nevytahuju, máme odmácnost pojištěnou mimo jiný i na tohle, tedy na přepětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
27.5.14 12:45

Nevytahujeme. Bydlíme v bytovce. Asi je rozdíl barák a panelák. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
27.5.14 12:51

Bydleli jsme v Brně v běžné zástavbě, bytový dům, řadový, čtyři nebo pět pater už nevím, hromosvod samozřejmost. Jednou uhodil do domu blesk, sousedovi zničil televizi, nám u počítače vše co bylo zastrčené v USB a zdroj, od té doby nevytahuju sice základní věci jako lednice a tak, ale vždy vytahuju notebooky, presovač a tyto věci.

• Citovat
  • Upravit
140244
27.5.14 13:00

Rodiče taky všechno vytahovali ze zásuvky, já to ale nedělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
27.5.14 13:03

Já ani rodiče ne, prarodiče ano - jednou jim odešla televize…ale vypojují jen tu Tv :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
27.5.14 13:04

Jak je pořádná bouřka tak rodiče vytahujou ze zasuvky televizi, já to doma nedělám a prozatím se nic nestalo, ale znám sousedy co jim zhořela TV nebo PC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.14 13:16

Nám teď v sobotu praštil blesk na zahradu vedle baráku. Je i několik očitých svědků. Máme pár vypálených zásuvek, zničilo to zdroj pro ohradník, na několika místech to ten ohradník přepálilo, v el. rozvaděči něco, co přepíná noční proud, takže to chvíli vypdalo, že odešel bojler, ale ten naštěstí nakonec ne, nějak to stáhla parabola satelitu, tam to zničilo ten snímač, dále přijímač satelitu a i televizi. To je v opravně, ve čt se dozvíme, jestli to jde opravit. Ohořela zásuvka a zeď kolem zásuvky pevné linky. Telefon je taky v čudu. Musely se vyměnit třicetimetrové kabely k čerpadlu ve vrtu. čerpadlo přežilo. Elektrikář říkal, že jsme měli z prd.le kliku.

edit: v pátek, né v sobotu.

• Citovat
  • Upravit
19609
27.5.14 13:29

Nevytahuju, ale asi začnu 8)
Máme sice přepěťovou zásuvku na pc a tiskárnu, ale před nedávnem vypadl proud..jely jen nějaký fáze..sám se mi zapínal sporák a pískal, takže jsem musela vyhodit jistič a čekat až to opraví 8o
Totálně nám to restartovalo wifinu a podle technika ani ty zásuvky nepomůžou, prý do toho vlítne ta fáze a je to všechno v (_._) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.5.14 13:52

@Katchus taky jsem slyšela, že ty přepěťové ochrany jsou k ničemu, pokud uhodí blesk :hug: My ji teda máme, ale když řádí bouřka, vytahuju rovnou z elektriky

@CokeLady to není ze svázanosti, ale prostě z toho, že se mi nechce spoléhat na pojistku, radši jdu, vytáhnu, než se s někým dohadovat a řešit nákup nového spotřebiče, když se tomu dá úplně jednoduše zabránit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
27.5.14 14:03

@CokeLady tak to tady ale nikdo nemyslí, ne? My vytahujem, když jsme doma, rozhodně ne preventivně, když odjíždíme.. mě to jako mikro pravděpodobnost nepřijde, nám už odešel modem a bezdrátový telefon, ale zas asi záleží, jak jsou ty bouřky kde silné :nevim: To není žádnej stres, prostě je to úkon jako každý jiný, asi jako takový, že když vidím, že začíná pršet, jdu posbírat ven prádlo :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný